Red Bull: "Ricciardo este cel mai bun pilot la depășiri din Formula 1"

de Daniel Popescu
Marti, 14.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Christian Horner consideră că Daniel Ricciardo este cel mai talentat pilot la depășiri din Formula 1, ca urmare a manevrelor reușite în cursa de la Interlagos.

Marele Premiu al Braziliei a fost lipsit de dueluri spectaculoase în lupta pentru podium, însă Lewis Hamilton s-a remarcat printr-o cursă spectaculoasă de revenire și a terminat pe locul 4 deși a plecat din pitlane.

Performanța pilotului Mercedes a pus oarecum în umbră o prestație asemănătoare din partea lui Daniel Ricciardo, care a terminat pe locul 6 după ce inițial a coborât în coada plutonului în urma unui impact cu Stoffel Vandoorne la startul cursei. Christian Horner, șeful celor de la Red Bull, susține că australianul și-a demonstrat din plin talentul în privința depășirilor cu această ocazie.

"Ricciardo a avut din nou câteva depășiri grozave. A trecut pe lângă noi, cei din pitwall, și ne gândeam că ar trebui să se apropie de rivali în primul viraj, dar apoi el îi depășea. Frânează atât de târziu... A devenit un maestru la asta. De aceea, pentru mine este unul dintre cei mai buni piloți la depășiri, dacă nu chiar cel mai bun", a declarat britanicul.

Întrebat în mod direct dacă există un alt pilot pe grila de start care să reușească astfel de depășiri, Horner a fost categoric.

"Nu cred. A fost lovit de Vandoorne, dar recuperarea sa ulterioară a fost fantastică", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (16)

  • Mare OM, mare Caracter... Horner acesta...
    Asa o gandi si cand ii pune masina la dispozitie? Ca la ultimele 3 curse a cam plecat din spate RICCI... nu de alta da era pe langa Maxutzu pe grila initial... ca sa nu mai zic ca doar pe ultima a mai terminat-o... ca deh, "vezi ca Max e in spatele tau cu freshu de portocale" si s-a conformat omu ca mai are de tras un an tot acolo...
    Ii mai da si "calde" sa il tina aproape, ca are nevoie si de el... macar un an... insa doar daca e cuminte si papa tot...
    RICCI stie f bine cum trebuie sa joace, dar ii va tine minte, asa cum si Webby ii "pomeneste" cand are ocazia...
    Cred totusi ca nu Ch. Horner dicteaza ierarhiile pe la RBR... doar i se traseaza liniile si le aplica frumos, ca la carte... si cum e un bun psiholog, mai unge cu zaharelul cand simte ca e nevoie... intrucat are si el nevoie de job-ul sau, caldutz daca isi face bine treaba...
    18 11
  • Cam gogonata , Horner... E ușor să depășești când ai DRS si mașini net inferioare ca performanta.
    10 12
  • SENNA - HAMILTON - ALONSO
    Cei mai buni ever... Hamilton e la apogeu si o va tine asa 3-4 ani...Ii va depasi toate recordurile lui mitica schmaker(un pilot tinut in puf de echipa ca si prostul satului-vitelu' cu cap de bou-ii spun asa pt ca e total fara minte pt tot ceea ce face)...mare pilot...nu merita nici un titlu...noroc de newey si horner plus saracul webber
    8 12
  • Pastile Si Psihoza
    Mi-aduc aminte cum in Bahrain, Canada, Azerbaijan sau Belgia, Horner a incurcat motoarele. El de fapt vroia sa-l saboteze pe Ricci, dar bause niste RedBull stricat si le-a incurcat. Viata e plina de senzational cand cultura noastra generala e din CanCan si in afara de o masina nu am condus nimic in viata noastra. Horner il saboteaza pe Ricci, Arrivabene pe Kimi, si Wolff pe Bottas.
    Max era in spate pe pneuri noi, alta strategie, care era scopul sa-l blocheze? Sau cat il tinea in spate?
    13 9
  • Parca si Alonso spunea asta acum cativa ani.Dar sunt multi piloti cu performante asemanatoare sau chiar mai bune de-a lungul anilor.Asta inseamna ca astfel de afirmatii sunt exageratae.Si Bottas a facut asta de exemplu.Cu o masina atat de buna + DRS si Ericsson reusea o astfel de performanta ,,inegalabila,,.Asta nu ar fi insemnat ca Marcus Ericsson e cel mai bun la depasit.Ricciardo e un pilot special dar pentru Red Bull altcineva e Superstar-ul.Fara indoiala Max e mai rapid si se vede asta in calificari dar in cursa e fix invers asta datorita gestiuni slabe a pneurilor abordate de olandez.
    11 1
  • Ochelari De Cal
    Spune-i tu lui Perez ca vine Ocon pe alta strategie! (valabil si invers) Scopul e sa iti creezi o sansa la urmatorul schimb (faci undercut). Ordinele de echipa sunt ptr echipe cu locotenenti (alea doua din top) si nu se dau asa ”subtil” pe radio ca se stiu dinainte. Unele lucruri sunt evidente (cum i-a intins covorul rosu), dar unora le place sa vada in felul lor, ca doar ei stiu mersul trenurilor pe aici. Cand nu vrei prelungire de contract , se stie, esti tras pe dreapta (ori semnezi ori pleci). Inceputul de sezon a aratat altfel intrucat porneau cu sanse egale, dar intre timp (cam de trei curse incoace - ce coincidenta) unu din ei a semnat si a devenit vioara intai (ceea ce nu e pe placul celuilalt), dar asa-i in tenis... plin de CanCan... indiferent de cum si ce conduci.
    10 0
  • GrosJan
    Daca la depasirea 'aia' se refera Horner, Ricci nu a franat tarziu, a franat devreme cam odata cu adversarul dar a eliberat frana cat sa tasneasca in fata. Cum de a reusit sa ia totusi virajul corect doar el stie, tine de modul in care pilotul stapaneste masina. Astfel de depasiri am mai vazut in Moto Gp, V Rossi in special. Ricci e unul din pilotii de top din ultimul timp.
    5 2
  • Horner vrea sa impace si capra si varza...Acum ceva timp a spus ca vrea sa construiasca RBR in jurul lui Verstappen acum vine si-l lauda pe Ricciardo...Eu daca as fi in locul lui Ricciardo nu mas multumi cu doar atat pentru ca Horner a dat de inteles ca Max va fi liderul echipei..Nu spun ca Max n-ar fi mai bun decat Ricciardo
    2 1
  • m-as*
    1 0
  • Bine punctat! Se vede ca esti un bun si FIN observator al fenomenului...
    Nici eu nu spun ca e mai bun unu sau altu; unu e mai rapid in calificari (lucru agreeat de mai toata lumea), celalalt e mai cerebral si gestioneaza altfel cursa, unul e mai tanar si promite multe ptr viitor (plus Mk-ul din jurul lui), celalalt e la maturitate si acum ar fi momentul sa arate ce poate (plus ca e mai simpatic).
    Ca sa vedem care cum e in realitate pe circuit, ar trebui sa li se acorde aceleasi sanse... insa doar unu a semnat, celalalt se uita prin alte ograzi si asteapta sa se faca liber...
    Deci, nea' Horner vezi cum faci... sa fie bine...
    6 1
  • unknown- Eu doar am vrut sa preintampin reprosurile unora c-as fi partizanul vreunui pilot.personal il apreciez pe Max pentru ca e mai bataios:))) oricum esenta e ca Horner are un dublu limbaj si aceasta afirmatie vine prea tarziu pentru Ricciardo si oricine si-ar da seama c-a fost facuta doar pentru a-l mai ,,imbuna'' pe acesta
    1 0
  • Cum e laudat un pilot cu apelativul 'cel mai', cum apar latraii lui alonso sa arunce cu venin
    1 1
  • @iooi
    Sincer acum , chiar n-ai ce face ? Care sunt " latrai " lui Alonso ? În țara asta mai sunt si alții care nu sunt fani ai lui Hamilton. De ce am aruncat eu sau altul cu venin ? Am susținut eu ca Alonso e cel mai bun pilot la depășiri ? Uita-te în comentariile mele și spune-mi unde am zis eu asta ? Dar în țara asta si nu numai , sunt multi idioți care stau , nu fac nimic și posteaza tâmpenii.
    5 2
  • idioti
    ^
    I
    I
    I
    0 0
  • @idioti
    Ce te faceai de posta chiar inaintea ta vreun amic de-al tau?
    Il ”intepai ”pe el?
    Ideea extrem de originala, intentia extrem de discutabila, ca sa nu fiu rau...
    3 0
  • @@idioti Ti-au murit laudatorii si te complimentezi singur ?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru