Red Bull, tentată să folosească motoare Honda din 2019? "Au câștigat trei zecimi de secundă în Canada"

de Daniel Popescu
Miercuri, 13.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull ar putea fi tentată să utilizeze motoare Honda din sezonul 2019 ca urmare a îmbunatățirilor realizate de constructorul japonez în Marele Premiu al Canadei.

Red Bull Racing va anunța cu ocazia Marelui Premiu al Austriei din 1 iulie numele furnizorului de motoare pentru sezonul 2019. Austriecii oscilează intre continuarea parteneriatului cu Renault și trecerea la motoare Honda, iar unul dintre avantaje este că Toro Rosso folosește deja unitățile japoneze, astfel că are acces la datele ambelor unități de propulsie.

În Marele Premiu al Canadei de la finalul săptămânii trecute, Renault și Honda au adus îmbunătățiri la unitățile de propulsie, iar cei de la Toro Rosso au fost impresionați de progresele arătate de niponi. "Vorbim despre aproximativ 3 zecimi de secundă pe tur", a explicat Helmut Marko, consultantul celor de la Red Bull.

Presa internațională anticipează deja că Red Bull va trece la motoare Honda, mai ales ca urmare a unei reacții fără precedent din partea celor de la Renault. Oficialii constructorului francez se întrec acum în promisiuni și afirmă că Red Bull poate deveni din nou campioană în Formula 1 în numai doi ani, dacă va rămâne alături de Renault.

"Cu noi, ei au șansa de a deveni din nou campioni mondiali. Cu ceea ce au acum, cu monopostul lor au șansa să devină din nou campioni în următorii doi ani", a declarat Cyril Abiteboul, șeful celor de la Renault.

În plus, acesta încearcă să grăbească o decizie finală și afirmă că oferta pentru Red Bull nu va mai fi valabilă la Marele Premiu al Austriei. "Am stabilit un termen limită, cei de la Red Bull cunosc ziua, dar nu este vorba despre cursa din Austria. În Austria vor vorbi direct cu Honda. Au vrut o ofertă, am faut o ofertă, iar această ofertă trebuie acceptată în următoarele zile", a adăugat el.

Via Autosport, Wheels24, GrandPrix247

Comentarii (10)

  • HONEYBADGER
    De ce nu incearca mai bine direct cu motare Aston Martin (care sunt de fapt Mercedes) daca tot sunt sponsorizati de ei???
    Poate din 2021... cand se refac cartile...
    4 2
  • @HONEYBADGER: Aston Martin dezvolta o unitate de propulsie pentru Red Bull, dar din ultimele stiri, sunt cam la zero cu aceasta unitate de propulsie, au ramas si fara bani de dezvoltare si cei de la Red Bull se pare ca au semnat deja cu Honda (2019-2020).
    4 1
  • eu zic sa incerce cu motoare LADA
    3 6
  • @Mclaren_Mircea_1985
    Cred ca ii confunzi cu McLaren... astia (RBR) chiar au aripi... si stiu sa dea din ele...
    6 1
  • hahaha
    0 4
  • Problema cu motorul Renault e ca Renault au echipa de uzina in F1. Daca Renault va avea (prin motor) pretentii la titlu, RBR vor cade in plan secund. In plus Honda nu e atat de rau pe cat spun unii ...
    1 1
  • E un risc mare pe care si-l asuma cei de la RBR daca vor opta pentru Honda...In perioada Mclaren, Honda a avut 2 sezoane naspa si unul bunicel..Nu stiu cat de multa rabdare vor avea cei de la RBR in cazul in care nu vor atinge performantele dorite
    1 1
  • GrosJan
    Porsche s-a retras de la LMP1. Cred ca pregateste intrarea in F1. Daca se materializeaza, o sa am si eu o echipa favorita. :)
    2 1
  • Newey ar vrea sa plece de la Red Bull, cei de la Renault i-ar fi facut o oferta, desi si cei de la Ferrari ar fi in carti. Prodomou s-ar putea sa plece de la McLaren, la finalul sezonului actual.
    1 1
  • Martin Whitmarsh fost contactat de membrii staff-ului McLaren si rugat sa revina aceasta echipa
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru