Red Bull: "Vettel s-a gândit la retragere pe parcursul sezonului trecut"

de Daniel Popescu
Miercuri, 28.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Christian Horner susţine că Sebastian Vettel a analizat posibilitatea de a se retrage din Formula 1 din cauza dificultăţilor de a se adapta la noul regulament tehnic introdus în 2014.

Esential 5 este locul ocupat de Sebastian Vettel in clasamentul general al sezonului 2014
2 este cel mai bun rezultat inregistrat de Sebastian Vettel in 2014 (Singapore)
3 podiumuri a obtinut Sebastian Vettel pe parcursul sezonului 2014
Sebastian Vettel a avut parte de un sezon 2014 dezamăgitor în care Red Bull Racing a rămas în umbra rivalilor de la Mercedes, în timp ce coechipierul său Daniel Ricciardo a obţinut trei victorii.

Christian Horner, şeful Red Bull Racing, a admis că germanul nu a reuşit să se adapteze la cerinţele noului regulament tehnic introdus anul trecut.

"Lui Vettel nu i-au plăcut schimbările de regulament. Nu i-a plăcut noul motor, sentimentul noului sistem, al unităţii de propulsie, sistemului brake by wire, lipsa forţei de apăsare aerodinamică. Puteam vedea că nu este fericit.

Era preocupat, iar coechipierul său a câştigat trei curse", a declarat britanicul.

Horner susţine că, din cauza dificultăţilor la care nu se aştepta, Vettel s-a gândit chiar să se retragă din Formula 1 la sfârşitul sezonului.

"A fost ca şi cum cineva i-a luat jucăria. I-a luat ceva timp să se acomodeze cu asta. Nu era obişnuit cu asta şi a trecut printr-o perioadă de deziluzii despre direcţia în care mergea Formula 1. Anul trecut, la un moment dat, s-a gândit dacă vrea să se oprească sau nu, dacă se mai bucură sau nu şi dacă vreau sau nu să continue", a adăugat el.

În cele din urmă, Vettel a acceptat provocarea de a concura pentru Ferrari începând din sezonul 2015.

Via Reuters

Comentarii (5)

  • Practic acum Ferrari are doi oameni care se gândesc la retragere :)) Viitorul sună bine.
    26 6
  • Campionul de carton s-a dus sa se ingroape alaturi de Ferrari si Kimi care la randul sau e neperformant pe motiv de plictiseala.
    18 18
  • Vettel a inghitit mai greu noul regulament, mai cu sila. Ricciardo a lins farfuria :)
    23 4
  • Dragon
    Vettel nu se adapteaza la noul motor turbo care livreza cuplul motor mult mai brutal decat vechile motoare V8 . Plus ca nu mai are evacuarea cu efect coanada care il ajuta foarte mult !
    19 2
  • Ma, da ce va pricepeti la toate !
    6 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru