Red Bull: "Vom accepta datele senzorilor FIA, chiar dacă nu sunt corecte"

de Daniel Popescu
Joi, 17.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing va respecta datele furnizate de senzorii omologaţi FIA în privinţa debitului carburantului, chiar dacă acestea sunt eronate, după ce echipa a pierdut apelul pentru descalificarea lui Daniel Ricciardo.

Cred că tot ce s-a rezolvat la apel este că senzorul pentru curgerea carburantului trebuie luat ca atare.

Christian Horner
Sef Red Bull
Red Bull Racing a pierdut marţi apelul formulat împotriva excluderii lui Daniel Ricciardo din Marele Premiu al Australiei, după ce comisarii de la Melbourne au considerat că echipa nu a respectat limita maximă de 100 de kilograme pe oră pentru viteza de curgere a carburantului în motor.

Şeful Christian Horner a admis că nu are de ales decât ca, începând cu Marele Premiu al Chinei de la sfârşitul acestei săptămâni, să respecte datele furnizate de senzorii omologaţi de forul mondial, chiar dacă consideră în continuare că acestea sunt eronate cu până la 25%.

"Cred că tot ce s-a rezolvat la apel este că senzorul pentru curgerea carburantului trebuie luat ca atare. Cred că eroarea este de 25%, dar senzorul este punctul de referinţă. Cred că aceasta este concluzia la care trebuie să ajugem după audieri", a declarat el.

Nicio problemă cu senzorii în Bahrain

Horner a dezvăluit însă că este interesat să afle modul în care FIA va justifica decizia luată în cadrul apelului şi că echipa nu a mai avut probleme cu senzorii în Bahrain.

"Acceptăm poziţia audierilor şi va fi interesant să vedem argumentele verdictului, care ar trebui publicate până la sfârşitul acestei săptămâni, pentru a înţelege cum au ajuns la acest verdict.

Fără nicio îndoială, au fost câteva probleme cu aceşti senzori. Sperăm că, cu mai multă experienţă şi în timp, vor deveni mai fiabili, dar nu am mai avut probleme în Bahrain şi sper să fie cazul şi în continuare", a adăugat el. 

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru