Red Bull: "Vom învinge Ferrari cu un nou tip de combustibil"

de Daniel Popescu
Miercuri, 23.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull va introduce un nou tip de combustibil cu care echipa speră să câştige până la trei zecimi de secundă pe tur pentru a putea surclasa rivalii de la Ferrari.

Esential 57 de puncte are Red Bull in clasamentul constructorilor (locul 2)
52 de puncte a acumulat Ferrari (locul 4)
Red Bull Racing ocupă locul doi în clasamentul constructorilor, însă lupta pentru această poziţie cu Ferrari, Force India sau McLaren este una echilibrată.

De altfel, echipa a fost învinsă de Ferrari în Marele Premiu al Chinei, acolo unde Fernando Alonso a terminat în faţa lui Daniel Ricciardo şi a lui Sebastian Vettel.

Potrivit consultantului Helmut Marko, explicaţia pentru acest rezultat este noul tip de carburant utilizat de Ferrari, însă austriacul anunţă că Red Bull Racing pregăteşte de asemenea o îmbunătăţire din acest punct de vedere. Marko speră că noul carburant, care ar putea fi introdus chiar la Marele Premiu al Spaniei din 11 mai, va aduce un spor de circa trei zecimi de secundă pe tur.

"Ferrari a făcut un pas evident în faţă în China pentru că au avut un nou carburant.

În curând vom avea şi noi un nou carburant, poate chiar la următoarea cursă din Spania. Noua benzină ne va aduce două, poate chiar trei zecimi de secundă pe tur, aşa că vom avea măcar o şansă să depăşim Ferrari. Duminică, piloţii noştri au putut să facă orice au vrut, dar nu l-au putut depăşi pe Alonso", a declarat el.

Ferrari utilizează carburant furnizat de olandezii de la Shell, în timp ce furnizorul celor de la Red Bull Racing este producătorul francez Total.

Via GMM

Comentarii (9)

  • "Ferrari a făcut un pas evident în faţă în China pentru că au avut un nou carburant"

    a scapat Rai sticluta de beutura in rezervor ... numa ca nu a scapat-o in rezervorul de la masina lui. Normal ca o sa recupereze RBR, doar se pricep si ei la beuturi
    16 6
  • Inseamna ca s-au consolat cu idea ca Mercedes nu mai poate fi infrinta si incearca sa se consoleze cu tigaia rosie.Hai Kimi arata-le tu ca mai ai singe in instalatie si da-le fum !
    18 4
  • aha, deci asta a testat Alonso pe masina lui Kimi, un nou carburant. Daca nu crapa motorul ok, daca crapa ... oricum nu era masina lui
    12 8
  • jgos: haha , buna gluma ...
    4 5
  • Cele 5 motoare se folosesc in curse, calificari si antrenamente. In teste se folosesc alte motoare...

    @ricu
    bine punctat!... ai spirit... :)))
    1 0
  • GGGUbu
    De fapt vreti sa il invingeti pe Alonso , deoarece Ferrari ca echipa e mult in spatele vostru noroc cu Alonso care o tine totusi pe 4
    6 1
  • Nice one, acum ne luptam la capitolul carburanti ca deh la motoare no chance.....wtf?
    4 1
  • pablo256r
    Cum le stie Helmut pe toate!
    Zici ca e mecanic de la service Dacia. Domle ... daca nu merge bine motorul ai bagat benzina proasta. Baga de la OMV din aia scumpa si nu mai ai probleme. O sa ai avion!
    Nu nea Helmut! Cei de la Ferrari au inteles ca trebuie sa vorbeasca mai putin si sa faca mai mult.
    Au imbunatatit monopostul si se pare ca merg intr-o directie buna.
    4 1
  • moarko
    Ma bucur ca Ferrari au schimbat rolurile cu Redfools! Le doresc spor la...declaratii! Iar lui fetel curse la fel de bune ca cea din China. Nu uitati fani, nr. 5 este locul 5! PA!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru