Renault a semnat o scrisoare de intenţie pentru a cumpăra echipa Lotus

de Daniel Popescu
Luni, 28.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a anunţat semnarea unei scrisori de intenţie pentru cumpărarea echipei Lotus şi aşteaptă acordul final al acţionarilor pentru a definitiva tranzacţia.

Renault şi Lotus sunt încântaţi să anunţe semnarea unei scrisori de intenţie cu privre la potenţiala achiziţionare de către Renault a unui pachet majoritar de acţiuni la Lotus.

Renault
Comunicat de presa
Renault poartă de mai multe luni negocieri avansate pentru achiziţionarea Lotus cu scopul de a concura din nou cu o echipă de uzină începând din sezonul 2016, iar constructorul francez a anunţat luni semnarea unei scrisori de intenţie în acest sens.

Chiar dacă nu are încă nicio valoare practică, actul confirmă intenţiile celor de la Renault şi apropierea cu paşi mari de finalizarea acordului.

"Renault şi Gravity Motorsports (n.r - companie afiliată la Genii Capital, proprietarul Lotus) sunt încântaţi să anunţe semnarea unei scrisori de intenţie cu privre la potenţiala achiziţionare de către Renault a unui pachet majoritar de acţiuni la Lotus. Semnarea scrisorii marchează primul pas făcut de Renault pentru o echipă Renault de Formula 1 începând din sezonul 2016.

Renault şi Gravity vor colabora în următoarele săptămâni pentru a transforma această intenţie într-o tranzacţie definitivă, dacă termenii şi condiţiile sunt respectate între ele şi alte părţi interesate", precizează francezii într-un comunicat de presă.

Adevărata miză a scrisorii de intenţie

Esential 50 de milioane de dolari va primi Lotus de la Pastor Maldonado
Lotus urmează să apară luni în fata Înaltei Curţi de Justiţie de la Londra din cauza unei datorii de 2.7 milioane de euro pe care o are faţă de autorităţile britanice. Anterior, justiţia a anunţat că echipa va intra în procedura de insolvenţă dacă datoriile nu vor fi achitate până luni, 28 septembrie, însă acest lucru va fi practic evitat prin semnarea scrisorii de intenţie.

Presa internaţională a relatat anterior că Renault a ajuns la un acord pentru achiziţionarea unui pachet de 65% din acţiunile Lotus, însă constructorul francez vrea să finanţeze tranzacţia cu bani suplimentari din drepturile TV.

Potrivit unor surse neoficiale, Renault şi Ecclestone au ajuns la un compromis în acest sens.

De asemenea, Renault va beneficia şi de cele 50 de milioane de dolari provenite de la Pastor Maldonado, însă va trebui să caute un înlocuitor pentru Romain Grosjean, care va fi confirmat marţi la noua echipă Haas.

Via Renault Sport, Lotus 

Comentarii (4)

  • pai , sa-l ia pe Briattore , pe galactic si gata treaba !
    7 3
  • deci RBR nu mai are de ales, va fi echipa client orice ar face. Mertz, Ferrari si Renault fiecare cu propria echipa integrala in F1. Probabil de asta vrea si VW, e timpul uzinelor acum in F1
    8 1
  • ar mai fi Honda, dar ea e cantitate neglijabila
    7 3
  • mobius
    Este foarte posibil ca in locul lui Grosjean sa vina Alonso. Ar fi iarasi foarte posibil ca francezii sa-l aduca si pe Briatore. Renault a mai avut de castigat cu cei doi.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru