Renault a stabilit deja conducerea echipei Lotus pentru sezonul 2016

de Daniel Popescu
Marti, 29.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a luat deja câteva decizii importante cu privire la structura de conducere a echipei Lotus pe care o va achiziţiona în curând, potrivit presei internaţionale.

Renault a semnat luni o scrisoare de intenţie cu privire la achiziţionarea echipei Lotus, iar tranzacţia efectivă ar urma să aibă loc într-un interval de timp relativ scurt.

După preluare, principala preocupare a echipei va fi identificarea unui înlocuitor pentru Romain Grosjean, care va fi confirmat marţi la nouă echipă Haas. Până atunci, presa internaţională susţine că producătorul francez a stabilit deja structura de conducere a echipei.

Astfel, Cyril Abiteboul îşi va păstra postul de director executiv al diviziei Renault Sport F1, în timp ce cvadruplul campion mondial Alain Prost, care va deţine şi 10% din acţiuni, va fi consultantul echipei pe teme sportive şi comerciale.

Pentru toţi cei care lucrează în sporturile cu motor, de la ingineri, mecanici şi piloţi, este o echipă de vis.

Romain Grosjean
Pilot Lotus
Rolul de şef al echipei va fi preluate de Frederic Vasseur, francezul care a fondat împreună cu Nicolas Todt echipa ART, care a obţinut rezultate notabile competiţiile ingferioare, inclusiv GP2.
De altfel, ART este echipa care i-a propulsat spre Formula 1 pe 6 dintre cei mai apreciaţi piloţi din Formula 1 în prezent: Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Sebastian Vettel, Valtteri Bottas, Nico Hulkenberg şi Grosjean.

Ultimul a semnat cu Haas în speranţa că în 2017 va ajunge să concureze pentru Ferrari, echipă care va furniza motoare şi numeroase alte componente pentru nouă echipă.

"Pentru toţi cei care lucrează în sporturile cu motor, de la ingineri, mecanici şi piloţi, este o echipă de vis. Acea culoare roşie este ceva special. Ar fi bine în viitor, dar până acolo mai sunt câţiva paşi", a precizat francezul.

Via F1i, SkySports

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru