Renault admite că nu poate atrage piloți de calibrul lui Ricciardo: francezii negociază prelungirea contractului lui Sainz

de Daniel Popescu
Marti, 08.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a admis că în prezent nu este suficient de competitivă pentru a recruta piloți de talia lui Daniel Ricciardo, însă anunță startul negocierilor cu Carlos Sainz pentru prelungirea contractului.

Daniel Ricciardo este una dintre cele mai atractive ținte ale marilor echipe pentru sezonul 2018, iar presa a speculat anterior că australianul negociază cu Ferrari, informație negată însă de pilotul Red Bull.

Oficialii Renault admit că ar dori să intre în cursa pentru semnătura lui Ricciardo, însă în același timp sunt conștienți că echipa nu este încă la nivelul necesar pentru a stârni interesul unui astfel de pilot.

"Suntem interesați de piloți talentați, iar Ricciardo este un pilot talentat. Dar dacă vrem să seducem piloți precum Ricciardo trebuie în primul rând să facem lucrurile cum trebuie. Iar dacă reușim să construim cel mai bun pachet sasiu/motor, sunt destul de sigur că putem atrage pe cineva precum Ricciardo pentru că putem demonstra că suntem serioși în privința ambițiilor noastre", a explicat Cyril Abiteboul, directorul executiv al Renault.

În acest context, Renault a început negocierile cu Carlos Sainz pentru prelungirea contractului, însă rezultatul acestora depinde și de rivalii de la Red Bull.

Sainz este de fapt sub contract cu Red Bull și a fost împrumutat la Renault doar pentru sezonul 2018, astfel că poate fi chemat înapoi oricând de echipa austriacă.

"Am început deja discuțiile cu Sainz despre ce se poate întâmpla după acest an, dar acceptăm faptul că situația nu este complet în mâinile sale sau în mâinile noastre. Nu este o situație foarte confortabilă, dar trebuie să acceptăm că încă încercăm să recuperăm în multe zone, inclusiv în privința pieței piloților", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (19)

  • mobius
    Hai la mclaren sa arati tu ce poate masina aia
    3 4
  • HONEYBADGER
    RICCI daca pleaca de la RBR se va duce in sus nu in jos...
    5 3
  • serban
    Bietul Ricciardo, este foarte bun, dar este condamnat să rămână la Red Bull. Nici Vettel, nici Hamilton, în ciuda declarațiilor de presă, nu-l vor lângă ei, în consecință nici Ferrari și nici Mercedes, dependenți de cei doi, nu-l vor angaja. Atât Kimi, cât și Bottas, sunt partenerii ideali, care și-au acceptat statutul de nr. 2 și gata oricând să execute ordinele de echipă. Și atunci, de ce să te legi la cap dacă nu te doare ?
    6 4
  • Ce este interesant este ca la Mercedes Hamilton a pus piciorul in prag si a zis ca gata... nu-l doreste pe Ricciardo! Dupa care Wolff a declarat ca au si alti piloti, nu este nevoie sa se uite in alte parti...

    In schimb surpriza vine de la Ferrari, pentru ca Marchionne va rezolva problema dupa MP al Statului Monaco. Personal cred ca Ricciardo o sa vina la Ferrari, incepand cu 2019.
    10 3
  • mobius
    In fotbal mingea e rotunda, aka se poate intampa orice. In F1 roata e rotunda. Se poate sa vina si sa apara masi slab decat Raikkonen. Oricum, unde sunt aia care pretindeau ca la Ferrari pune Vettel piciorul in prag?
    2 5
  • Nu-l mai vrea Marchione cu ardoare pe Alonso.
    0 1
  • Daca va pleca la Ferrari, va ajunge cu statut de pilot secund, mai ales daca Vettel va castiga campionatul anul acesta. Ferrari, din cate stiu eu, nu a avut niciodata piloti cu drepturi egale, cel putin in era moderna a Formulei 1. Nici macar atunci cand la echipa au fost Mansell si Prost, nu au fost pe picior de egalitate, desi Prost era pilotul nou la echipa.In autobiografia sa, Mansell povesteste cum la marele premiu al Marii Britanii, Ferrari au schimbat masinile intre piloti, fara ca sa-i spuna. Poate nu e rau sa fii pilot secund cu 30 milioane pe an ca Raikkonen.
    La Mercedes nu-l vad nici atat, mai ales ca in momentul de fata Bottas merge mai bine ca Hamilton.
    @Login Poti sa pui un link unde Hamilton zice ca nu-l vrea pe Ricci la Mercedes?
    3 2
  • @VitelulCabrat: Ultima conferinta la care a participat Hamilton, plus alte interviuri. Greu sa le pun pe toate, plus daca te interesa subiectul, le cautai singurel.
    2 2
  • @VitelulCabrat: MP Al Angliei din 90 nu? Ah nu Ferrari a cerut sa schimbe masinile intre ele, ci Prost. Prost venea a triplu campion mondial la Ferrari, cu siguranta era ceva mai talentat ca Mansell.
    1 1
  • Alesi si Berger la Ferrari... nici unu nu a fost pilot nr.1.
    3 0
  • @lol Conteaza ca a cerut Prost sau Ferrari, nu cred. Conteaza ca ei nu aveau aceleasi drepturi in cadrul echipei, indiferent cate titluri aveau la momentul respectiv.
    @Login La conferintele de presa de la Baku, nu exista absolut nicio intrebare a presei vizavi de venirea lui Ricciardo la Mercedes.
    0 0
  • Nu conteaza cu ce statut vine, conteaza statutul de la sfarsitul campionatului. Pentru ca, asa cum bine am observat si noi, daca esti mai rapid decat pilotul nr 1, echipa e tentata sa faca rocada.
    0 3
  • E dotat baiatul asta, Ricci, ... cat arata el acolo ...
    0 7
  • Nu stiu daca Prost a fost pilotul nr. 1. Cum a început să facă nazuri , imediat i-a fost arătată ușa. Mai degrabă cred că l-a sufocat psihologic pe Mansell , așa cum a făcut și cu Senna în 1989.
    2 0
  • Trebuie sa precizez ca la 08.05.2018 ora 19.39 si la 09.05.2018, ora 10.21, a postat mana mea dreapta cu care ma sterg si in partea dorsala. Imi cer scuze tuturor celor de bun simt pentru exprimarea de mai sus, dar mi se pare scandalos ca pe acest seit unii isi permit sa posteze sub pseudonimul altora. CHIAR NU SE POATE IMPIEDICA ACEST LUCRU?
    2 1
  • Pe acest "seit" poti sa-ti faci cont. Cu ce mana vrei ... (presupun ca tu ai servitori responsabili cu stersul dorsal). Nu te mai boci degeaba.
    0 1
  • Emil RS
    In clasamentul constructorilor RENAULT are 35 puncte . Doamne ajuta.
    Cu stima, Emil Croitoru
    1 0
  • Dar de ce dati bre cu rosu, v-a complexat sexual remarca mea?
    0 2
  • Sa vezi ca acum vor da cu verde sa nu para complexati sexual, haha.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru