Renault anunţă noi progrese în dezvoltarea motorului, în special în ritm de cursă

de Daniel Popescu
Marti, 15.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault anticipează performanţe îmbunătăţite din partea motoarelor pentru Marele Premiu al Chinei, în special în timpul cursei şi în viraje.

Piloţii ar trebui să simtă o îmbunătăţire la nivelul pilotajului în ansamblu.

Remi Taffin
Director operatiuni Renault
Renault continuă programul de dezvoltare pentru unităţile de propulsie prin care încearcă să reducă decalajul de circa 80 de cai putere comparativ cu motoarele Mercedes şi de 40 de cai putere care separă constructorul francez de Ferrari.

Directorul de operaţiuni Remi Taffin susţine că performanţele motorului din Marele Premiu al Chinei vor fi mai apropiate de cele maxime decât în precedenta etapă din Bahrain.

"La testul din Bahrain am testat mai multe aplicaţii software noi care ne vor apropia mai mult de limitele unităţii de propulsie decât înainte. Cu aceste noi aplicaţii ar trebui să rulăm mai aproape de nivelul maxim. Piloţii ar trebui să simtă o îmbunătăţire la nivelul pilotajului în ansamblu", a declarat el.

Ne-am concetrat pe performanţa în regim de cursă, întrucât credem că aici putem face paşi mari, şi mai puţin pe calificări.

Remi Taffin
Director operatiuni Renault
În plus, Renault a înregistrat progrese şi în privinţa performanţelor în viraje, în contextul în care admite că pentru moment nu poate concura cu motoarele Mercedes pe liniile drepte.

"Am lucrat şi la gestionarea energiei pe un tur de circuit, în special în virajele lente.

Ştim că pierdem pe liniile drepte, dar aceşti noi paşi ne permit o tracţiune mai bună în viraje, element care ar trebui să mărească durata de viaţă a pneurilor şi flexibilitatea strategiilor. Ne-am concetrat pe performanţa în regim de cursă, întrucât credem că aici putem face paşi mari, şi mai puţin pe calificări", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (1)

  • Vax !!!
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru