Renault ar putea amâna introducerea update-ului pentru motor

de Daniel Popescu
Miercuri, 07.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault analizează posibilitatea de a amâna introducerea unui update major pentru motor planificată pentru cursa din Statele Unite de peste două săptămâni.

Renault dezvoltă în prezent un update major pentru unitatea de propulsie în cadrul căruia foloseşte toate cele 12 jetoane pe care le are la dispoziţie pentru sezonul în curs.

Planul iniţial a fost ca update-ul să fie introdus în Marele Premiu al Rusiei de la sfârşitul acestei săptămâni, însă în cele din urmă a fost amânat pentru Marele Premiu al Statelor Unite de peste două săptămâni cu scopul de a finaliza procesele de validare pe bancul de probe.

Cu toate acestea, publicaţia Motorsport susţine că producătorul francez nu este sigur dacă va putea încheia procesele de validare până la cursa de pe circuitul de la Austin. Realizarea acestui proces este importantă pentru asigurarea unei fiabilităţi bune a unităţii de propulsie.

Urmareste Automarket
În acest context, Renault va introduce update-ul în Statele Unite doar în cazul în care va considera că fiabilitatea este bună şi că sporul de performanţă este unul real.

Situaţia este complicată şi de faptul că Red Bull nu ştie încă dacă va utiliza noul motor, ceea ce ar presupune şi o penalizare pe grila de start pentru ambii piloţi.

De altfel, cu numai câteva zile în urmă, Daniel Ricciardo şi-a exprimat reticenţa cu privire la performanţele pe care le va obţine Renault prin noul update. "Vom lua ce putem, dar nu va valora 40 de cai putere. Va fi mai bine decât ce avem acum, dar m-aş impacienta prea mult despre asta. Nu cred că va valora o jumătate de secundă", a declarat australianul la vremea respectivă.

Via Motorsport

Comentarii (3)

  • Honda chiar daca are performante foarte slabe, cel putin incearca sa rezolve problemele.
    Acestia n-au facut nimic timp de un an
    11 5
  • Astia special intind ca RBR sa rezilieze contractul cu Renault de aia nu introduc modificarile,credetima pentru 2016 marea surpriza va fi renault
    1 0
  • Astia special intind ca RBR sa rezilieze contractul cu Renault de aia nu introduc modificarile,credetima pentru 2016 marea surpriza va fi renault
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru