Renault încheie testele de la Barcelona pe primul loc: Hulkenberg, cel mai bun timp în ultima zi

de Daniel Popescu
Vineri, 22.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Hulkenberg a stabilit cel mai bun timp în utima zi de teste de la Barcelona, în timp ce coechipierul său de la Renault, Daniel Ricciardo, a ocupat locul trei.

Prima sesiune de teste de pe circuitul de la Barcelona premergătoare noului sezon competițional s-a încheiat joi cu o serie de rezultate surprinzătoare, care confirmă faptul că timpii nu sunt reprezentativi pentru forma pe care o vor arăta echipele în debutul sezonului.

După ce în primele trei zile nu s-a evidențiat, Renault a reușit să ocupe prima poziție în ultima zi prin Nico Hulkenberg, care a fost cronometrat cu 1:17.393, la capătul a numai 24 de tururi parcurse.

În plus, coechipierul său Daniel Ricciardo a terminat ziua pe poziția a treia, la numai patru zecimi de secundă în spate. Între cei doi s-a intercalat Alexander Albon, thailandezul care va debuta în Formula 1 în acest an pentru Toro Rosso.

Între timp, Mercedes a început să ofere primele indicii cu privire la potențialul noului monopost, după ce Valtteri Bottas și Lewis Hamilton au progresat în pluton până pe locurile 4 și 5, la aproximativ o jumătate de secundă în spatele liderului.

În schimb, cei de la Ferrari au terminat doar pe locul 6 prin Charles Leclerc, în timp ce Alfa Romeo a fost echipa cu cele mai multe tururi parcurse (154) prin intermediul lui Antonio Giovinazzi, în ciuda faptului că acesta a oprit monopostul pe circuit din motive tehnice cu numai 10 minute înainte de final.

Williams a reușit să înregistreze mici progrese în privința timpilor, însă a ocupat în continuare ultimele două locuri prin George Russell și Robert Kubica, întrucât echipa a început testele abia joi în urma întârzierilor cu dezvoltarea monopostului.

Concluzia sesiunii a venit din partea lui Bottas, care consideră că Ferrari deține în prezent un monopost ușor mai rapid.

"Par foarte puternici, indiferent de cantitatea de carburant sau de setările motorului. Încercăm să recuperăm, dar sunt rapizi pe stinturi scurte și lungi. Cred că în acest moment sunt un pic în față, dar este imposibil să facem calcule detaliate", a precizat finlandezul.

A doua sesiune de teste de pe circuitul de la Barcelona va avea loc în perioada 26 februarie - 1 martie.

Via F1

Comentarii (15)

  • Eu deja am trecut la Formula E
    6 17
  • Motivul ?
    6 1
  • Costel
    daca renault is primii la teste cu 1:17.3 inseamna ca ii confuzie mare sezonul asta in f1
    12 5
  • Motivul fiind ca il asteapta pe Alonso acolo.
    9 4
  • go kimi, go alfitza!
    14 4
  • Valius
    Timpii din testele de iarna nu au insemnat nimic in timpul sezonului. Ce timpi s-au scos acolo si ce era in curse, nu puteai sa-ti faci o idee la inceput cam cum stau treburile in parcursul sezonului. Au vazut de-a lungul anilor asta. Tot felul de favoriti, si in curse era cu totul altceva.
    7 3
  • Valius
    Dar daca McLaren era pe primul loc, timpii din testele de iarna contau, dar asa... evident ca sunt irelevanti.
    2 2
  • Dupa datele oferite de Pirelli, se pare ca Ferrari, in momentul de fata este undeva la 0.5 mai rapid decat competitia.
    3 3
  • @VitelulCabrat, si Sauber imediat dupa ei? Hai sa fim seriosi? Bine, asta a rezultat in urma unor teste in care nimeni n-a cautat sa stabileasca cei mai buni timpi
    1 2
  • Cam tot timpul pirelli,a fost cel putin pe langa subiect!
    1 0
  • Costel
    timpul lui hulkenberg ii la doar 1,2 secunde de timpul de pole position al lui hamilton in 2018 la barcelona
    is mult mai iuti anul asta masinile de f1
    1 1
  • M-am gandit sa postez si ceva de bine despre Ferrari :). Da, avand in vedere ca si altii mai slab cotati au fost inaintea la Mercedes conform datelor oferite de Pirelli, ma gandesc ca nemtii nu au facut cea mai proasta masina si rezultatele sunt neconcludente.
    1 0
  • @VitelulCabrat
    ???????????????? Erai tu capabil sa postezi ceva de bine despre Ferrari ? Esti bine ? N-ai suferit vreun soc, sau ceva care sa te confuzeze, nu ?
    2 3
  • Nu stiam ca sunt obligat sa scriu despre Ferrari de bine. Automarket nu este un fanclub Ferrari. Mai mult decat atat, ce am postat mai sus, chiar este de bine, dar probabil anumite lipsuri te impiedica sa vezi padurea de copaci.
    1 6
  • @VitelulCabrat
    Si cine spune ca esti obligat sa scrii de bine despre Ferrari ? Sau despre oricine altcineva ? Daca ai "anumite lipsuri" in a intelege corect sensul cuvintelor, cere lamuriri, sigur vei fi ajutat !
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru