Renault: "Penalizările pentru motoare sunt inevitabile în finalul sezonului"

de Daniel Popescu
Marti, 30.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault admite că unii dintre piloţii care utilizează motoarele sale vor fi nevoiţi să suporte penalizări pe grila de start din cauza folosirii unei a şasea unităţi de propulsie.

Esential 5 motoare poate utiliza un pilot pe parcursul unui sezon
Regulamentul tehnic prevede utilizarea a cel mult cinci motoare pe parcursul întregului sezon, însă unele echipe propulsate de Renault întâmpină deja probleme din acest punct de vedere.

Daniil Kvyat a utilizat deja un al şaselea motor în Singapore, iar Red Bull Racing anticipează de mai mult timp că Sebastian Vettel va fi nevoit să folosească de asemenea a şasea unitate, ceea ce va echivala cu o penalizare de 10 poziţii pe grila de start. Informaţia este acum confirmată şi de Remi Taffin, directorul de operaţiuni al Renault.

"Fiabilitatea va începe să joace un rol major în rezultate în acest punct al sezonului, din moment ce fiecare echipă şi pilot a trebuit să amestece motoarele pentru a învăţa mai multe despre unitatea de propulsie. Suntem determinaţi să introducem un al şaselea motor atunci când va fi nevoie. Nu ştim încă unde este ideal să introducem noi motoare şi să acceptăm penalizările, dar putem face asta la curse unde impactul va fi minimalizat", a declarat el.

În plus, Taffin consideră că unele echipe vor fi tentate să reducă numărul de tururi parcurse în antrenamentele libere pentru a prelungi cât mai mult posibil durata de viaţa a motoarelor.

Via Formula1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru