Renault: "Problema masei minime a monoposturilor pentru 2014, igonorată de rivali"

de Daniel Popescu
Joi, 24.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault acuză echipele că au ignorat complet pericolul că masa minimă a monoposturilor propusă pentru sezonul 2014 să fie prea mică din cauza noilor motoare turbo V6 de 1.6 litri.

Esential 690 de kilograme este masa minima a monoposturi pentru sezonul 2014
642 de kilograme este masa minima a monoposturilor in sezonul curent
Regulamentul tehnic al Formulei 1 pentru sezonul 2014 prevede creşterea masei minime a monoposturilor de la 642 kg la 690 de kg, ca urmare a introducerii noilor motoare turbo V6 de 1.6 litri.

În ultima perioadă au apărut însă tot mai multe informaţii potrivit cărora şi această limită va fi prea mică pentru sezonul următor, lucru care afectează piloţi înalţi precum Nico Hulkenberg.

Renault, unul dintre cei trei furnizori de motoare pentru sezonul următor, susţine însă că a avertizat echipele de câteva luni cu privire la pericolul ca masa minimă de 690 kg să fie prea mică, însă apelurile francezilor au fost ignorate.

Am recomandat o creştere mai mare a masei minime decât cea adoptată, dar s-a votat negativ.

Rob White
Director executiv Renault F1
"Noi am solicitat de urgenţă că efectul masei în schimbarea regulamentului să fie luat pe deplin în calcul.
Suntem destul de încrezători că unităţilor de propulsie şi monoposturile vor fi optimizate pentru masa la fel ca actualele motoare şi monoposturi, dar noi am anticipat de ceva timp că provocarea masei este mai mare decât în regulamentul actual. Am recomandat o creştere mai mare a masei minime decât cea adoptată, dar s-a votat negativ de oameni care au avut o altă opinie"
, a declarat Rob White, directorul executiv al Renault F1.

Teoretic, FIA are posibilitatea de a creşte masa minimă a monoposturi peste pragul de 690 de kilograme din prezent, însă are nevoie de acordul unanim al echipelor pentru ca măsură să intre în vigoare în sezonul 2014.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • JugaruGabi
    O porcarie!
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru