Renault rămâne fără şef de echipă înaintea sezonului 2017: Frederic Vasseur a demisionat şi nu va avea înlocuitor

de Daniel Popescu
Miercuri, 11.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Frederic Vasseur a părăsit Renault din cauza unei diferenţe de viziuni asupra viitorului echipei, iar rolul său va fi îndeplinit de preşedintele Jerome Stoll şi directorul executiv Cyril Abiteboul.

Renault a anunţat miercuri despărţirea surprinzătoare de şeful Frederic Vasseur, la numai un an după ce acesta a preluat conducerea la revenirea constructorului francez cu propria echipă în Formula 1.

Împreună cu directorul executiv Cyril Abiteboul, Vasseur a fost responsabil cu o serie de recrutări de personal înaintea sezonului 2017, însă a dezvăluit că a avut o viziune diferită cu privire la viitorul echipei comparativ cu ceilalţi oficiali.

Urmareste Automarket
Din acest motiv, Vasseur a decis să plece, considerând că Renault nu poate obţine performanţe dacă echipa nu are o strategie comună. "A existat o diferenţă prea mare de viziune în conducerea echipei, aşa că în acest moment are sens să plec.
Dacă vrei să ai performanţe în Formula 1, trebuie să ai un lider în echipă şi o singură cale de parcurs. Dacă ai două viziuni diferite, atunci rezultatul este că munca din cadrul echipei este lentă"
, a explicat el.

În mod la fel de surprinzător, Renault a decis să nu caute niciun înlocuitor pentru Vasseur. În schimb, sarcinile acestuia vor fi preluate de Abiteboul şi de preşedintele Renault, Jerome Stoll. Renault a anunţat deja că va lansa noul monopost pentru sezonul 2017 în 21 februarie, cu 6 zile înainte de startul sesiunii de teste de la Barcelona.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru