Renault va cumpăra 65% din Lotus, iar Alain Prost va deţine 10% din acţiuni

de Daniel Popescu
Luni, 31.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a decis să cumpere 65% din acţiunile Lotus pentru a avea propria echipă de uzina în Formula 1 şi va aloca un buget anual asemănător cu rivalii de la Mercedes şi Red Bull Racing, potrivit presei britanice.

Esential 65% din actiunile Lotus vor fi detinute de renault
10% este pachetul de actiuni care ii va reveni lui Alain Prost
90 de milioane de euro este suma totala pe care o va plati Renault pentru a controla Lotus
10 ani este perioada de timp in care Renault va achita suma tranzactiei
Renault a luat o decizie finală cu privire la viitorul său în Formula 1, potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Autosport.

Sursa citată afirmă că producătorul francez va achiziţiona un pachet de 65% din acţiunile Lotus pentru a avea astfel propria echipă de uzină în Formula 1. Tranzacţia are un preţ total de 90 de milioane de euro, însă Renault vă plăti o rată iniţială de numai 10 milioane de euro înainte de a achita restul în rate anuale egale de 8 milioane de euro pe parcursul următorilor 10 ani.

În plus, cvadruplul campion mondial Alain Prost, ambasadorul mărcii Renault, va deţine un pachet de 10% din acţiuni, în timp ce actualul proprietar Gerard Lopez va rămâne cu 25% din acţiuni. De asemenea, Renault va aloca echipei de Formula 1 un buget anual asemănător cu rivalii de la Mercedes şi Red Bull Racing, iar linia de piloţi va rămâne, cel mai probabil, formată din Romain Grosjean şi Pastor Maldonado.

Toate aceste detalii vor fi clarificate în cursul zilei de luni, iar documentele vor fi semnate pe parcursul acestei săptămâni, când este aşteptat şi un anunţ oficial.

Dilema motoarelor pentru grupul Red Bull

În urma achiziţionării echipei Lotus, Renault va trebui să decidă viitorul parteneriatelor cu Red Bull Racing şi Toro Rosso.

Una dintre opţiuni este onorarea contractului care expiră în 2016, însă Red Bull poate activa o clauză de reziliere, întrucât nu va mai avea statut de echipă prioritară a constructorului francez.

Există însă şi o variantă surprinzătoare: Lotus să folosească motoare Mercedes şi în sezonul următor, ca urmare a faptului că producătorul francez are legături strânse cu constructorul german.

Via Autosport

Comentarii (8)

  • Deci echipa Renault de uzina cu motoare Mercedes si design Lotus. Superb pana si doar pentru un zvon!
    Sunt curios de dezvoltarea acestei noi situatii care oricum era predictibila. Renault are in continuare omologat motorul acesta pe care teoretic conform regulamentului nu prea il va putea dezvolta la nivelul competitivitatii. Sau iar ghiceste Bernie ceva?
    RBR va deveni client din echipa de uzina. Care din constructori va accepta sa intareasca principala rivala la titlul pe care si-l doreste?
    9 2
  • mai tineti minte BMW Sauber Ferrari F1 Team ??
    12 0
  • ani este perioada de timp in care Lotus va achita suma tranzactiei ???
    5 0
  • vyctor7
    Lotus -Renault ....Daca Alain va fi acolo va fi si Nicolas P unul din piloti?
    7 2
  • Sau Sebastian Buemi , daca aduce sponsori . Sunt rapizi si talentati . Nu stiu totusi cu ce va veni Renault in 2016 , dar cu siguranta nu cred ca va da pe nimeni pe spate . Au furat tehnologie si informatii de la Mario Ilien insa mai devreme de 2017 nu poate fi implementat .
    6 5
  • Deci motorul Renault este atat de prost incat nici Renault nu vrea sa-l foloseasca :))
    12 7
  • Am postat de multe ori:
    Renault are actiuni Mercedes(statul francez la cel german) si invers.
    Eu cred ca noi si alti europeni platim tributul.
    Jocurile sunt facute inainte sa inceapa.
    Din acest motiv urmaresc f1 doar pentru a fi la curent cu noile tehnologii, cu ce se vede in viitor in domeniul auto, pentru a vedea cum a progresat stiinta manipularii.
    Pentru mine actul sportiv a incetat sa mai existe atunci cand s-a oprit o cursa pe ploaie ,pentru ca trebuia sa castige..... prost.
    Acum scriu cine cred ca ... trebuie ...sa castige la anul, si nu gresesc. De ce?
    3 0
  • Am uitat.
    Cred ca am pierdut trenul de a fi " cuplati" la tehnologie macar in f1 electric.
    Nu avem oameni care sa inceapa un proiect si sa-l duca la capat, chiar daca avem nr2 in stat tariceanu, nr.3 ponta, implicati in domeniu.
    Federatia inca nu este afiliata la FIA.
    NU degaba scriu nume cu litera mica..........
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru