Renault va testa la Barcelona o nouă versiune pentru motor

de Daniel Popescu
Luni, 09.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault va introduce în sesiunea de teste de la Barcelona un update major pentru motor, planificat să fie utilizat în curse începând cu etapa din Canada.

Renault a reuşit să obţină în Marele Premiu al Rusiei primele sale puncte din acest sezon, iar speranţele se îndreaptă acum spre un update major pentru motor planificat să fie utilizat începând cu Marele Premiu al Canadei din 12 iunie.

Până atunci, constructorul francez intenţionează să testeze o primă versiune a acestui nou motor în sesiune de teste evaluare de pe circuitul de la Barcelona, care va avea loc în perioada 17-18 iunie, la numai două zile după cursă de pe acelaşi circuit.

Urmareste Automarket
Intenţia iniţială este ca update-ul să fie disponibil atât pentru echipa de uzină, cât şi pentru partenerii de la Red Bull Racing, pentru a obţine astfel mai multe date.
În mod tradiţional, echipele introduc numeroase îmbunătăţiri aerodinamice cu ocazia Marelui Premiu al Spaniei, considerat şi în acest an ca debut al sezonului european, chiar dacă etapa din Rusia a avut loc mai devreme.

Totuşi, Renault are o strategie uşor diferită, iar cele mai multe update-uri vor fi disponibile doar la sesiunea de teste. "Pentru cursa spaniolă avem o aripă spate îmbunătăţită, dar şi update-uri pentru aripa faţă. Pentru test avem o paletă întreagă de lucruri de încercat: o nouă suspensie, update-uri aerodinamice pentru zone variate ale monopostului, unele noutăţi la sistemul de răcire, dar şi o specificaţie B pentru motor, aşa că ar trebui să avem două zile pline", a explicat Nick Chester, directorul tehnic al echipei.

Via Motorsport

Comentarii (5)

  • mobius
    Am mare incredere ca Renault va reveni, vor fi capabili sa lupte constant pentru puncte. Atentie la Red Bull cu Verstappen si cu o varianta de motor imbunatatita vor fi o amenintare reala pentru Williams si chiar Ferrari. Ma bucur pentru ei.
    23 2
  • Banciu
    Cu un motor Renault serios imbunatatit Red Bull care il au pe Newey si cel mai bun sasiu din grila se vor bate la victorii. Iar Verstappen va fi noua vedeta F1.
    17 3
  • GrosJan
    Verstappen va fi sau nu va fi noua vedeta F1. Cert e ca acum e momentul in care trebuie sa arate ce poate (asta insemnand sa piloteze asa cum stie nu sa forteze ... greseala). Iar daca se va dovedi foarte bun, ei bine, si cota lui Sainz va creste de asemenea.
    3 1
  • gigi k rai
    PT BANCIU ;;;;zvonurile cu cel mai bun sasiu la rbr sunt amintiri demult apuse ,acum toate echipele de top au sasiuri bune ,sunt o multime de factori care influeteaza performantele unui monopost ,,ex... bottas in rusia, primele tururi cand nu putea nici hamilton sal depaseasca ,iar dupa primul skimb a ramas la 20 secunde in spatele lui kimi, asa ca mai mult conteaza unitatea de putere si aerodinamica ,cand ai 60 CP in plus conteaza pe liniile drepte si la iesirea din viraje. sper la o cursa frumoasa la barcelona .VA SALUT PE TOTI cu respect .GO KIMI GO VETTEL
    1 0
  • Ctlnmihai
    @Mobius: Inca mai speri ca Alonso sa se duca la Renault? Sa stii ca n-ar fi o idee rea pentru 2018, cine stie.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru