Renault vrea să obţină cinci victorii în sezonul 2015

de Daniel Popescu
Luni, 26.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault şi-a stabilit ca obiectiv să obţină cinci victorii pe parcursul sezonului 2015 şi speră să reducă la jumătate diferenţa de cai putere ai motorului comparativ cu Mercedes.

Esential 60 de cai putere era diferenta dintre motoarele Mercedes si Renault la finalul sezonului 2014
5 victorii vrea sa obtina Renault in sezonul 2015
Renault a oferit câteva detalii interesante despre modul în care a dezvoltat motorul pe parcursul iernii, în contextul în care constructorii au posibilitatea de a introduce modificări şi în timpul sezonului.

Potrivit şefului Cyril Abiteboul, Renault are de recuperat 60 de cai putere comparativ cu motorul rivalilor de la Mercedes şi speră să reducă aceasta diferită la jumătate. Prin îndeplinirea acestui obiectiv, Renault îşi propune să obţină cinci victorii, după ce anul trecut şi-a trecut în cont trei victorii prin intermediul lui Daniel Ricciardo de la Red Bull Racing.

"Estimăm că diferenţa dintre motorul nostru şi cel furnizat de Mercedes era de circa 60 de cai putere la sfârşitul anului trecut.

Sperăm să reducem diferenţa la jumătate până la startul sezonului de la Melbourne. Spre deosebire de Mercedes, noi vom începe cu versiunea pentru 2015 a motorului. Până acum am folosit cam două treimi din cele 32 de jetoane permise pentru a dezvolta motorul în acest an. Obiectivul nostru este să câştigăm cel puţin cinci curse în acest sezon", a declarat el pentru postul francez de televiziune Canal Plus.

Declaraţiile oficialului Renault au fost însă contrazise de Mercedes, care a confirmat recent că va introduce modificări la motor încă de la debutul sezonului.

Anterior, presa germană a susţinut că Renault a decis să îmbunătăţească în pauza dintre sezoane 25 dintre cele 32 de componente permise de regulament, urmând ca alte şapte să fie updatate în timpul anului.

Via Motorsport

Comentarii (3)

  • "speră să reducă la jumătate diferenţa de cai putere ai motorului comparativ cu Mercedes." daca tinem cont ca Mercedes a mai castigat minim 50 o sa fie tot unde a fost si anul trecut fara alt upgrade de la Mercedes. Nu stiu de ce Ferrari si Renault au impresia ca Mercedes sta pe loc. Singura explicatie: marketing...
    7 5
  • Nu stiu de ce au ei impresia ca vor mai avea norocul de anul trecut - incat sa castige curse ! Daca e adevarat ca Merz a mai castigat cai din presiunea foarte inalta si alte injectoare , cred ca anul asta toate podiumurile si aproape tot plutonul fruntas care va lua puncte va fi integral Mercedes , mai putin Lotus care habar nu au sa mai seteze o masina !
    3 11
  • Marius
    Un calcul simplu spune ca daca Renault SPERA sa reduca jumatate din diferenta de 60 cai (30 de cai) si Mercedes au mai pus 50 de cai risca sa aiba o diferenta de 80 de cai. Daca tinem cont ca AN o sa aiba un aport mai mic in 2015 nu inteleg optimismul lor de a avea 5 victorii daca anul trecut au avut 3 (cu multa probabil).
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru