Revanşa starurilor: Alonso şi Raikkonen, cei mai rapizi în testele de la Silverstone

de Daniel Popescu
Joi, 14.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso şi Kimi Raikkonen, doi dintre cei mai apreciaţi piloţi din Formula 1, au stabilit timpii de referinţă în cele două zile de teste de la Silverstone.

La numai câteva zile după Marele Premiu al Marii Britanii, circuitul de la Silverstone a găzduit o sesiune de teste de două zile la care au participat toate echipele, cu excepţia celor de la Sauber.

Fernando Alonso a stabilit cel mai bun timp pe parcursul primei zile după ce a fost cronometrat cu 1:31.290, iar poziţia a doua a fost ocupată de Esteban Ocon, pilotul de teste al celor de la Mercedes.

Red Bull Racing a evaluat dispozitivul Halo şi a terminat pe locul 3 prin Pierre Gasly, în timp ce Renault a introdus un update major pentru suspensii pentru a rezolva problemele de stabilitate întâmpinate în special pe circuitele denivelate.

Urmareste Automarket
Pirelli a efectuat un test cu pneuri prototip pentru sezonul 2017 pe un monopost Mercedes din sezonul 2014 care a fost pilotat de Pascal Wehrlein.

Sesiunea a fost întreruptă la un moment dat după ce o scândură s-a desprins de pe una dintre clădirile de pe linia de start-sosire şi a ajuns pe circuit, însă niciun monopost nu s-a aflat în zona respectivă. Cea de-a doua parte a zilei a fost afectată de ploaie, astfel că timpii nu au fost îmbunătăţiţi.

În cea de-a doua zi, a fost rândul lui Kimi Raikkonen să stabilească cel mai bun timp, după ce a fost cronometrat cu 1:30.665, iar Ocon a ocupat din nou locul 2, de data aceasta în faţa lui Gasly. Spre deosebire de prima zi, sesiunea a fost lipsită de incidente majore.

Teste Silverstone - Rezultate ziua 1:

Teste Silverstone - Rezultate ziua 2:

Comentarii (12)

  • Fernando Alonso a stabilit cel mai bun timp pe parcursul primei zile după ce a fost cronometrat cu 1:30.665, iar poziţia a doua a fost ocupată de Esteban Ocon, pilotul de teste al celor de la Mercedes.

    ati gresit trecind timpul lui kimi ................
    3 2
  • Atentie la timpi. Alonso fata de Kimi.1.31 si 1.30.......
    5 1
  • Palida consolare,vremea lor va apune curand.Alonso va ramane cu dezamagirea ratarii titlului cu Ferrari iar Raikkonen sincer ar fi aratat mai bine campion cu McLaren.
    5 3
  • dintre pilotii acestia, doar raik, alo, bottas si sainz au volan in F1, mare branza sa te impui in fata celor fara volan ...
    8 1
  • sa mai spuna cineva ca pilotul nu conteaza, uite ce (NU) poate sa faca Okon cu un Mercedes. Cand ai mai multi piloti de tot cam egali, atunci da, masina face diferenta. Concluzia: nu avem piloti zei in F1, cel putin nu acum.
    7 0
  • *Ocon, *top
    3 0
  • Vremea pilotilor zei a trecut odata cu ridicarea masurilor de securitate, tehnologizare, aparitia programelor complexe de antrenament pentru piloti.
    Pe timpuri daca fortai mai mult ca se te apropii de limitele monopostului te apropiai tot mai mult si de lumea cealalta...
    Parerea mea...
    15 0
  • Piloti old school mai exista. Iar aici intra perfect Alonso si Raikkonen care pot sa piloteze orice masina, incepand de la una clasica de F1 si terminand cu actualele hibride. Daca ii dai lui Alonso sau lui Raikkonen o masina de top se va bate oricand la titlu. Alonso pare a avea intacta pofta si viteza. Kimi nu stiu sigur, poate ca e mai pretentios la masina decat Alonso dar tot un mare pilot ramane. In aceeasi categorie se califica si Hamilton, poate Vettel. Oricum concurenta la piloti e cea mai serioasa din istorie. Chiar daca masina face diferenta.
    20 1
  • nu m-am referit la piloti zei in termeni de curaj sau precautie in pilotaj ci in termeni de viteza, timpi pe tur.
    2 1
  • Cyrus, take my like!
    3 0
  • probabil si lipsa grijii combustibilului..care in cursa nu-i lasa sa atace mai mult de cateva tururi.
    2 0
  • GrosJan
    @F1

    toti pilotii de pe grila iti piloteaza ce masini vrei, chestia e ca un anumit tip de pilotaj e pus in valoare mai bine de un anumit material tehnic, iti dai seama mai bine cum vine asta cand observi cum un campion dintr-o formula e departe de top in alta formula. Asta e valabil pentru Alonso, Kimi si cine mai vrei tu
    5 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru