Ricciardo anticipează noi victorii pentru Red Bull: "Mercedes arată numeroase vulnerabilități în acest sezon"

de Daniel Popescu
Luni, 16.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo consideră că Red Bull va mai obține victorii în acest sezon datorită slăbiciunilor arătate de Mercedes.

Mercedes a dominat autoritar Formula 1 după sezonul 2014, când au fost introduse noile unități de propulsie V6 de 1.6 litri, însă în acest an echipa germană s-a confruntat cu o replică puternică din partea rivalilor de la Ferrari. În plus, Red Bull Racing a reușit să obțină trei victorii în 10 curse, iar Daniel Ricciardo consideră că Mercedes a arătat o serie de vulnerabilități: echipa a înregistrat atât abandonuri tehnice, cât și o serie de erori de strategie.

"Nu mai domină la fel de mult ca în ultimii ani. Era inevitabil ca asta să se întâmple la un moment dat. Cred că au în continuare cel mai bun pachet de pe grilă, dar au arătat semne de slăbiciune. Însă rămân în continuare dificil de învins", a declarat australianul.

Presa internațională speculează că Ricciardo va rămâne la Red Bull și în sezonul următor, iar pilotul consideră că va mai putea obține câteva victorii până la sfârșitul actualei campanii.

"Suntem suficient de buni pentru a mai câștiga câteva curse.

Trebuie să mai găsim un pic de performanță pentru a fi competitivi pe anumite circuite. Sper să fim rapizi pe circuitele pe care ne așteptăm să fim rapizi. Dacă terminăm pe locurile 5 și 6 la Budapeste probabil că vom fi foarte dezamăgiți", a adăugat el.

Red Bull obține cele mai bune performante pe circuitele lente, așa cum sunt cele din Ungaria, Singapore și Mexic.

Via Motorsport

Comentarii (7)

  • O sa fie greu pentru RedBull sa castige curse. Ferrari si Mercedes sunt mai rapide decat ei. Daca va castiga RedBull, va fi doar cu ajutorul norocului, nu prin performanta pura.
    19 1
  • Au pachet aerodinamic mai bun decat Ferrari pe circuitele lente, la Singapore si la Budapesta sunt favoriti.
    5 5
  • Ha, ha, asta isi face curaj pentru buleala pe care o vor lua incepand cu anul viitor ! Anul asta poate vor mai castiga in Ungaria, daca nu-i loveste vreo belea tehnica, dar in Singapore si Mexic, nu cred.
    7 5
  • mobius
    Sa vedem la anu ce vor face cu Honda. Cred ca au tras si ei o carte proasta. Daca lectia McLaren nu a fost suficienta, macar trebuiau sa invete lectia Toro Rosso. Pana una alta sunt campioni mondiali de patru ori cu Renault, iar acum castiga si poate vor mai castiga curse tot cu Renault.
    8 3
  • Toro Rosso era la fel si cu Renault. Renault si Honda sunt cam la fel. Cu Honda RBR ar fi echipa de uzina.
    4 0
  • Ferrari daca e s-o ia si anul asta, va fi de la MB nu d ela RB. Sa fim seriosi.
    Cu o floare nu se castiga un campionat.
    5 0
  • S-ar putea ca Ricciardo sa aiba dreptate, desi nu sunt inca 100% sigur ca are. La Monte Carlo, Ricciardo a jucat bine, fiind prima cursa castigata de acesta pe merit. Cei de la Red Bull tot o dau ca ai mai putini BHP comparativ cu unitatile de propulsie Ferrari si Mercedes, dar cei de la Renault sunt de o alta parere, consumul este de fapt problema reala. UDP-urile Renault si Honda consuma mai mult combustibil comparativ cu concurenta, cel putin Honda este un dezastru, la toate cursele din acest sezon au mers cu rezervoarele pline, 105kg de combustibil. Cei de la Renault sunt un pic in fata, la unele curse folosesc mai putin combustibil, la altele sunt la maxim. Din pacate, datele exact nu sunt niciodata facute publice... tot ce se afla de catre cei care comenteaza cursele si explica fenomenul in sine, sunt interpretate prin datele furnizate de harta GPS, care pentru public, oferta destule informatii interesante. Echipele au access la ceva mai mult informatii oferite tot de harta GPS, asa se si studieaza performanta unui monopost comparativ cu cele folosite de o alta echipa.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru