Ricciardo la Ferrari? "Ştiu că sunt pe lista lor, dar nu m-au căutat încă"

de Daniel Popescu
Luni, 27.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo este convins că este una dintre opţiunile Ferrari pentru 2017 în cazul unei despărţiri de Kimi Raikkonen, însă admite că nu a fost contactat încă de echipa italiană.

Ferrari nu este încă pregătită să-i prelungească contractul lui Kimi Raikkonen pentru sezonul următor, însă presa speculează că echipa italiană are numeroase opţiuni pentru sezonul următor. Printre principalii candidaţi se numără şi Daniel Ricciardo, care este convins că este pe lista Scuderiei, însă admite că pentru moment nu a primit o ofertă concretă din partea celor de la Ferrari.

"Înţeleg că, dacă ar face o schimbare, sunt pe lista lor. Sunt singurul pe listă? Probabil că nu. Sunt alegerea lor de top? Nu ştiu. Nu mi-au spus nimic clar. Nu au existat apeluri că mă vor, dar sunt conştient că ar fi interesaţi şi nu-i învinovăţesc pentru asta", a explicat el.

În cazul în care ar semna cu Ferrari, Ricciardo ar face din nou echipa cu Sebastian Vettel. Australianul afirmă că ar face din nou pereche cu fostul său coechipier de la Red Bull, însă numai dacă ar putea lupta pentru titlul mondial.

"Sigur, nu aş refuza. Dar singurul motiv pentru care aş pleca şi aş concura împotriva lui ar fi să lupt pentru titlul mondial.

Altfel, aş prefera un alt coechipier, aş prefera să lupt cu Lewis Hamilton sau Fernando Alonso", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (12)

  • sa faca rocada cu kimi la redbull.
    7 4
  • esti tu asa sigur ca intr-o echipa cu Hamilton sau Alonso ai putea sa lupti pt titlu???
    17 2
  • serban
    Se umflă și el în pene ca oricare, nimic deosebit, își vinde imaginea. Absolut normal.
    13 3
  • Aiurea, pune presiune pe Ferrari, sa destabilizeze echipa, poate, poate gresete din ce in ce mai mult Kimi si Rbr ii intrece in clasament daca Kimi nu mai performeaza(atunci cand o face).
    10 3
  • nu il văd la Ferrari sau da zvonuri ca il bate ăla mic coleg de volan cu el, verstapânelul, începe sa fuga ca vettel numai ca daca ajunge la Ferrari clar va fi Nr.2 si atunci va vedea cum este sa miroasa eșapamentulul celui protejat de echipa. O fi bun Ricci dar nu il agreez, de multe ori s-a implicat aiurea in lupta altor piloți care se luptau pt titlu. Sa fie el miez când nu trebuie. Sper sa piardă Hamilton titlul anul asta si sa vina la Ferrari sa mai zboare câteva titluri cu scuderia.
    5 9
  • @hami@ se pare ca atunci cand vii la ferrari cel putin in ultimii ani ai asigurat locul 2-3 ca din cate imi amintesc alonso nu a facut 3 ,vettel nu a facut 5 iar kimi nu a facut 2.
    2 0
  • Nu inteleg stirea asta.
    De la jumatatea lunii iunie se stie ca Ricciardo a semnat cu Red Bull pana la sfarsitul anului 2018.
    Stirile sunt cu norma? Scriem ceva ca sa mai inflamam spiritele comentariilor sau de ce?
    14 0
  • @Sak ... nici macar nu a semnat. RB a dat public faptul ca are contract valabil pana in 2018 :))) Dar mna...presa asta...
    7 0
  • si chiar daca are contract se poate rezilia imediat, bani sa ai si se rezolva :)
    2 1
  • bernie
    Contractul lui Riccie cu RBR nu e semnat...Numai ca Horner a declarat cu o luna in urma ca RBR are o clauza de prelungire automata a contractului pe inca 2 ani daca doreste acest lucru asa cum a fost anul trecut cu Ferrari siKimi...Declaratia asta a lui Riccie ca nici mie nu imi este prea simpatic este facuta doar cu unicul scop de a agita apele la Ferrari...Riccie alaturi de unii piloti trecuti si actuali si poate viitori in F1 precum si destui fani trebuie sa inteleaga ca in F1 campionii sau fostii campioni au prioritate intotdeauna si doar cand ajung la o anumita varsta si isi doresc retragerea atunci sunt lasati sa plece..Si chiar daca ei campionii nu mai castiga titluri mondiale au in spate milioane de fani si un marketing foarte puternic si aduc beneficii importante echipelor...Spuneti-mi mie ce echipa si-a dat afara un campion mondial in ultimii 30 de ani fara acordul sau retragerea de buna voie a pilotului campion sau fost campion...Exemple gen retragerea lui Schumy de la Ferrari si Mercedes nu sunt relevante ptr ca el si-a dorit sa plece..La fel si Alonso cand a plecat de la Mclaren in 2008 la Renault...In concluzie Ferrari va avea pe grila in 2017 alt pilot in afara lui Kimi doar daca Kimi decide sa se retraga si am postat acum cateva zile argumente pro si contra prelungirii pe cel putin un an a contractului Ferrari -Kimi...Dar Ferrari poate semna anul asta si cu alt pilot de viitor numai ca poate nu va concura din 2017 ptr Fferrari ,dar poate 2018 sau chiar 2019 desi ar fi cam mult ptr Kimi sa mai doreasca sa ramana 2 ani in F1...
    7 1
  • F1_Fan
    Ricciardo a declarat ieri ca este bucuros ca a semnat pe inca doi ani cu Red Bull... Si asta la cateva ore dupa ce a declarat ca nu-l deranjeaza sa fie coleg cu Vettel dar ca nu a fost cautat de cei de la Ferrari. In timp ce explicatia celor de la Ferrari a fost simpla, nu doresc sa aiba doi piloti care au pilotat pentru aceeasi echipa in trecut, deci Ricciardo nu are ce cauta la Ferrari atata timp cat este Vettel acolo. Pentru moment, Ferrari nu cauta un inlocuitor pentru Raikkonen pentru ca beneficiile financiare pentru pastrarea lui sunt... foarte bune, chiar daca rezultatele din campionat sunt sa zicem pe nicaieri? Raikkonen este un pilot bun, dar foarte performanta lui in monopost fluctueaza foarte mult, ma gandesc ca vor miza ori pe Sainz ori pe Perez in ani urmatori. Am postat acum cateva zile ca Slim nu-l doreste inca pe Perez la Ferrari, se pare ca il doreste, dar nu neaparat din 2017, ci posibil din 2018 si are si pachetul financiar care sa-i pluseze intentia.
    5 0
  • Tocmai ce a primit Raikonen cartonasul galben de la bosul de la Ferrari.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru