Ricciardo: "Nu am vrut să ratez oportunitatea de a câştiga o cursă de F1"

de Daniel Popescu
Marti, 10.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo este încântat că a profitat de oportunitatea de a câştiga cursa de la Montreal, întrucât nu va avea mereu astfel de ocazii.

Esential 3 este numarul curselor in care Daniel Ricciardo a terminat pe podium in 2014
79 de puncte a castigat Daniel Ricciardo in sezonul 2014
Daniel Ricciardo a obţinut duminică pe circuitul de la Montreal prima victorie din carieră în Formula 1, după ce i-a depăşit pe Sergio Perez şi Nico Rosberg în ultimele cinci tururi.

Pilotul echipei Red Bull este entuziasmat de această performantă şi afirmă că nu putea rata o astfel de oportunitate în contextul problemelor de natură tehnică pe care le-au avut rivalii săi.

"A fost o zi incredibilă şi un sentiment incredibil să obţin prima victorie şi să stau pe podium. Nu a fost uşor. După ce am trecut de Perez am ştiut că am o şansă reală la victorie în mâinile noastre. Nu am vrut să las această şansă să-mi scape printre degete, pentru că nu ai ocazia în fiecare zi să câştigi curse de Formula 1, aşa că mă bucur că am reuşit", a declarat australianul.

Ricciardo a admis că victoria obţinută în Canada reprezintă o surpriză în urma problemelor pe care le-a avut Red Bull Racing în cele trei sesiuni de teste premergătoare noului sezon.

"Dacă mă uit în urma unde eram în februarie, sunt surprins.

Dar întotdeauna am ştiut că, dacă am pachetul potrivit, voi fi capabil să lupt nu numai cu coechipierul meu, ci şi cu ceilalţi piloţi din frunte. Aşa că întotdeauna am fost optimist şi aşa voi proceda şi în viitor", a adăugat el.

În urma victoriei de la Montreal, Ricciardo a urcat pe locul trei în clasamentul general cu 79 de puncte, în timp ce coechipierul său Sebastian Vettel este pe poziţia a cincea cu 60 de puncte.

Via Formula1

Comentarii (4)

  • felicitari si nu prea
    Nu pot sa zic decat felicitari pt cursa reusita in Canada, DAR....
    Citind prima propozitie din ultimul citat: "Dacă mă uit în urma unde eram în februarie, sunt surprins." nu pot sa spun decat ca si si Ricci a inceput sa aibe declaratii asemanatoare cu ale lu' Vettel. Stiu bine ca au trisat dupa sesiunea de probe din februarie cu acele teste facute cu monopostul Torro Roso si acum se fac ca ploua facand astfel de declaratii. Oricum, pedepsiti nu vor fi deoarece Dr Marko are prea multa influenta in cadrul FIA.
    16 8
  • mobius
    Trecand peste manariile echipei, il vad un pilot de mare talent, rational si cu mult bun simt. Un sincer si meritat bravo, ar fi fost mai sus daca nu i s-ar fi furat, dupa parerea mea, un podium.
    4 1
  • Bun Rici, il bate rau pe vetel, cand ma gandesc ca Buemi era mai bun ca Riciardo.........folositi insa pe post de cobai la STR.
    5 3
  • SebvsRic
    "Sebastian,Daniel is Faster Than you"
    "Tough Luck!"
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru