Ricciardo: "Prietenii mei, surprinşi de munca unui pilot de Formula 1 din spatele scenei"

de Daniel Popescu
Marti, 16.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo afirmă că prietenii săi au fost surprinşi de volumul de muncă pe care îl are un pilot de Formula 1, însă insistă că îi place să discute cu inginerii despre metodele de îmbunătăţire a performantelor.

Cursa s-a terminat pe la 15:50 şi prietenii mei s-au gândit că mă voi întâlni cu ei imediat pentru a sărbători, dar abia pe la 20:30 am reuşit să iau legătura cu ei.

Daniel Ricciardo
Pilot Red Bull Racing
Daniel Ricciardo a impresionat prin rezultatele obţinute pentru Red Bull Racing într-un sezon dominat de rivalii de la Mercedes, mai ales că înregistrat trei victorii, fiind astfel singurul pilot care a câştigat curse fără să concureze pentru echipa germană.

Australianul a dezvăluit însă că prietenii săi au aflat abia la Marele Premiu al Ungariei volumul de muncă pe care trebuie să-l depună un pilot de Formula 1.

"Cursa s-a terminat pe la 15:50 şi prietenii mei s-au gândit că mă voi întâlni cu ei imediat pentru a sărbători, dar abia pe la 20:30 am reuşit să iau legătura cu ei. A fost interviu după interviu şi apoi şedinţele cu inginerii. Prietenilor mei nu le-a venit să creadă cât mare este volumul de muncă din spatele scenei", a precizat el într-un editorial scris pentru publicaţia Adelaide Now.

Petrec mult timp cu inginerii, îmi place această parte a jobului la fel de mult ca cea când sunt la volan.

Daniel Ricciardo
Pilot Red Bull Racing
Pe de altă parte, Ricciardo insistă că apreciază întâlnirile cu inginerii, întrucât vrea să cunoască cât mai bine monopostul şi modurile în care poate îmbunătăţi performanţele acestuia.

"Mulţi oameni nu ştiu ce se întâmpla în spatele transmisiunilor TV, dar la fel ca în orice altă profesie trebuie să munceşti mult.

Petrec mult timp cu inginerii, îmi place această parte a jobului la fel de mult ca cea când sunt la volan. Este important pentru mine să înţeleg totul despre fiecare aspect al monopostului şi să construiesc relaţii cu băieţii din cadrul echipei, dar şi să vorbesc cu ei despre alte lucruri decât cursele", a adăugat el.

Via Adelaide Now

Comentarii (3)

  • mobius
    In continuare mi se pare un tip OK, motivat, talentat, muncitor, nu este ranchiunos, este deschis si da dovada de sportivitate. Are calitati pe care multi dintre campionii de acum de pe grila, nu le au. Il urmaresc cu interes (progreseaza de la o cursa la alta si nu l-am vazut gresind) si cu admiratie din ce in ce mai mare. Multi spun ca este infatuat si ca numai orgoliul il face sa se gandeasca la titlu. As aminti cu tot respectul ca Ricciardo ar trebui sa mai aiba la cele 166 puncte inca 18, puncte muncite de el in Australia, dar pierdute din cauza greselii echipei sau a aranjamentelor FIA.
    3 0
  • @mobius As spune ca regulile trebuie respectate de catre toti pilotii, chiar daca unii se numesc Ricciardo. Si sa fim seriosi, fiind prima cursa, nu statea FIA sa faca aranjamente. Ca daca o dam in teorii de-astea...
    Chestia e ca Ricciardo e mai rapid decat Vettel. Ori Vettel in afara de faptul ca avea cea mai buna masina de pe grila, n-a aratat mare lucru. Acum Vettel mai este si tata, lucru care se vede pe circuit. Nu degeaba spunea Enzo Ferrari ca pilotii devin mai lenti in momentul in care li se nasc copiii.
    2 0
  • mobius
    @ferr1, nu vreau sa intru in polemica cu tine, in general ideile noastre referitoare la ceeace tine de F1 se potrivesc, nu am spus insa ca regulile si regulamentele nu trebuie respectate, dar polemica aceea de la inceput cu privire la senzorul de masura a consumului de combustibil, a fost cel putin bizara. La asta m-am referit. Referitor la cealalta idee, ar fi poate bine ca pilotii in momentul cand devin tati sa se retraga, pentru ca altfel, uite, devin tinte nedorite, sau si mai rau ajung sa nu-i mai doreasca nimeni. Cine isi doreste un pilot mai lent, dar care sa aiba si salariu si recunoastere si tot ce mai tine de valoare.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru