Ricciardo: "Rolul meu la Red Bull nu se va schimba în 2015"

de Daniel Popescu
Joi, 16.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo susţine că rolul său la Red Bull va rămâne neschimbat în sezonul următor, în ciuda plecării lui Sebastian Vettel.

Esential 3 este numarul victoriilor obtinute de Daniel Ricciardo in sezonul 2014
199 de puncte a acumulat Daniel Ricciardo in primele 16 curse ale anului
3 este locul ocupat de daniel Ricciardo in clasamentul general
Plecarea lui Sebastian Vettel de la Red Bull Racing la sfârşitul acestui sezon a determinat echipa să-l promoveze pe Daniil Kvyat de la Toro Rosso.

Potrivit consultantului Helmut Marko, austriecii au luat această decizie deoarece au încredere că Daniel Ricciardo poate deveni liderul echipei, însă pilotul australianul insistă că nu se va schimba nimic în sezonul următor.

"Nu cred că se schimbă prea multe în rolul meu. Am încercat să fac cât mai multe în acest an pentru a duce echipa în direcţia potrivită, aşa că am ceva mai multă experienţă. Aceasta va creşte un pic anul viitor şi probabil că Kvyat va avea nevoie de timp pentru a-şi forma relaţiile, aşa că bănuiesc că există o responsabilitate să-i îndrum spre direcţia cea bună", a declarat el.

Red Bull Racing va ataca sezonul următor cu o linie de piloţi semnificativ mai puţin experimentată chiar după sezonul în care a pierdut titlul constructorilor după patru ani.

Ricciardo admite că principala misiune va fi să menţină Red Bull în lupta pentru trofee.

"Nu sunt îngrijorat. Este clar că Red Bull nu a mai dominat ca în ultimii patru ani, dar este inevitabil, nu poţi fi tot timpul în frunte. Nu mă tem că vom regresa anul viitor, dar acum depinde de mine şi de Kvyat să menţinem echipa în frunte şi să revenim în top", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (1)

  • Greu de crezut cu actualul motor.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru