Ricciardo s-a temut că va abandona din cauza motorului

de Daniel Popescu
Luni, 28.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo a admis că s-a temut de un abandon din cauza unor defecţiuni la motor, în timp ce coechipierul său Sebastian Vettel a admis că a comis o eroare de pilotaj când a pierdut controlul volanului pe linia dreaptă.

Esential 2 este numarul victoriilor obtinute de Daniel Ricciardo in cariera
131 este numarul punctelor acumulate de Daniel Ricciardo in sezonul 2014
7 este pozitia ocupata de Sebastian vettel in clasamentul cursei
Daniel Ricciardo a obţinut duminică a doua victorie din carieră după ce a câştigat la Hungaroring în faţa lui Fernando Alonso şi Lewis Hamilton, pe care i-a depăşit în ultimele tururi.

Pilotul echipei Red Bull Racing a dezvăluit însă că s-a temut de un potenţial abandon în prima parte a cursei, atunci când a avut o defecţiune tehnică la motorul Renault.

"Am tras o sperietură la jumătatea cursei. Timp de câteva tururi nu am mai avut putere, aşa că a devenit o nebunie să apăs pe butoane. Cursa s-ar fi putut termina devreme pentru mine, dar am trecut peste asta. Pentru a câştiga a trebuit să depăşesc, am avut pneuri mai proaspete, dar am ştiut că va fi un final interesant".

"Există o singură metodă de a câştiga, şi anume să-i depăşesc. L-am tentat pe Hamilton în virajul 2, iar în uturul următor l-am depăşit. Când am ajuns suficient de aproape de Alonso am ştiut că trebuie să trec, pentru că Hamilton era în zona de acţiune DRS şi nu puteam pierde prea mult timp", a precizat el.

Coechipierul său Sebastian Vettel a ocupat doar locul şapte, după ce a pierdut poziţii importante la prima intrare a Safety Car-ului pe circuit. În plus, germanul a fost la un pas de un accident spectaculos în turul 32, când s-a răsucit la 360 de grade pe linia dreaptă de start-sosire.

"Nu a fost o cursă grozavă. Am derapat, ceea ce a fost greşeala mea, iar înainte de asta am avut ghinion cu Safety Car-ul. Primele patru monoposturi au pierdut poziţii comparativ cu cei aflaţi în spate. Dar este bine că a câştigat Ricciardo şi sunt bucuros pentru el", a explicat cvadruplul campion mondial.

Comentarii (3)

  • Mama ce noroc are omul asta (aka Vetel).
    Sa te intorci 360 de grade in "ac de par" si sa te opresti la 2 mm de un zid de beton fara sa patesti nimic trebuie sa ai noroc, da.
    Dar nu este pentru prima data cand scapa ( vezi Grande Prêmio Petrobras do Brasil 2012) sau ( Canadian GP: Vettel 'lucky' to avoid Massa and Perez accident 2014)
    12 2
  • Norocul l-a cam parasit in ultimul timp.Plus socul ca are un coechipier mai bun decit el pe acest tip de monopost l-a facut ca in fiecare cursa sa piarda puncte importante.Plus abandonurile de natura tehnica care au fost mai numeroase la el,s-au cam adunat.Cu toate rautatile unora, nu este un pilot slab...doar demoralizat.
    11 0
  • Scuze...vorbeam de Vettel,nu de Ricciardo.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru