Ricciardo, surprins de evoluția Red Bull din acest sezon: "A fost cel mai ciudat sezon al meu în sporturile cu motor"

de Daniel Popescu
Miercuri, 26.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo afirmă că sezonul 2018 este cel mai ciudat din întreaga sa carieră ca urmare a faptului că forma celor de la Red Bull a scăzut puternic după cele două victorii din primele 6 curse.

Red Bull Racing a oferit în debutul sezonului o serie de indicii că s-ar putea implica în lupta pentru titlul mondial, după ce Daniel Ricciardo și-a adjudecat victoria în cursele din China și Monaco.

Ulterior, Red Bull nu a mai contat în lupta pentru victorii, iar în cele din urmă Ricciardo a decis să plece la Renault din sezonul următor. În acest context, australianul afirmă că 2018 a fost de departe cel mai ciudat sezon din întreaga sa carieră.

"A fost cel mai ciudat sezon pe care l-am avut în sporturile cu motor. Să câștig două dintre primele 6 curse a fost probabil cel mai bun start pe care l-am avut vreodată. Încă simt că pilotez bine, dar din tot felul de motive nu a mai funcționat la fel după Monaco", a declarat el.

Cu toate acestea, Ricciardo susține că decizia de a pleca la Renault nu are legătură cu lipsa de performanțe a celor de la Red Bull din ultima perioadă, ci cu dorința de a încerca ceva nou.

"Anul viitor voi împlini 30 de ani și am simțit că a sosit timpul pentru următoarea etapă a vieții mele de adult.

Poate pare o prostie după ce am fost cu Red Bull atât de mult timp, dar am simțit că a fost momentul să iau o decizie pentru mine. Ar fi ușor să mă complac și să intru în rutină. Nu am vrut să se întâmple asta, am vrut o nouă provocare", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (9)

  • mobius
    Ma bucur pentru el, a luat cea mai buna decizie in contextul in care, echipa RBR, este concentrata spre a oferi totul coechipierului Max. Cred eu ca a ales bine echipa, deoarece Renault este in crestere, crestere ce s-ar fi vazut mai bine cu alta echipa de piloti (Renault mai are o problema, Prost are prea mult credit acolo). Sper ca Hulkenberg va avea asa cum ar fi normal, statutul de nr. doi.
    10 5
  • Sunt multi piloti talentati, dar fara o masina buna ...
    7 0
  • O declaratie finuta fara a "lovi" in echipa. Respect pentru el ca nu a mai ramas sa inghita toate mizeriile echipei doar pentru al tine in brate pe pusti.
    Poate este adevarata si aia cu provocarea dar stim cu totii ca motivele majore sunt altele.
    12 1
  • Haide Vettel, repeta isprava de anul trecut !
    https://www.youtube.com/watch?v=zPYyGTf-UXU
    1 3
  • Raducu
    La ce i-a folosit isprava?
    2 2
  • @Raducu
    Din pacate fara valoare - Bottas n-a iertat nimic. Oricum, anul asta va fi triumf Ferrari, din moment ce a declarat Vettel ca "obiectivul este să câștigăm toate cele șase curse rămase" ...
    3 0
  • Si pana la urma cu ce a fost defavorizat Ricciardo? Visati numai defavorizari.
    1 10
  • @?, treci cu vederea de cursele in care motorul Renault ceda numai in randul lui Ricciardo...
    7 1
  • HONEYBADGER
    Ce e mai "ciudat" e faptul ca forma buna a masinii a scazut brusc la Ricci dupa ce a semnat cu Renault si culmea, a crescut in partea cealalta, unde era de asteptat ..
    Sper si eu sa faca un sezon bun cu viitoarea echipa si sa confirme statutul de pilot bun ce se poate implica in lupta ptr podium (la inceput) si de ce nu la victorii in viitorul apropiat..
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru