Rivalii nu au niciun dubiu: "Mercedes este echipa cu cel mai rapid monopost şi în 2015"

de Daniel Popescu
Luni, 02.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari, Williams, Red Bull Racing şi Lotus admit că Mercedes va avea şi în sezonul 2015 cel mai rapid monopost de pe grila de start.

În două săptămâni vom şti mai multe, dar este clar cine va fi pe prima linie a grilei de start.

Sebastian Vettel
Pilot Ferrari
Mercedes a oferit pe parcursul ultimei seisuni de teste de la Barcelona numeroase indicii potrivit cărora vă deţine cel mai rapid monopost şi în sezonul 2015, inclusiv când a utilizat pneuri de compoziţie medium.

Primele estimări arată că Mercedes are un monopost cu opt zecimi - o secundă mai rapid decât celelalte echipe de top, iar Christian Horner, şeful Red Bull Racing, a caracterizat performanţele germanilor drept "ameninţătoare" şi "deprimante".

În plus, cei de la Williams consideră, prin vocea directorului tehnic Pat Symonds, că "avansul Mercedes rămâne destul de asemănător cu cel de anul trecut".

Suntem favoriţi pentru că am câştigat campionatul anul trecut, iar acum în perioada premergătoare sezonului am fost cei mai rapizi.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Cel mai categoric pare să fie însă Sebastian Vettel, care anunţă că Ferrari nici nu se gândeşte la ocuparea primei poziţii.
"În două săptămâni vom şti mai multe, dar este clar cine va fi pe prima linie a grilei de start. Obiectivul nostru ar trebui să fie ocuparea următoarelor două poziţii", a explicat pilotul german.

La rândul său, Romain Grosjean afirmă că nu există niciun dubiu cu privire la prestaţiile pe care le va avea Mercedes în sezonul următor. "Nu vă pot spune unde suntem, pentru că asta este confidenţial, dar pot să vă spun că Mercedes este cea mai bună echipă. Cred că ei sunt cu o secundă în fruntea tuturor în acest moment, aşa că au făcut o treabă incredibilă", a explicat pilotul Lotus.

Nu în ultimul rând, Nico Rosberg a admis că Mercedes este marea favorita la trofee şi în sezonul care va începe peste numai două săptămâni. "Vom avea curse bune la începutul sezonului. Suntem favoriţi pentru că am câştigat campionatul anul trecut, iar acum în perioada premergătoare sezonului am fost cei mai rapizi. Suntem foarte optimişti", a precizat el.

Via GMM

Comentarii (16)

  • Eu zic sa le dea inca de pe acum trofeul celor de la Mercedes.
    Halal campionat ne asteapta, inca un an in care voi dormii la cursele de formula1!
    22 9
  • @Sumi Sa zici mersi ca Mercedes are doi piloti apropiati ca valoare si le-au permis sa se lupte, sa ajunga titlul pana in ultima cursa inseamna ca nu s-a "dormit" totusi la curse. Sa ne amintim de 2011, unde era Vettel si gata, nici nu se punea problema de vreo lupta in frunte.
    31 1
  • Ha,ha,ha...
    Pana nu vor schimba regulamentul sau pana nu vor da liber la dezvoltare,nici nu se va schimba situatia.Sper ca nu sunteti surprinsi de situatia asta,la urma urmei ceilanti au "carpit"ce au putut in limita regulamentului...vorba aia: poate la anul?!
    6 5
  • toate echipe puternice din f1 au dominat si plictisit la vremea respectiva. De ce mercedes nu? Radu avea dreptate in privinta pilotilor care au facut spectacol pn la final.
    7 5
  • dupa mercedes v-a urma alta echipa care ne v-a domina si plictisii...... si tot asa. Da dueluri intre coechipieri va zic eu ca nu vom mai vedea repede la alte echipe.
    8 8
  • @nikipercea
    Esti agramat rau, rupi in bucati mici limba si mai ales gramatica romana. Fa ceva in sensul asta!
    14 0
  • @44- Nikipercea
    va urma nu v-a urma, va domina nu v-a domina..Dar dueluri nu "da dueluri" .plictisi nu plictisii
    12 0
  • f1-racing Am vazut! scuze!
    9 1
  • @44 scuze!!! si daniel p mai greseste dap eu.... si nu asta era important aici.
    7 2
  • Coxilian
    Tineti cont ca in testele de iarna cei de la Mercedes au folosit un singur motor!
    9 0
  • Toata lumea vad ca vrea liber la dezvolatare. Ce nu inteleg ei is costuriile care apar. Daca ar fi libera dezvoltarea probabil ar fi Mercedes cu Ferrari si restu undeva la 5 ture in spate. Sunt singurele care isi permit un razboi economic pe dezvoltare momentan...
    1 3
  • @Kyro - dar McLaren cu Red Bull de ce nu si-ar permite? Problema e ca s-ar produce niste diferente foarte mari intre performantele echipelor de top si restul. Williams nu ar mai avea sanse la podium nu mai zic de Lotus etc. Acum exista un echilibru destul de bun daca scoti Mercedes din ecuatie. Pana la urma trebuie sa supravietuiasca competitia, nu poti sa ai numai 5 - 6 echipe (in care locul 5 si 6 sa fie un fel de Marussia pe langa restul).
    1 1
  • E grea gramatica limbii romane. Pun pariu ca @nikipercea44 nu a gresit din graba...
    2 0
  • Ha,ha,ha...
    Faza asta cu costurile e doar praf in ochi...defapt echipele au cheltuit mai mult cu schimbarile de regulament decat cu dezvoltarea monoposturilor pe regulament existent ! Au si ei jocurile si interesele lor,dar motivul cu costurile este rasuflat....
    2 1
  • Ha,ha,ha...
    P.S.
    Sau vi se pare ca fara liber la dezvoltare echipele sunt echilibrate sau cele din spatele plutonului au ajuns in fata?!Asa a sost mereu si asa va fi,ai posibilitati,poti emite pretentii,nu ai...te multumesti cu participarea,asta inseamna F1...sau asa ar trebuii !
    2 0
  • rommy f1
    doresc să câştige MANOR anul acesta să nu mai văd deviaţii!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru