Rosberg a câştigat la Monza! Hamilton a revenit după un start ratat pentru a termina pe locul 2

de Daniel Popescu
Duminica, 04.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg a câştigat cursa de la Monza după ce a profitat de un start ratat al lui Lewis Hamilton, care a reuşit să revină doar până pe locul 2.

Marele Premiu al Italiei a reprezentat o simplă formalitate pentru Mercedes, însă nimeni nu anticipa un start ratat din partea lui Hamilton care avea să sporească suspansul în prima parte a cursei.

Considerat favorit la victorie datorită pole position-ului obţinut sâmbătă, britanicul a ratat complet startul şi a coborât până pe locul 6, element care a permis întregului pluton fruntaş să urce câte o poziţie. Astfel, Nico Rosberg a devenit lider, în timp ce Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen s-au aliniat în spatele său după ce încercările timide de depăşire în primul viraj au eşuat.

Hamilton a recuperat rapid o poziţie în faţa lui Daniel Ricciardo, însă a trebuit să aştepte până în turul 11 cea mai bună oportunitate de a-l depăşi pe Valtteri Bottas în lupta pentru locul 4, moment în care primii 3 clasaţi reuşiseră deja să se desprindă. Echipaţi cu pneuri supersoft, Vettel, Raikkonen şi Bottas au intrat la boxe în preajma tururilor 15-17, iar piloţii Scuderiei Ferrari au optat pentru o strategie similară cu încă un stint pe cauciucuri supersoft. Germanul a pierdut câteva secunde din cauza unei probleme la montarea pneului stânga-faţă şi a ieşit de la boxe chiar în faţa finlandezului, însă a reuşit relativ rapid să se îndepărteze de acesta pentru a-şi asigura locul 3.

Urmareste Automarket
În schimb, la adăpostul pneurilor soft uzate cu care au început cursă, Rosberg şi Hamilton au fost capabili să rămână mai mult timp pe circuit şi să opteze pentru o strategie cu o singură oprire la boxe în cadrul căreia să le înlocuiască cu cauciucuri medium. Astfel, Rosberg şi-a păstrat prima poziţie în faţa lui Vettel şi Raikkonen, în timp ce Hamilton a revenit pe circuit pe locul 4.
Totuşi, pentru a-l învinge pe Hamilton, cei de la Ferrari ar fi trebuit să-şi asigure un avans de circa 25 de secunde pentru a putea efectua o oprire suplimentară fără să fie depăşiţi.

În schimb, Hamilton a reuşit să obţină cu pneuri medium timpi mai buni decât Ferrari cu cauciucuri supersoft, astfel că nu a avut nicio emoţie în momentul în care Vettel şi Raikkonen au trecut pe la standuri la un singur tur distanţă pentru a se echipa cu softuri. După ce şi restul piloţilor au efectuat a doua oprire la boxe, clasamentul s-a cristalizat cu mai bine de 10 tururi înainte de final.

Astfel, Rosberg a a obţinut a şaptea victorie a sezonului, în timp ce Hamilton se poate considera mulţumit cu locul doi după startul ratat. Britanicul a cedat însă 7 puncte în favoarea germanului, astfel că avansul său din clasamentul general s-a redus la numai 2 puncte la finalul sezonului european.

Sebastian Vettel a obţinut podiumul în cursa de casă pentru Ferrari, cu Raikkonen în urma sa, în timp ce Ricciardo l-a depăşit pe Bottas în turul 47, în timp ce Verstappen a ocupat locul 7 după ce a trecut pe final de Sergio Perez. Ultimele două poziţii care aduc puncte au fost ocupate de Felipe Massa şi Nico HUlkenberg.

Italia - Rezultate cursă: 

Comentarii (26)

  • Pfiai, Lewis si-a dat cu toporul in cap, este al treilea start pe care il pierde anul asta. Mai greseste asa inca vreo 2-3 curse si Rosberg castiga campionatul.
    26 13
  • Acel moment cand Mercedes este mai rapid cu cauciucuri Medium fata de Ferrari cu Super Soft-uri, imediat dupa ce Ferrari a avut upgrade la motor. Plus ca nu mai are rost sa zic ca toata lumea face 2 opriri, mai putin Mercedes care face doar 1.
    Cursa asta a fost un fel de middle finger aruncat asa de Mercedes catre toti ceilalti care mai au sperante ca se pot bate cu ei
    47 12
  • Am batut din palme dupa depasirea facuta de Ricciardo.
    12 15
  • Am batut din palme dupa depasirea facuta de Button in dauna lui Alonso. Si cand te gandesti ca Button a fost pus pe bara. Sunt altele la mijloc, in F1 meritrocratia e si ea pe acolo dar mai ia bataie uneori.
    9 32
  • cam afectat Alonso de depasirea facuta de Button. Radea ca idiotul
    13 29
  • @ F1 Fan - Button era pe pneuri fresh..Alonso nu..Si cu o depasire nu dovedesti ca esti mai bun decat cineva..Button are nevoie de un monopost perfect..in timp ce Alonso a scos tot ce-a putut din orice monopost..plus ca Mclaren l-ar fi putut pierde Vandoorne..si ultimul motiv..Button ar implini 37 ani..Si-n plus Mclaren daca i-ar fi facut figura lui Vandoorne dupa precedentul Magnussen chiar s-ar fi facut de cacao
    21 14
  • Rosberg
    L-a batut Rosberg pe purtatorul de lanturi! Hahaha!
    12 15
  • Un sport care este pe duca . Am vazut astazi motogp, si nu mi-a venit sa cred cat spectacol a fost la Silverstone.
    16 10
  • Button a scos mai mult decat alonso din monopostul asta care nu e perfect, deci despre ce vorbim noi aici?
    7 16
  • De parca McLaren nu se face acum de cacao cu mai tot ce se intampla. :)
    5 11
  • Anonim
    Oftica mare pe Alonso cand in primu tur esti pe 8 si te depaseste Button plecat de pe 18.apropo la oprit cineva sa nu incalce super soft
    8 15
  • Ferrari se lupta acum cu RB si nu cu Mercedes. E clar ca Mercedes e peste toti. Doar un abandon sau accident poate face sa castige altcineva cursa. Seful Ferrari a recunoscut ca echipa deja se concentreaza pentru anul viitor.
    Singura lupta care se mai da pana la sfarsit va fi intre Ferrari si RB la constructori si bineinteles intre HAM si Ros la piloti.
    14 7
  • ce se mai bucura Vettel ... parca ar fi castigat cursa. Mare lucru pentru astia rosii sa fie pe podium la ei acasa
    15 18
  • Honda inca mai viseaza la eroi pilotand masini turbo cu pneuri spate late. Alonso este un fel de Senna pentru unii care ne servesc bulsitul ala cu 'scos totul din monopost'. Probabil si Honda crede rahatul asta de l-au pastrat pe Alonso. Sa-i vedem la anu' la treaba ...
    Hondei ii doresc numai angajati pe baza de carisma sa se duca de rapa cu totul. Carisma e doar aparenta. Nu poti castiga pe pista ca la poker decat daca trisezi ca la poker. Psst, ca ne aude Briatore.
    8 21
  • Aia cu carisma si titluri prea multe sunt la Ferrari. Ba mai si declara ca vor sa ia titlurile....Alonso a avut 5 sec in plus la un pitstop si apoi o alta strategie de cursa. Deocamdata marele campion la Ferrari nu face ce facea Alonso acolo. Si nici nu va face, Sigur isi va lua zborul dupa un an.
    13 11
  • Renault a pregatit un upgrade la motor pentru Singabore sau Austria.
    4 11
  • Honda ar trebui sa angajeze piloti si inginieri inteligenti precum www..si sunt sigur ca vor domina F1 in urmatorii 10 ani
    4 13
  • inginieri in ghilimele desigur :))
    1 11
  • Vettel a scos Ferrari din rahatul in care o lasase Alonso
    Vettel ar fi castigat cu Ferrari 2010 si Ferrari 2012
    7 26
  • Alo, mai baieti!
    Intr-o cursa in care Hamilton a reusit sa recupereze cele 4-5 pozitii pe care le pierduse -bineinteles- din cauza echipei germane care il favorizeaza pe Rosberg- cel ce nu nimerea butoanele de pe volan la startul curselor, voi umpleti pagina de comentarii despre Honda si Alonso?
    Alo=alo, mai baieti, putin respect pentru performanat lui Hamilton, nu vedeti ca-i specializat in curse de recuperare?!
    Ma intreb oare cum s-o fi simtit Ham cand il fluierau la premiere zecile de mii de spectatori? Unii zic ca erau fanii Ferrari, dar avand in vedere ca Rosberg a fost primit aproape doar cu aplauze, cauza trebuie sa fie alta. Am eu asa o banuiala ca Ham a primit huduieli pentru manevra echipei Mercedes din etapa trecuta, prin care I-au asigurat 3 motoare si o cutie. Ca doar n-o fi ura de rasa.....
    8 20
  • @Monza esti pierdut rau in spatiu si doar aberezi.Trisorul german a fost cel putin la fel de huiduit pe podium ca Hamilton si acest lucru a fost sesizat inclusiv de comentatorii digi.La sfarsitul interviului trisorul a prostit publicul cu limba italiana si s-a crezut pe stadion dar asta nu sterge atitudinea ostila avuta de public inainte.Poporul italian din pacate asa este educat si fluiera de fiecare data orice pilot non-Ferrari si sa nu uitam cum era primit Vettel in perioada Red Bull.
    Ce a facut Hamilton la Spa a fost regulamentar si cei ce comenteaza sunt penibili.Hamilton a pierdut sansa la victorie in China si Rusia din cauza motorului,a fost penalizat la Spa si voi vreti sa fie pedepsit in continuare pt. problemele tehnice produse fara vina lui.Si sa nu mai zic de problemele cu starturile ratate dotorate problemelor de ambreaj.
    Ieri Hamilton cel putin a reusit sa recupereze spre deosebire de nico care la el acasa s-a facut de ras.
    Interesant cum unii doresc un campion care-si scoate intentionat adversarii de pe pista,nu respecta steagurile galbene sau sc virtual,pierde si cand este avantajat de echipa(Austria) si este pe 2 in clasamentul general desi nu a avut nici o problema tehnica spre deosebire de rivalul sau care a avut vreo 4-5.Poate unii se identifica cu pierzatorii si hotii si de asta sunt de partea lor.
    Cat despre caracter nicusor are sufletul mai negru decat ceilalti 21 de piloti la un loc si nu inteleg cum unii nu vad asta.
    Cursa de ieri a fost cea mai plictisitoare all-time si este clar ca f1 se indreapta intr-o directie gresita.
    21 18
  • Asta e gluma anului :)))))))- de cand e fetel la Ferrari situatia e comica si molipsitoare :)))) sa-i spui lui fetel sa nu mai dea in Kimi, pana una alta, ca Alonso nu si-a busit coechipierii.
    16 6
  • ce vorbesti, ce facu alonso e inedit in F1, alonso ar da cu Piquet de toate gardurile
    2 9
  • compari mere cu pere
    pe aceeasi idee, ce facu Alonso la Ferrari cumparativ cu Schumacher? Aaaa, acum nu-ti mai convine ...
    deocamdata stim ca atunci cand fabulosul fabula pe la Ferrari, chiar Vettel castiga titlurile
    4 11
  • Giugiaro
    Alonso facea la Ferrari ce sigur nu face acum Vettel la aceeasi echipa. Adica ducea lupta pana in finala. Si se lupta cu Newey. Asa cum tot cu Newey se vor lupta si Mercedes de la anul. Nu e un secret insa ca anul asta, o spun cam toti analistii F1 Vettel este slab. Asa cum era si in 2014. Masina nu e atat de slaba. Pur si simplu din varii motive, inclusiv din cauza pilotilor, nu este pusa in valoare..
    6 3
  • fugi ma de aici ... A avut masina buna, altfel nu pupa nimic asa cum nici acum nu pupa la McLaren. Iar pe Vettel si Newey ii durea in basca de Alonso cu toate ordinele de echipa cu care a fost indopat.

    Ce spui tu acolo sunt blablauri jurnalistice, n-au nicio importanta in realitate intrucat sunt socoteli fara date precise. Alonso daca era valoros trebuia sa arate asta cand Vettel a venit la Ferrari. Dar a ales sa fuga din nou, ca dovada ca nici el nu credea ca Vettel a castigat fiind mai slab decat el.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru