Rosberg admite că trebuie să obţină victorii pentru a câştiga titlul

de Daniel Popescu
Miercuri, 15.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg consideră că este obligat să obţină victorii pentru a putea spera la titlul mondial, în timp ce Lewis Hamilton exclude varianta de a fi mai precaut în ultimele trei curse ale sezonului.

Esential 9 victorii a obtinut Lewis Hamilton in sezonul 2014
4 este numarul curselor castigate de Nico Rosberg in acest an
17 puncte este avansul lui Lewis Hamilton in fata lui Nico Rosberg
Nico Rosberg a fost liderul clasamentului general în cea mai mare parte a sezonului, prin prisma evoluţiilor constante, element evidenţiat şi de cele 13 podiumuri obţinute în cele 16 curse de până acum.

Totuşi, coechipierul său Lewis Hamilton a preluat conducerea clasamentului general după victoria înregistrată în Marele Premiu al statului Singapore şi are un avans de 17 puncte cu trei runde înainte de final. În acest context, Rosberg a admis că are nevoie de victorii pentru a-şi adjudeca titlul şi crede că dublarea punctelor în ultima cursa îl va avantaja.

"Pur şi simplu ştiu că trebuie să câştig curse acum şi avoi vom vedea ce se întâmplă.

Cu siguranţă îmi place regula (n.r - dublării punctelor în Abu Dhabi)", a declarat el pentru postul britanic de televiziune SkySports.

Între timp, Hamilton este determinat să nu-şi schimbe abordarea asupra curselor în finalul campaniei, astfel că exclude posibilitatea de a fi mai precaut.

"Nu mă simt ca şi cum aş fi vânat, simt că sunt la vânătoare şi am spus asta tot anul. Vânez pentru campionat. Doar pentru că sunt pe primul loc nu înseamnă că nu mai sunt la vânătoare. Mai sunt trei curse şi multe puncte în joc pe care trebuie să le obţin", a explicat britanicul.

Via SkySports

Comentarii (12)

  • rommyF1
    chiar trebuie să câştige toate cursele, dar.....nu se ştie.
    6 2
  • marian06
    Din pacate, sansele lui Nico s-au cam diminuat. In calul in care nu apar probleme tehnice, cursele urmatoare arata cam asa:
    SUA - Hamilton favorit, Nico merge cel mai rau din toate circuitele; Brazilia - in conditiile de cursa fara ploaie - Nico favorit; Ultima cursa - nu exista un favorit (poate un mic plus pentru Nico). Deci, penteu a mai avea sanse la titlu, e obligatoriu ca Nico sa se claseze mai bine decat Hamilton In SUA
    13 3
  • cristi
    Si tatsu' a castigat un titlu mondeal fara victorii!!! asa tata asa fiu!!! lingaii! sa il bata pe pista pe Hamilton!!! Se pare ca nu poate fara furaciuni..,nici in competitiile inferioare F1 nu a putut....cand da de Hamilton sa terminat cu el!!!
    22 18
  • rommyF1
    aşa erau regulile atunci(pt keke rosberg), nico are curse câştigate dar cum spunea Marian nu-i dau şanse prea mari
    3 7
  • My friend Nicky
    Niko, tu trebuie sa castigi(TREBUIE), dar tu nu prea poti decat pe problemele colegului, asta e realitatea. Sigur ca te avantajeaza sistemul de punctare din ultima cursa, mai abandoneaza Hamilton, castigi si tu ultima curasa si gata,tagadam, tagadam,tagagam, tagadam esti si tu campion.URAAAAAAAAAA.
    16 7
  • mimi de la aprozar
    stati flexati copilasi, Rosberg e campion mondial anul acesta
    6 23
  • mimi de la reciclat
    Normal ca iese campion copil flexat, ca ocupant al locului 2. E totusi un progres ca rosberg este in ipostaza de vicecampion, copile.
    13 1
  • ctlnmihai
    Dacă nu intervin probleme cu fiabilitatea monopostului , Hamilton devine favoritul principal la câștigarea titlului mondial ..Deja Nico Rosberg mi se pare că s-a consolat cu lucrul ăsta..
    7 2
  • @My friend Nicky:
    Alo alo... usor cu pianu' pe scari ca se revarsa clapele.
    Clasamentul e asa:
    1. Ham - 291 pct
    2. Ros - 174 pct

    Chiar de nu ar exista punctaj dublu in Abu Dhabi, cu 3 victorii pe linie ale lui Ros, indiferent de ce pozitie ocupa Ham, devine campion mondial.

    Diferenta intre locul 1 si locul 2 este de 7 puncte. Fa tu matematica si vei vedea ca ar fi putut sa il bata si fara regulamentul stupid cu punctaj dublu in ultima etapa.

    Sa il vedem pe Rosberg ca reuseste victorii fara sa mai greseasca copilareste ca in etapa de la Sochi, cand a facut pneurile cuburi din primul viraj si nici ca etapa din Suzuka, atunci cand a mers de parca era la plimbare. Sa scoata untul din Merc, dar cu cap.
    3 1
  • ultima cursa are puncte cat urmatoarele doua ... Hammilton trebuie sa puna intre el si Rosberg 32 de puncte pentru ca, in cazul victoriei lui rosberg sa fie la egalitate de puncte si sa castige campionatul, si nu poate face asta daca Rosberg termina pe 2 in cursele ramase - restul este can-can :) si in ultima cursa o sa avem titlul pe masa, ambii cu sanse la el.
    1 1
  • My friend Nicky
    @JugaruGabi In primul rand Niky are 271 de puncte, in al doilea rand, cum crezi tu ca Ros o sa castige el toate cele 3 curse in conditiile in care si-a luat-o pe coaja tot sezonul si a castigat 4 curse cu mare noroc (Monte Carlo nu poti face depasiri si stim cu totii cum a provocat steag galben) si celelalte 3 curse pe problemele lui Hamilton, ca sa nu mai zic de cele 4 abandonuri (incluzand si cursa de la SPA, cand cu o lovitura de maestru i-a distrus cursa lui Hamilton.

    P.S. La pian l-am vazut doar pe Hamilton, Niky a interpretat doar o partitura falsa si publicul taxeaza acest lucru!
    5 0
  • @My Friend Nicky:

    01 Lewis Hamilton 291
    02 Nico Rosberg 274
    03 Daniel Ricciardo 199
    04 Valtteri Bottas 145
    05 Sebastian Vettel 143
    06 Fernando Alonso 141
    07 Jenson Button 94
    08 Nico Hulkenberg 76

    My bad, in primul mesaj am scris 174. Trebuia 274. Daca nu ma crezi cu clasamentul, fa o vizita pe f1.com. O sa gasesti acolo clasamentul corect.

    Cat despre celelalte 3 curse... incepeti sa deveniti putin cam patetici: o victorie e victorie. Nu conteaza cum - Ros nu a omorat masina si a luat puncte. De asemenea, nu e vina pilotilor ca au reusit sa castige titluri prin curse sau punctaj obtinut din abandonurile altora - principalul vinovat este Ecclestone cu minunea lui de 25 pct / victorie si cu primii 10 care primesc puncte. Pe modul vechi da, poate Ham castiga sezonul. Poate!

    In prezent Hamilton e mai agresiv si are castig de cauza aici. Daca si Rosberg ar fi la fel si ar fi la fel ca Hamilton, ar putea transa campionatul chiar si de pe locul 2. Insa neamtul e prea calculat iar de data asta nu mai are ce sa piarda.

    Cat despre taierea gumei de la Spa, gata, lasati-o ca macane... pedepse s-au impus, chit ca nu s-au facut publice, dar iesirea in campie a lui Rosberg de 2 ori la Monza nu prea pare o gafa pe care sa o faci de 2 ori in acelasi viraj, lipsit de penalizare pentru "scurticircuitare".

    Gata: reveniti-va si urmariti ultimele 3 etape la televizor. Nu pe taste.
    Cel mai bun sa castige si, mai ales, sa fie lupta pe traseu! Nu la pit, nu prin strategii. Prin maiestria volanului si nimic altceva.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru