Rosberg: "Hamilton merita să câştige la Monaco"

de Daniel Popescu
Luni, 25.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg a admis că Lewis Hamilton merita să obţină victoria la Monaco prin prisma erorii de strategie, în timp ce Sebastian Vettel se bucură că a profitat de oportunitatea de a termina pe locul doi.

Hamilton a făcut o treabă grozavă şi merita victoria.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Nico Rosberg a obţinut duminică a treia victorie consecutivă pe circuitul de la Monte Carlo, însă de data aceasta succesul a fost influenţat deciziv de o eroare de strategie în urma căreia coechipierul său Lewis Hamilton a intrat la boxe cu 14 tururi înainte de final pentru a se echipa cu pneuri supersoft.

Germanul a admis că Hamilton merita să obţină victoria, însă se bucură de cele 25 de puncte acumulate care i-au permis să reducă diferenţa de lider la numai 10 puncte.

"Hamilton a făcut o treabă grozavă şi merita victoria. Sunt pe deplin conştient de asta. Ştiu cum se simte pentru că este un mod oribil să pierzi. Este foarte trist să pierzi într-o asemenea manieră, aşa că am capacitatea să simt asta. Pe de altă parte, o victorie este o victorie. Norocul este un factor important în sport", a declarat el.

Esential 28 de puncte este diferenta dintre Lewis Hamilton si Sebastian Vettel in clasamentul general
Greşeala lui Hamilton i-a permis lui Sebastian Vettel să termine cursa pe locul doi, un rezultat pe care germanul nu îl anticipa în contextul în care pe parcursul cursei nu a reuşit să-l ameninţe cu adevărat pe Rosberg, chiar dacă a fost la numai o secundă în spatele său.

"A fost un pic surprinzător, dar am fost capabil să-l depăşim pe Hamilton atunci când a ieşit de la boxe.

Am încercat toată cursa să pun presiune pe Rosberg, dar a avut viteza necesară pentru a răspunde şi, când am intrat la boxe, eram probabil prea departe pentru a schimbul de pneuri să facă diferenţa. Locul doi este un rezultat grozab pentru echipă. Este bine că am fost acolo pentru a profita şi cred că în cursa am fost mai aproape decât în calificări. Sper că acest trend să continue", a precizat el.

Via BBC Sport, F1i

Comentarii (4)

  • adevarul ca distanta pusa de Ham pana la SC era umilitoare pt Rosberg!
    27 8
  • Sportul asta presupune si materie cenusie, nu doar viteza. Tot invartiti kkt in oala, Rosberg ce vina are daca istetul intra la boxe! A spus cu gura lui ca decizia finala i-a apartinut. Deci mai terminati odata cu galagia. Daca castiga Vettel nu mai era "nemeritata" victoria.
    14 18
  • Bogdan
    Nu imi place deloc crisparea lui Hamilton.
    7 6
  • banana
    A fost decizia lui nu? Si-atunci cu ce e vinovat Rosberg! Ca si vaca ca re-si varsa galeata dupa ce e plina. Da-i o banana.
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru