Rosberg, pole position în China! Ricciardo învinge Ferrari, iar Hamilton va pleca de pe ultimul loc

de Daniel Popescu
Sambata, 16.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg a obținut pole position-ul pentru cursa din China și va fi acompaniat pe prima linie de Daniel Ricciardo, care i-a învins pe ambii piloți Ferrari. Lewis Hamilton ocupă ultimul loc pe grilă după o defecțiune tehnică.

Nico Rosberg are toate șansele să-și adjudece a treia victorie consecutivă din acest debut de sezon după ce a obținut fără emoții pole position-ul pentru Marele Premiu al Chinei. Pilotul echipei Mercedes a fost cronometrat cu 1:35.402 și va fi acompaniat pe prima linie a grilei de start de Daniel Ricciardo, care a produs surpriza la volanul monopostului Red Bull Racing.

Australianul l-a învins pentru mai puțin de o zecime de secundă pe Kimi Raikkonen, în timp ce coechipierul său Sebastian Vettel a fost al patrulea, astfel că Ferrari ocupă a doua linie a grilei de start. Ambii piloți ai Scuderiei au comis greșeli asemănătoare pe ultimul sector al turului.

Lewis Hamilton nu a parcurs niciun tur cronometrat în calificări din cauza unei defecțiuni tehnice la sistemul ERS al monopostului Mercedes, astfel că va lua startul de pe ultima poziție a grilei de start. Penalizarea de 5 poziții pentru înlocuirea cutiei de viteze a devenit astfel irelevantă.

Urmareste Automarket
Valtteri Bottas va pleca de pe locul 5 pentru Williams și va fi urmat de Daniil Kvyat (Red Bull), Sergio Perez (Force India) și de cei doi piloți Toro Rosso, Carlos Sainz și Max Verstappen.
Felipe Massa va pleca de pe locul 11 pentru Williams din fața celor doi piloți McLaren (Fernando Alonso și Jenson Button), care nu au avut timp să efectueze un ultim tur rapid. A doua parte a calificărilor a fost întreruptă cu un minut înainte de final ca urmare a faptului că pneul stânga-față al monopostului lui Nico Hulkenberg s-a desprins și a forțat retragerea pilotului Force India pe margine.

Romain Grosjean a fost al 14-lea pentru noua echipă Haas după ce i-a devansat pe cei de la Sauber, în timp ce Renault a fost eliminată cu ambii piloți în prima parte a calificărilor. Aceasta a fost întreruptă timp de peste 20 de minute după un derapaj suferit de Pascal Wehrlein (Manor) pe o porțiune umedă, eveniment în urma căruia organizatorii au aspirat apa din acea zonă a circuitului rămasă în urma ploilor din prima parte a zilei.

China - Rezultate Calificări:

Cursa de la Shanghai va avea loc duminică cu începere de la ora 09:00.

Comentarii (42)

  • Kimi victorie maine 100% daca nu cedeaza masina. Fara acea gresala din penultimu viraj :( era in POLE
    25 12
  • lol, piolotii ferrari aceeasi greseala in acelasi ultim tur in acelasi penultim viraj
    6 14
  • la fel si prafalaul asta de Vettel, trebuia sa mai iasa inca o dataca
    10 16
  • Kimi???
    Daca prinde podiumul sa zica saru-mana
    7 23
  • F1_Fan
    Interesante calificari, doua accidente, o surpriza si primele doua linii interesante. Cine va castiga? Vedem maine!
    14 1
  • Facem un pariu pe o sampanie ?
    A fost cel mai rapid si in Q si in ant. pe uscat.
    12 5
  • La pariu...
    Inainte de primul viraj vettel ii da fum...
    0 0
  • In locul lui Ham, le-as spune nemtilor: multumesc pentru ceea ce-mi faceti intrucat "ne impresioneaza mai mult cel ce se ridica, decat unul care nu a cazut niciodata"-Concepcion Arenal
    Langa el de-as fi as cauta sa-l incurajez, sa-l ajut sa-si pastreze curajul si puterea asa cum M.Webber as spune ca prin tacerea lui si luptele tinute pe circuit a prins o valoare mai mare decat a lui Vettel iar la retragerea lui din F1 multi fani ai acestui sport i-au simtit lipsa.
    P.S. Ricciardo e surpriza zilei.
    15 10
  • alonso pe 12? abia acum se poate lauda ca e in pluton
    9 5
  • Ricciardo a avut un noroc fantastic. BOII de la Ferrari, ca nu-i pot numi altfel, au preferat sa faca un singur tur in Q3 cu Vettel...de parca ar fi avut cea mai rapida masina si le dadea tuturor cate o secunda pe sector. In ultimul tur au gresit ambii piloti Ferrari, dar chiar si fara greseli, nu l-ar fi batut pe Rosberg. N-am inteles de ce in Q2 au iesit pe supersoft, cum nu am inteles mai nimic din aceste doua zile... In alta ordine de idei, gresesc eu, sau in cursa vor lua startul cu pneurile cu care au facut timpii din Q2?
    11 10
  • Nu stiu ce naiba au facut cei de la Ferrari de l-au tinut pe Vettel la boxe in Q3? Cum sa risti un singur tur pe o pista atat de variata? Insa in cursa va fi alceva, Ferrari are un monopost bun si poate sa castige in China, doar daca nu baga vre-o strategie dezastruasa ca pana acum. Cat despre Ham eu nu m-as culca pe o ureche ca porneste de pe ultimul loc, daca totul va fi ok si nu se va "sifona" pe undeva, sigur va prinde top 5 la final.
    13 2
  • Cand am zis "pista variata" m-am referit in special la baltiile de la cele doua capete din sectiunea start/finis al pistei, unde monoposturile alunecau ca pe o coaja de banana.
    6 2
  • Ferrari
    Acum e masina dar gresesc pilotii.
    5 2
  • Sanse infime sa castige Ferrari maine. Rosberg va scapa in fata iar Ricci piloteaza excelent o masina marca Newey. Pachetul Mercedes peste cel al Ferrari, chiar daca masinile sunt egale deja.
    11 9
  • Alonso o fi in pluton, insa nu greseste cum face din ce in ce mai des campion multiplicat. Iar la ce masina are e inacceptabil sa fii in p4. Ferrari de Newey aveau nevoie. Si daca tot voiau un pilot in locul lui Alonso care cu actuala masina ar fi facut mult mai mult trebuiau sa-l ia pe Ricci. Nu pe ala umilit de Ricci.
    8 9
  • Ha,ha,ha...
    Ciudata strategia Ferrari,sa nu zic disperata...plecarea din grila cu SS nu-i va ajuta daca nu vor trece in primii zeci de metrii de Ricciardo si nu vor sta extrem de aproape de Nico,daca acesta Isi va lua avans...cam gata sansa la o eventuala victorie!
    P.S. si eu stiu ca se va pleca in cursa cu pneurile cu care s-au scos timpii de referinta in Q2...sau m-am pierdut cu schimbarile astea?! ;)
    7 3
  • @FanF1... iar ati inceput cu paranoia ca Hamilton este sabotat de echipa? De ce ai face asta ca sa pleci din ultimul loc? Clar voi nu ganditi cand vorbiti/scrieti.

    Anul trecut problemele mai dese au fost la Rosberg, pe el nu l-a sabotat echipa? Dar in 2014 cand avea sansa sa il bata pe Hamilton cu regulamentul de punctaj dublu in ultima cursa, de ce a avut Rosberg probleme cu monopostul si nu Hamilton?

    Oficial: Hamilton a avut probleme cu MGU-H. Se pare ca ii vor schimba motorul in aceasta cursa.
    10 6
  • serban
    Un fan Ferrari extrem de dezamăgit ! Nu au mașină, toți imbunătățesc de la o ieșire la alta, ei nu, ba mai sunt depășiți și de un RBR inferior ! Nu au strategie, scoț un pilot o singură dată în Q3, deși în două ieșiri poți corecta o eventuală greșeală, greșeală care s-a și întâmplat ! Când să o mai îndrepți ? De greșelile în alegerea pneurilor, ce să mai vorbim ? Păcat de piloți, sunt presați să forțeze și inerent greșesc. Păcat de ei, pentru că pe Seb îl văd pe aceeași treaptă cu Lewis, iar Kimi, pe care altădată l-am criticat foarte tare, arată că încă mai poate fi acolo, în față, la bătaie. Dar dacă nu au cu ce, degeaba ! Normal că voi rămâne fan Ferrari, dar până nu văd rezultate adevărate, permanente, nu de conjunctură, nu voi mai contrazice pe nimeni, nici un anti-Ferrari, nici măcar pe McLaren_Mircea !
    12 4
  • alonso nu greseste? a stat pe bara o cursa pentru ca a facut gafa ultimilor ani din F1
    0 1
  • Dupa primul viraj cel putin o masian Ferrari o sa fie pe 2 daca nu pe 1 dupa primele 3 tururi pe DRS il mananca de viu pe RICI si poate pe Ros -- Ferrari are viteza de top mai mare.

    Oricum cursa se anunta cursa interesanta.
    11 4
  • nu prea l-am vazut pe Vettel gresind, e unul din pilotii care nu gresesc prea mult sau prea grav pe cand Alonso din cand in cand mai face o vizita prin parapeti
    0 0
  • @JugaruGabi, "De ce ai face asta ca sa pleci din ultimul loc"?-Pentru ca o "orice cioban isi apara oaia". Si inspirat dintr-un citat al lui I.Creanga iti spun ca da, stiu ca nu gandesc, dar cand ma uit la unii de pe aici (nu dau nume) prind curaj.
    5 3
  • Ferrari au o masina care poate bate Mercedes, cel putin in China. Dar cand ai piloti care gresesc pe banda rulanta, vetel in australia cand a iesit la pascut si acum din nou in calificari lucrurile nu mai au cum sa fie ok. La fetel se vede ca daca nu mai are masini facute de Newey si alea pe vremea cand blowdiffuserul si facea treaba bine pentru ei cade in derizoriu ca performanta. Riciardo a fost imperial. Rosberg la fel. Maine va fi o cursa buna de vazut.
    6 9
  • Sigur ca da, marmota tot inveleste ciocolata de ceva vreme.
    4 4
  • Scuze pt. "o"-ul acela aparut cand&unde nu trebuie!
    1 3
  • ambele masini FERRARI trec in fata maine-calm pacientilor McLaren dar si autorul articolului:RBR a batut FERRARI...da in calificari-dar maine RBR nu prinde nici locul 2-sa tina minte autorul articolului ce am postat aici!
    0 0
  • Preafericitul D.
    in materie de "strategie", Calutul Cabrat este "campion mondial"..nu l depaseste nimeni in ultimii 10 ani, uneori chiar are "geniu"
    1 0
  • sa speram ca maine ferrari vor avea o strategie buna si un start bun.au gresit-o cu vettel.si hamilton ar fi iesit de 2 ori.mai incolo poate vor regreta puctele pierdute cand mercedes vor fi f departe
    0 0
  • fetel e varza.
    3 7
  • Vetel maine va castiga cursa. Va place sau nu asta va fi adevarul. Discutam maine!!
    5 2
  • Toata lumea spune ca Vettel e varza! Poate, dar a fost singurul care are un set de S neatins, neinceput. Si ma refer la primii 10 piloti. Daca va sta 3 tururi in plus fata de cei din fata pe primul set de S... Cred ca este strategie, de aia a iesit atat de tarziu. Reusea, bine - nu reusea, la fel de bine. Si are si cele mai putine(10) tururi parcurse in Q3.
    Poate anul viitor fac ceva si organizatorii cu dambul ala de pe linia dreapta, absolut inutil pentru masini si spectacol.
    4 1
  • Archer
    nu va imbatati mai cu apa rece !!!
    Auzi Ferrari sa bata Mercedes!?!?
    Cu care ochi v-ati uitat la calificari!?
    Merc a facut timp aproape egal cu Ferrari pe gume soft,in timp ce Ferrari erau pe supersoft!
    Nici daca nu greseau in penultimul viraj,nu puteau trece de Rosberg!
    Nu v-ati prins ca Merc se joaca cu ei in antrenamente libere,iar in calificari,dar drumul motorasului turbo!!!
    2 0
  • cum adica nu greseste alonso? alonso e campion la gafe, din cand in cand da iama prin parapeti, mai e vreunu cum e el cu medicii mereu la fundul lui sa-i dea acordul sa concureze?
    0 3
  • ferrari au facut un singur tur ca sa pastreze pneu pt cursa; pana la urma pt ei locurile 1 , 2 ssau 3, 4 e tot aia cata vreme au startul ala ...
    0 1
  • mobius
    Un sincer bravo pentru Ricciardo, pentru mine nu este o surpriza. L-a batut pe Vettel cand aveau aceeasi masina si iata ca acum cu o masina inferioara (ma refer la motor in special) monopostului Ferrari, se comporta excelent. Vettel ar putea sa faca maine o surpriza si sa castige. Il incurca mai mult coechipierul decat Rosberg, coechipier care are un reviriment cel putin spectaculos, probabil ultimul an la Ferrari. Hamilton pare sa aiba o atitudine resemnata, insa daca gresesc, este capabil sa revina in cursa pentru podium. Fara masinatii de culise si ordine de ecchipa cursa de maine se anunta a fi una spectaculoasa.
    3 0
  • eu zic ca Rosberg va pleca giulea din grila.
    1 0
  • GrosJan
    Ferrari au un monopost suficient de puternic sa castige. Doar gafele echipei si acum ale pilotilor ii mai trage in jos! Sper ca macar Kimi sa poata face ceva in cursa. Vettel nu e la nivelul unui campion care sa traga echipa dupa el.
    2 3
  • Ricciardo trebuia sa fie in locul lui Vettel la Ferrari. Dovada ca, cu un motor inferior bate Ferrari! Il mai bate o data pe champion dar cu un material mai slab.
    2 3
  • E bun Ricciardo dar nu stiu daca chiar atat de bun fata de Vettel, totusi acum 2 ani rb stia ca el va pleca la Ferrari si nu l-au mai sprijinit atat de mult.
    5 0
  • F1_Fan
    Kimi a facut ceva in cursa, era sa-l scoata din cursa pe Vettel.
    3 4
  • cum vine asta cu trasul echipei dupa el? a tras alonso echipa dupa el (in jos) pana a daramat toata conducerea care se lasa trasa de el
    0 0
  • aaa, acum nu mai e Newey, e motorul slab
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru