Rosberg, pole position în Germania în fața lui Hamilton. Red Bull învinge Ferrari

de Daniel Popescu
Sambata, 30.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg a obținut pole position-ul pentru cursa de la Hockenheim în fața lui Lewis Hamilton, în timp ce Red Bull a monopolizat a doua linie a grilei de start în fața Scuderiei Ferrari.

Mercedes a dominat autoritar calificările pentru Marele Premiu al Germaniei, iar de această dată a fost rândul lui Nico Rosberg să obțină pole position-ul. Pilotul echipei Mercedes a fost cronometrat cu 1:14.363 și l-a devansat cu o zecime de secundă pe coechipierul său Lewis Hamilton, care a fost nevoit să se mulțumească cu locul doi.

Red Bull Racing a ocupat a doua linie a grilei de start prin Daniel Ricciardo și Max Verstappen, în timp ce Ferrari s-a mulțumit doar cu linia a treia prin Kimi Raikkonen și Sebastian Vettel. Nico Hulkenberg (Force India) va lua startul de pe 7 din fața lui Valtteri Bottas (Williams), Sergio Perez (Force India) și Felipe Massa (Williams).

Urmareste Automarket
Esteban Gutierrez (Haas) va pleca de pe locul 11 din fața lui Jenson Button (McLaren) și Carlos Sainz (Toro Rosso), în timp ce Fernando Alonso a terminat pe locul 14, iar pilotul McLaren a acuzat că a fost blocat de un pilot Ferrari în timpul unui tur rapid.

Romain Grosjean (Haas) a terminat pe 15, însă va lua startul de pe 20 ca urmare a unei penalizări pentru înlocuirea cutiei de viteze, în timp ce Jolyon Palmer a obținut locul 16.

Kevin Magnussen (Renault) a fost primul pilot sub linie în Q1 și va fi urmat pe grila de start de Pascal Wehrlein (Manor), Daniil Kvyat (Toro Rosso) și Rio Haryanto (Manor). Ultima linie a grilei de start va fi ocupată de Sauber prin Felipe Nasr și Marcus Ericsson.

Marele Premiu al Germaniei va avea loc duminică cu începere de la ora 15:00.

Germania - Rezultate Calificări: 

Comentarii (13)

  • F1_Fan
    Rosberg a jucat foarte inteligent Q3-ul, pentru ca a facut un tur rapid si... mai putea face unul in timp ce Hamilton a mizat totul doar pe un singur tur. Daca si maine o sa fie atent la start, cred ca poate castiga si cursa. Red Bull i-a batut pe cei de la Ferrari care oricum nu stateau bine la capitolul calificari (sau strategie de cursa, sau orice altceva), dar s-ar putea ca in cursa cei de la Ferrari sa aiba sansa de a recupera. Pacat de Williams... cred ca au pierdut mult in dezvoltare daca sunt langa cei de la Force India. Haas in fata celor de la McLaren... si pacat de Toro Rosso dar folosesc un motor "inghetat".

    S-ar putea sa fie o cursa ceva mai interesanta ca cea din Ungaria, cine stie, vedem maine!
    21 3
  • razvan
    Faptul ca Ros este in pole nu inseamna nimic.Ham il poate depasi la start sau in cursa.A mai facut asta de mai multe ori.Invers nu imi aduc aminte sa se fi intaplat vreodat dar poate nu ma ajuta memoria si atunci imi cer scuze.Eu cred ca Ham va fi iar campion mondial la final.Ceilalti nici nu prea mai conteaza.Cred ca in F1 e nevoie de piloti noi, tineri,avizi de performanta.Multi dintre cei actuali gen Massa,Buton ,Kimmi,chiar si Alonso nu mai pot aduce un progres in aceasta competitie.Sunt blazati.satui de bani multi si celebritate.Nu duc nicaieri.
    16 33
  • @razvan
    Mah baiete, tu esti inteligent, nu gluma!!
    4 2
  • Ferrari sunt varza. Debandada totala. E o echipa care isi devoreaza oamenii. Fara Allison.....
    6 2
  • Rosberg
    Nico l-a rupt pe ala cu lanturile. Scurt.
    6 5
  • Una sunt calificarile si alta va fi cursa de maine!
    Hockenheim nu e Hungaro Ring iar cursa este lunga.
    Sa speram ca va fi o cursa frumoasa. Un lucru este cert, lui Rosberg nu-i vi fi deloc usor sa pastreze primul loc.
    16 3
  • go kimi! sper sa iei locul 3 macar!
    15 0
  • In ultima vreme Nico il cam bate pe Hamilton la pole. Astazi sper sa aiba un start pe masura, fara probleme. Nu de alta, dar vreau sa vad cum depaseste Hamilton....si cum fanii lui o sa dea vina pe echipa, pe conspiratii tenebroase cand o sa piarda.
    5 3
  • RBR e pe bune inaintea unui Ferrari cu motor mai bun, nu degeaba pleaca Allison.
    1 0
  • balatescu
    @Rosberg ALA CU LANTURI ESTE TRIPLU CAMPION MONDIAL IN SCHIMB ROSBERG ROATA DE REZERVA , DACA NU IESE CAMPION MONDIAL O SA FIE UN ZERO IN SCHIMB HAMILTON O SA FIE IN CARTILE DE ISTORIE CA VETEL , ALONSO , SCHUMACHER ,SENNA , PROST ETC....
    4 3
  • @Heiki:
    Degeaba il bate la pole daca se precipita la start si pierde locul intai in primul viraj (vezi Hungaroring). Si degeaba e pe primul loc daca nu stie cum sa se apere in fata lui cu accident.

    Da, a luati ieri pole-ul. A fost chiar reusita alergarea lui fata de Hamilton care a gafat-o. Nu conteaza ce ar fi facut Hamilton, a gafat, Rosberg a fost mai bun.

    Sa vedem cursa. Eu nu cred ca Rosberg va castiga azi. Dimpotriva, presimt ca abandoneaza Mercedesul din cauza sangelui fierbinte in cazul celor doi - tare mi-e ca fac o nefacuta ca in Spania. Si daca se intampla, o sa iasa cu scandal mare.
    2 1
  • Mercedes
    E comic sa vedeti probleme in curtea celui mai bun! Mercedes sunt campioni si anul asta, nu conteaza cu cine. Sunt atat de buni ca pot fi campioni cu oricare din pilotii pe care ii au, care sunt o pereche grozava. Oricare cuplu de piloti sa aiba masina aia s-ar bate intre ei! Poate va uitati in ograda echipelor pe care le sustineti ca sunt total pe-afara. Mai ales iubita echipa rosie, care la ce avant si-au luat de anul trecut ziceai c-or sa rupa tot. Si uite ca primesc de batut, din nou, de la Red Bull. Mclaren....tot de plans sunt. Asa ca.....hai Mercedes, Rosberg, Lewis!
    3 1
  • balatescu
    AM AVUT DREPTATE ROSBERG ESTE ROATA DE REZERVA , DAR PE PANA !!! FOARTE SLAB !!!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru