Rosberg, pole position în Singapore în faţa lui Ricciardo. Vettel, ultimul loc după o defecţiune tehnică

de Daniel Popescu
Sambata, 17.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg va pleca din pole position în cursă din Singapore şi va fi acompaniat pe prima linie a grilei de start de Daniel Ricciardo. Sebastian Vettel va pleca de pe ultima poziţie din cauza unei defecţiuni tehnice.

Red Bull Racing era considerată favorită în Marele Premiu al statului Singapore datorită configuraţiei circuitului, însă Mercedes a demonstrat că rămâne cea mai bună echipă chiar şi în aceste condiţii.

Nico Rosberg va pleca din pole position după ce a stabilit un nou record al circuitului, 1:42.584, în timp ce coechipierul său Lewis Hamilton va lua startul de pe locul trei. Red Bull s-a mulţumit doar cu locul doi obţinut de Daniel Ricciardo, mai lent cu o jumătate de secundă decât liderul, în timp ce Max Verstappen va pleca de pe 4.

Cursa se anunţă însă imprevizibilă în contextul în care ambii piloţi Red Bull vor pleca cu pneuri supersoft, spre deosebire de ultrasoft-urile folosite de toţi ceilalţi piloţi din top 10.

Urmareste Automarket
Ferrari a avut o prestaţie dezamăgitoare: Kimi Raikkonen a ocupat locul 5, în timp ce Sebastian Vettel va pleca de pe ultima poziţie a grilei de start după ce a suferit o defecţiune la suspensia spate în prima parte a calificărilor care l-a împiedicat să stabilească un timp competitiv. Pilotul Ferrari a revenit dezamăgit la boxe fără ca inginerii să aibă timp să remedieze problema.

Carlos Sainz şi Daniil Kvyat au completat clasamentul pentru Toro Rosso în faţa lui Nico Hulkenberg, în timp ce Fernando Alonso a obţinut locul 9 pentru McLaren în detrimentul lui Sergio Perez. 

Valtteri Bottas şi Felipe Massa vor pleca de pe locurile 11 şi 12 pentru Williams din faţa lui Jenson Button (Button), în timp ce Haas a terminat pe 14 şi 15 prin Esteban Gitierrez şi Romain Grosjean şi au fost urmaţi de Marcus Ericsson (Sauber).

Renault a fost eliminată din nou cu ambii piloţi, cu Kevin Magnussen pe locul 17 în faţa lui Felipe Nasr (Sauber) şi a coechipierului său, Jolyon Palmer. Nici Manor nu a reuşit să promoveze în a doua parte a calificărilor, iar Pascal Wehrlein şi Esteban Ocon vor pleca de pe 20 şi 21 din faţa lui Vettel.

Marele Premiu al statului Singapore va avea loc duminică cu începere de la ora 15:00.

Singapore: Rezultate Calificări:

Comentarii (21)

  • Anonim
    Liniste in tabara Hamilton, la care greseli a facut in ultimele curse, cred ca titlul din acest sezon se indreapta catre Rosberg si uite ca se pare pe merit.
    27 22
  • Anonim, Nu stiu unde vezi tu pe merit titlu la Rosberg ca tot anul i-a mers masina brici cu mici excepții si marile sale merite sunt cand pleacă primul, termina primul... In fine, este opinia ta dar nu cred ca rezultatele slabe din acest Weekend sunt culpa lui Hamilton. Sa fim serioși, mai mult a stat pe la boxe si mâine nu cred ca va forța, probabil va termina cursa sub locul 4 in urma celor doua RBR-uri si a lui Kimi. Cred ca urmează noi penalizări pentru britanic cursa viitoare.
    7 6
  • Anonim
    Stai linistit ,face parte din regie .Il termina psihic pe ROsberg .vrabia malai viseaza
    15 18
  • @Anonim... lasati vrajeala. Hamilton nu s-a simtit bine pe circuitul asta deloc, s-au vazut destule greseli la el. Nu e genul de om care sa se joace cu sansele, mai ales pe un circuit ca asta. De altfel, nu cred ca ii convine sa plece fix din spatele lui Rosberg. Era altceva daca pleca din prima linie - chit ca era pole sau nu.

    O sa fie un pic cam greu de digerat asta.

    Rosberg a defilat azi cu timpul ala.
    16 14
  • Cei de la RBR au o sansa mare la victorie aici la Singapore..Cat despre Rosberg eu cred ca l-ar fi preferat pe Hamilton pe locul 2 decat pe Ricciardo
    2 5
  • Ferrari? A devenit o echipa de pluton.......din pacate.Si cand te gandesti ca in urma cu un an optineau polul, victoria si locul trei pe acest circuit stradal.
    9 3
  • Anonim este clar ca nu intelegi nimic din f1.Hamilton a gresit doar in calificarile din Baku iar restul rezultatelor slabe au fost pe fondul numeroaselor probleme tehnice la motor si ambreaj.In acest weekend a avut probleme tehnice in toate antrenamentele iar in calificari chiar daca nu gresea in ultimul tur nu avea sanse la poll din cauza monopostului care a fost vizibil mai lent decat al trisorului.Din cate se pare mercedes vor sa-i faca cadou victoria lui
    nicusor pt. cele 200 de starturi.
    rosberg va iesi campion insa va deveni si cel mai nemeritoriu campion din istorie.Un titlu obtinut prin sabotarea rivalului si prin incalcarea regulamentului nu are valoare.nicusor si-a aratat adevaratul talent cand a fost depasit de Hulk la Monaco si cand nu a fost in stare sa treaca de un pusti de 18 ani.Trisorul a fost avantajat de echipa mai evident decat erau avantajati Schumi,Alonso sau Vettel in trecut si prin urmare merita titlul mai putin decat orice alt pilot de pe grila.
    Din pacate pasivitatea celor de la FIA de-a penaliza trisatori a facut si alti piloti sa urmeze exemplele lui nicusor si astazi Perez a intrat in Q3 cu un tur facut pe steag galben.
    Imi doresc sa se ciocaneasca nucusor cu Ricciardo si sa abandoneze amandoi.Un top 5 cu Hamilton,Verstappen,Raikkonen,Alonso si Perez in orice ordine ar fi ideal.
    23 29
  • Bogdan
    Bravo ICR. Foarte interesant si consistent comentariul tau.
    Te rugam sa revi cat mai des pe acest site pentru a mai posta si alte opinii similare asteia.
    7 4
  • Corect ,Icr..Hamiton daca o sa piarda acest titlu o s-o faca din cauza problemelor intampinate in prmele curse..
    8 5
  • Se pare ca Raikkonen nu mai scapa de Verstappen sezonul asta. A primit fix ce le-a servit si el altora.... Verstappen e pustiul care da batai de cap veteranilor.
    11 8
  • Duelurile Raikkonen-Verstappen au fost printre putinele lucruri interesante anul acesta asa ca este bine venita inca o confruntare intre cei doi maine .Totusi rezultatele pe pistele stradale nu-i avantajeaza pe cei doi si cred ca nu vor termina cursa.
    13 8
  • ferrari varza,redbull a progresat enorm dar ferrari nimic pacat de echipa dar incep sa cred ca nu au nici piloti buni,nici ingineri nimic parca sant legati la ochi.si se pare ca ghinioanele nu se mai dezlipesc de ei .nu stiu ce au de facut ce schimbari dar ar trebui sa se trezeasca..
    8 5
  • FIA a aratat inca o data ca face diferente intre piloti prin penalizarea de 8 pozitii data lui Perez.Se pare ca doar rosberg are voie sa mearga la maxim pe steag galben - altfel nu-mi explic de ce el a fost iertat in Ungaria iar ceilalti la prima abatere sunt penalizati.
    13 5
  • Anonim
    @Icr: Am citit comentariu tau si nu pari sa te pricepi nici cat mine la F1 sau poate tu te uiti la alte curse. Vad ca te-a deranjat comentariul meu, sa inteleg ca din frustrare iti place sa jignesti alti fani care nu sunt de acord cu parerea ta?
    N-am nimic cu Hamilton dar a facut cateva greseli in ultimele curse, plus in toate cele trei FP a facut diferite greseli, in timp ce Rosberg a mers mai bine. Asta nu inseamna ca Rosberg va castiga cursa maine, desi are o sansa de 50%. Va castiga Rosberg maine? Foarte bine, se relanseaza lupta pentru campionat si fanii castiga. Daca asta te supara... asta este.
    15 7
  • G
    2 5
  • Anonim asa zisele greseli cu care tot insisti au fost de fapt probleme tehnice si daca citeai alte surse aflai si tu.Am recunoscut ca Hamilton a avut o prestatie oribila la Baku dar dupa acel moment a castigat patru curse consecutive,a urcat pe podium la Spa desi a plecat din coada grilei din cauza gafelor facute de echipa la inceputul sezonului si a pierdut in Italia din cauza problemelor interminabile cu ambreajul.In acest weekend a intampinat din nou probleme tehnice si din acest motiv au venit si greselile lucru confirmat si de toto.Chiar crezi ca a abandonat de placere antrenamentul 2?Ce spui tu este ca si cum as zice eu ca Vettel a gresit in calificari si de asta pleaca ultimul cand este complet fals si hai sa nu mai dam vina pe piloti pentru greselile echipei.nicusor a gresit mult mai mult in ultimile luni si cand a cazut in pluton nici macar nu a fost in stare sa recupereze iar vineri trisorul a avut noroc ca nu i s-a stricat cutia de viteze cand a ciocanit zidul ca altfel era bye bye victorie si sa nu uitam de cate ori cei de la FIA l-au iertat pe nicusor sau i-au dat penalizari doar cu numele .
    Esti super-naiv daca crezi ca exista o lupta pe bune pentru titlu mondial.Te anunt ca mercedes si cei de la FIA au decis ca nicusor sa castige titlul si vor face tot ce este legal si ilegal ca acest lucru sa se intample.Deja se pregateste un motor imbunatatit pentru nicusor,plus starturile ratate ale lui Lewis si in caz ca e nevoie va mai aparea o problema tehnica pentru britanic si asa nicusor are titlul asigurat.
    Recunosc ca ma deranjeaza sa vad naivi ca tine si multi altii care refuza sa vada adevarata fata a lui nicusor.Acest neamt este in stare sa treaca si peste cadavre ca sa-si atinga scopul si este cea mai frustrata persoana pe care-o cunosc si nu inteleg cum unii au ajuns sa-l sustina.Nu ma intereseaza daca Hamilton va mai castiga titluri mondiale desi il apreciez ca pilot dar mi se pare trist ca titlul mondial 2016 ajunge pe mana celui mai mare trisor din marele circ.
    11 15
  • Anonim
    @Icr: Nu vad ce treaba are asta cu mine. Eu nu m-am adresat tie si nici nu ti-am cerut parerea. Si nici nu te-am jignit. Vrei sa discutam cu respect si fair play, foarte bine, esti genul care incepe cu jigniri si frustrare... scuze, ai gresit locul.
    10 4
  • @lcr:din partea mea:RESPECT.Ai punctat bine in tot!!!Ai mare dreptate!!!
    5 5
  • Lcr asta debitează multe..... ușor frate ca ..... oare merita sa îți bați "gura" degeaba cu unul ca tine???
    3 5
  • Plictisitoare rau cursa!!!Trebuie scos circuitul!!!Este mai rau ca la Monte Carlo!
    4 1
  • De ce ne mai agitam pentru mortaciunea F1, sau campionatul de turisme ,in care Citroen castiga datorita punctelor din calificari.Magarie turbo.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru