Rosberg susţine că "va da totul pentru o victorie în Abu Dhabi", deşi un loc pe podium îi garantează titlul mondial

de Daniel Popescu
Marti, 22.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg susţine că va aborda cursa decisivă din Abu Dhabi ca pe una obişnuită în care mizează pe victorie, deşi un loc 3 este suficient pentru a deveni campion mondial.

Nico Rosberg are un avans de 12 puncte în faţa lui Lewis Hamilton înaintea cursei decisive de la Abu Dhabi care va avea loc duminică. Un loc 3 va fi suficient pentru ca germanul să cucerească titlul chiar dacă coechipierul său de la Mercedes va obţine victoria.

Cu toate acestea, Rosberg a decis că cea mai bună soluţie este să abordeze cursa ca pe oricare alta şi să lupte astfel pentru victorie.

"Voi da totul pentru a termina sezonul cu o victorie. În Brazilia am glumit ca voi aborda lucrurile cursă cu cursă. Cu cât mă gândesc mai mult la asta îmi dau seama că nu este chiar aşa o nebunie. Trebuie să tratez cursa ca pe oricare alta. Întotdeauna este o provocare să faci o treabă bună într-un Mare Premiu", a declarat el.

Urmareste Automarket
La rândul său, Hamilton insistă că va lupta pentru victorie şi admite că şansele sale de a păstra trofeul cucerit în ultimele două sezoane sunt relativ scăzute.

"Nu a fost un sezon perfect şi mă confrunte cu şanse aproape imposibile indiferent ce voi face în acest weekend.

Dar nu pot şi nu mă voi da bătut. Niciodată nu poţi să ştii ce se va întâmpla, indiferent cât de puţin probabil pare. Abordez acest weekend la fel ca pe orice altă cursă. Vreau să câştig şi voi da totul pentru a termina sezonul pe plus", a declarat el.

Via Autosport

Comentarii (22)

  • Imi vine sa rad de astia doi:
    -Hamilton "admite că este puţin probabil să cucerească titlul" ca victoria nu-i garanteaza trofeul si spune asta pentru a-l convinge pe Rosperg sa nu-si foloseasca toate armele;
    -Rosberg sustine ca "va da totul pentru o victorie în Abu Dhabi" si o spune pentru a-l baga in sperieti pe Hamilton astfel incat britanicul sa faca greseli pe parcursul cursei.
    8 10
  • Daca in Brazilia pe ploaie, era deștept sa spună chiar si la mișto, haideți băieți sa înceapă cursa, sa iasă SC-ul, vrem sa pilotăm, castiga cel putin 15% din admirația fanilor lui Hamilton, am spus si spun: merita sa câștige un titlu dar nu e mI bun ca Hamilton si a dovedit-o la Interlagos cand vroia steag roșu definitiv. Păcat ca rbr a adoptat strategia aia cu intermediarele, altfel era si mai stresat Rosberg acum. Sper măcar ca in ultima cursa sa muncească pentru titlu, nu doar sa iasă pe 2. Dar care ar fi nebunul sa riște.
    18 10
  • Nimeni cu capul pe umeri n-ar risca, daca ar fi cu capul pe umeri
    23 2
  • Sorry, am vrut sa spun daca ar fi in locul lui Rosberg
    13 2
  • De cand a plecat Shumi de la Ferrari , nu am vazut o F1 adevarata. Totul numai o aberatie ....
    7 13
  • Hai Rosberg pune-ti "pamparsii" si ataca !!!
    16 11
  • https://www.formula1.com/en/latest/features/2016/11/f1-mercedes-rosberg-hamilton-dramatic-moments.html
    16 0
  • Aveti mai sus cam cine este "mai pilot " dintre cei doi !!:))))
    15 1
  • Din linkul de mai sus reies o parte din motivele pentru care NU il respect pe Hamilton, pe langa comportamentul de copil rasfatat din afara pistei.
    15 19
  • eh... zice si el
    4 1
  • @jumbo1974ro
    din comentariul tau reiese ca nu respecti pilotii care fac depasiri si care stiu sa se apere;
    va dati toti fani Senna dar in ziua de azi tineti cu fetitele germane si le-ati interzice lui Hamilton si Verstappen sa concureza pentru ca fac prea mult spectacol pentru lumea voastra plictisitoare
    25 5
  • kiminio
    intra kimi in el si il lecuieste :))) sa MAX :))))
    6 4
  • Din comentariu meu reiese ca Ham nu este om de echipa, nu respecta nimic decat ce are pe moment in cap. Daca ceva nu iese acuza si se plange, se baga si pe pista peste tot, uneori ii iese alteori nu.
    Este demn cand un pilot incearca manevre extraordinare, ca si Max Verstappen, dar caracterul integru se face vazut atat in afara pistei: cand declari prostii ("maybe because I'm black") te comporti ca un magar (intorci spatele unui sef de stat, gazda competitiei tale), esti un dobitoc la conferintele de presa in repetate randuri (faza cu Sainz, raspunsuri in doi peri cu fata de indignat plictisit, etc, ),
    cat si pe pista (nu respecti ordinele pertinente de echipa, intri dincolo de limita sportivitatii in depasiri, fortand unde nu e cazul, esti deturat si te bagi in lupta de la conducerea cursei, distrugi voit cursa coechipierului tau)
    Adica un campion national sau mai ales mondial al unei ramuri sportive trebuie sa fie un om pe care sa il pot respecta.
    19 19
  • @jumbo1974ro
    1.declaratii penibile au facut toti pilotii iar ce consideri tu penibil pentru altii nu este;
    2.Putin nu merita nici un respect pentru ca nici el nu ofera respect si este un dictator asa ca BRAVO Hamilton;
    3.conferintele de presa sunt plictisitoare pentru piloti,jurnalisti pun de multe ori intrebari cretine si unii dintre ei chiar nu merita respect.Hamilton a fost lipsit de bun simt uneori dar este greu sa suporte 3 conferinte de presa intr-o saptamana si sa raspunda la acelasi intrebari cretine si doar nu pretinzi sa fie omul perfect.Faza cu pozele a fost amuzanta si pentru Hamilton si pentru alti piloti.Jurnalisti sa interzica telefoanele mobile la conferinte daca au fost asa deranjati.Iar tu jumbo daca ai fi exemplu de educatie n-ai folosi termenul de "dobitoc";
    4.ordinile de echipa sunt o rusine si o lipsa de respect la adresa spectatorilor asa ca BRAVO Hamilton;
    5.nu esti in masura sa stabilesti tu limita sportivitati la depasiri si daca Hamilton depaseste limita Max oare ce face?Schumi si Senna ce faceau?Acele depasiri condamnate de oamenii plictisiti sunt dovada ca acesti oameni chiar sunt sportivi si stiu sa riste si nu se plang sa opreasca comisarii cursa ca ploua prea tare;
    6.Hamilton a venit la echipa sa castige si este in lupta directa cu colegutul plangacios asa ca nu are de ce sa cedeze victorile tematorului de ploaie.Daca te referi la ce s-a intamplat in Austria orice iubitor al F1 ar aprecia ca Hamilton a castigat luptand contra propriei echipe asa ca BRAVO Hamilton;
    7.La Spa 2014 colegutul a intrat intentionat in Hamilton.La Barcelona Hamilton a incercat sa depaseasca in timp ce colegutul se juca la butoane si Hamilton nu a banuit ca colegutul ofticat va schimba trasa sa-i inchida calea aici vina este 50-50 :Hamilton a riscat prea mult dar nu a avut nici o intentie sa scoate melcul iar colegutul a gandit ca mai bine abandoneaza amandoi decat sa treaca Hamilton.La cursa austriaca colegutul a incercat sa-l scoate intentionat pe britanic si a si fost penalizat pentru asta.Deci
    cine strica cursele colegului?
    Deci majoritatea motivelor invocate de tine sunt aberatii si ai oarecare dreptate doar legat de presa.Din comentariul tau reiesa ca-l urasti pe Hamilton si ca britanicul este vinovat si de ce nu a facut pentru tine.
    Campion mondial trebuie sa fie cel mai bun pilot si din fericire nu are nevoie nimeni de respectul tau si pilotii nici nu stiu ca existi.Nici presedintele SUA nu are respectul majoritatii si cu toate astea a fost ales.Toate persoanele publice au hateri si oameni care nu-i respecta.
    21 13
  • comentariu de mai sus ...ai nota 10 !!! si apropo @jumbo1974.ro...cum poti sa il asculti pe rosberg cand se plange ca Hamilton nu mergea destul de rapid si esra sa-l ajunga vettel :)))) wtf ...pai daca esti bun hai si depaseste-ma ...vai de mama lui rosberg ii putin infantil si se bazeaza prea mult pe totto wolf....
    10 5
  • @jumbo1974ro
    O mica adaugare:
    4. ordinele de echipa sunt o rusine doar daca echipa nu este McLaren, atunci ordinele de echipa sunt ceva corect.
    5. Hamilton a venit sa castige, nu a zis niciodata ca vrea sa castige corect, mai ales daca discutam despre cateva incidente din 2007 cand a mintit in fata unui tribunal sportiv. Respect... fanilor care l-au hulit, pentru ca nu aveau ce sa faca altceva.
    Toate motivele invocate de oricine altcineva in afara de mine sunt aberatii pentru ca asa zic eu, si nu mai eu am dreptate si le stiu pe toate, si ma cheama Dumnezeu.
    5 20
  • ultimul comentariu este scris de mobius sau de vreo ruda de-a sa. ...saracul este atat de indragostit de Nando ca nu poate sa recunoasca nici dupa un deceniu ca iubitul a fost caftit de un debutant ...in loc sa se vindece baiatul e tot mai bolnav si inventeaza ordine de echipa
    10 5
  • se prea poate sa fi scris si multi-personalitatea Anonim,Alex,Gogu si nu stiu cate alte nume furate de la altii.....baiatul este cunoscut ca furator de identitati care scrie mesaje total opuse celui care-i fura identitatea crezand ca-i amuzant.....baietasul are atat tupeu incat chiar se crede Dumnezeu

    mobius si multi-personalitatea sunt bolnavii tarii si daca-i cunoasteti personal va rog sa sunati la spitalul 9.
    8 3
  • fan formula1
    cred ca sa pierdut subiectul articolului
    4 0
  • N-ar fi rau sa se implementeze postarea de comentarii numai cu conturile inregistrare asa n-am ma avea posturi ca cele de mai sus. Fanii din Romania ai oricarui spui cred ca sunt cei mai frustrati fani, si rar am vazut comentarii pline de injurii ca pe acest site. f1fanatic.co.uk este site-ul un posteaza marea majoritate a fanilor britanici ai F1-ului si nici acolo nu gasesti atatia fani frustrati ca aici. Si oricum pentru cei 5-10 oameni care se cearta intre ei postand pe cateva id-uri nu cred ca se merita vizita pe aici. Motorsport.com este la curent si ceva mai serios cu articolele pe care le scriu, plus macar isi dau interesul. Dar nici acolo si nici pe Fanatik nu poti posta fara user, si asta conteaza foarte mult pentru ca fani frustrati ca xxx sau @ (cred ca sunt aceeasi persoana) sunt banati instantaneu.
    2 2
  • Anonim
    Cei de la Mobil 1 vor pleca de la McLaren la finalul acestui sezon. Si se muta la Red Bull si posibil Renault.
    3 1
  • kiminio
    kimi o sa decida campionul-o sa-l vedeti pe acest kamikaze
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru