Rosberg toarnă gaz pe foc: "Cea mai mare satisfacţie în F1 este să-l înving pe Hamilton"

de Daniel Popescu
Marti, 19.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg admite că nu este foarte bun prieten cu Lewis Hamilton şi că simte o satisfacţie aparte atunci când îl învinge pe coechipierul său de la Mercedes.

Nico Rosberg şi Lewis Hamilton sunt implicaţi într-o luptă tensionată pentru titlul mondial, care a avut ca efect inclusiv mai multe dueluri controversate pe circuit.

După ce Hamilton a devenit campion în ultimele două sezoane, germanul admite că simte o satisfacţie aparte atunci când reuşeşte să-l învingă pe coechipierul său de la Mercedes.

"Să-l înving pe Lewis... Este unul dintre acei concurenţi de la care obţii cea mai mare satisfacţie când îi învingi pentru că este campionul mondial", a declarat el pentru publicaţia The Guardian.

Urmareste Automarket
Rosberg şi Hamilton au fost coechipieri inclusiv în perioada când concurau în karting.
Pilotul german susţine că şi atunci exista o mare rivalitate între ei, însă lucrurile sunt complet diferite atunci din cauza influenţei presei şi a banilor.

"Îl respect foarte mult, dar nu suntem cei mai buni prieteni. Aceasta este dificultatea în prezent. Competiţia este extremă şi de aceea este dificil să fim prieteni. În trecut era la fel. Era competiţie tot timpul, dar nu aveam o influentă din partea echipei, a presei sau a banilor", a adăugat el.

Via The Guardian

Comentarii (18)

  • Pacat ca Rosberg nu prea are satisfactia asta :)))
    29 9
  • Il invingi cand are zile proaste ...esti un pilot MEDIOCRU cu o masina top!!!
    31 13
  • Din pacate calitatile sale de pilot nu le egaleaza pe cele ale britanicului si tot din pacate pe circuit acolo unde caracterul celor doi se intalneste in situatii de duel roata la roata cel al lui rosberg devine lipsit de fair play. Daca stia sa gestioneze luptele in care au fost implicati avea cel putin o victorie in plus fata de hamilton. Oricum e constient ca are prima sansa la titlu si isi permite orice.
    21 11
  • Nu numai ca toarna gaz pe foc ci ii si da valoare britanicului care de-ar fi fost de 2 bani nici nu-i datea atentie. Dar "ieri, azi si maine" (vorbesc la modul figurat) obiectivul lui a fost, este si va fi de a invinge pe cineva mai valoros decat el.
    12 6
  • serban
    FanF1 Obiectivul ăsta este al oricărei ființe înzestrată cu rațiune și este în același timp, cheia progresului. Din păcate pentru el, tipului nu-i prea iese, se pare că nuca este prea tare.
    14 4
  • Desi nu "toarna gaz pe foc" - titlul e cam de can can, declaratia lui e cat se poate de buna si pertinenta in prima parte, pentru ca orice fiinta normala la cap are o satisfactie aparte cand il invinge pe cel mai mult de la ora actuala.

    Cine priveste obiectiv situatia realizeaza ca este destul de pertinent ceea ce a spus in primul paragraf, iar cine gândește altfel este pur si simplu copil.

    Paragraful 2 insa... E la fel de arogant ca multe dintre comentariiile competitorului direct la titlu. Nu ii face cinste si nu se baga intr-un razboi bun. Ar trebui sa taca și sa puna vorbele pe asfalt, unde cam esueaza lamentabil de cateva curse.

    @shark: daca favoritul tau are zile proaste, inseamna ca nu e atat de zeu cum il consideri... ai gresit formularea, cauta alta.
    12 6
  • Linia se trage la finalul sezonului. Stiu deja, in cazul in care Rosberg va triumfa unii vor spune ca Ham a "fost lucrat" de echipa. Deocamdata Ham nu e in fata in clasament. Eu stiu ca Rosberg e primul.
    9 9
  • @Jugarugabi...nu il cosider zeu pe Hamilton dar este net superior lui Rosberg si apropo in generatia asta de piloti imi place Hamilton,Verstapen si Vettel! Am fost fan Senna ...dar din pacate viata atarna de un fir de ata uneori!
    Am urmarit multe din comentariile tale si as vrea sa fi echidistant: intre Rosberg si Hamilton,trebuie sa recunosti ca Rosberg a fost ajutat de multe ori in defavoarea lui Hamilton si din cate stiu pana acum Hamilton nu i-a facut nik lui Rosberg .unde locuiesc eu am avut ocazia sa merg inainte de cursa sa iau autograf de la cei doi...Rosberg si Hamilton !!! Vreau sa iti spun ca Rosberg are o aroganta aparte ....in schimb Hamilton este modest isi face poze cu toti copii si glumeste cu toata lumea!! ....sa ai o zi buna!!
    15 9
  • @Shark, cred ca am fost si sunt echidistant: vezi comentariile din Spania, Canada si Austria unde am zis clar ca Rosberg a gresit de 2 ori si Hamilton o data. De altfel, e de vazut si comentariul anterior unde am spus clar ca Rosberg devine arogant si nu e cazul, pentru ca in ultimele curse esueaza lamentabil. Cred ca sunt destul de echidistant si obiectiv la situatia asta.

    Daca stam sa privim ultima propozitie a ta, cel care nu priveste echidistant ai putea fi tu, dat fiind faptul ca ai ramas placut surprins de atitudinea lui Hamilton, dar, ca exista si un mic dar, poti cauta mai toate comentariile lui de-a lungul carierei. O sa gasesti destule comentarii similare celei ale lui Rosberg de acum. Din cauza asta am spus ca Rosberg se joaca cu cuvintele si chiar nu e cazul, ar trebui sa se joace cu secundele in fata lui Hamilton si sa vorbeasca acolo.

    Nu caut sa comentez despre echidistanta unuia dintre noi, insa. Prefer sa spun ca amandoi gresesc prin arogante. Amandoi ar trebui sa alerge pe circuit, nu sa dea din guri.

    Cat despre ajutorul primit de Rosberg prefer sa nu mai comentez: am spus-o de mai multe ori in mesajele din posturile anterioare ca asta e o teorie conspirationista - din 2013 pana in 2016 numai asta se aude cand pierde Hamilton sau are o problema la monopost. Devine iritant deja. Cand are Rosberg problema la monopost, nu mai spune nimeni nimic. Si sa nu uitam ce procent din garajul Mercedes este format din britanici.
    8 2
  • Cred ca a avut nevoie de mult timp sa .... spuna ce a scis p.r....
    Nu ajungi CAMPION daca nu ai valoare, mentalitate,...., aroganta...,
    dar cel mai important lucru este SA VINZI.(messi, cr7, serena,samd)
    Aici majoritatea stim cine va fi campion , anul acesta, si de ce.
    La fer. sigur se face ceva, inovatii ...
    2 0
  • JugaruGabi@, Foarte bine punctat ! Nu il apar pe Hamilton mai ales cand face declaratii nelalocul lor dar ca pilor imi place mult! Imi place deviza lui cu care sunt 100% de acord :NO GUTS NO GLORY ...Sa ai o zi buna!
    5 1
  • E941
    0 0
  • Off topic.. FIA modificat din nou restrictiile radio..Un pilot care ar avea o problema similara cu cea a lui Rosberg ar trebui sa intre la boxe si acolo instructiunile pentru rectificarea problemei ar fi permise..
    0 1
  • hamilton e de 10 ori mai bun ca Rosberg ..Anul asta insa Rosberg are o sansa mare sa -l bata pe Hamilton numai daca acesta continua sa aiba probleme tehnice..Si dat fiind ca Hamilton a irosit 4 motoare pana acum il face pe Rosberg sa devina favorit..
    2 3
  • ziziitu
    lasa nu mai plange de mila micului baietas obraznic. Nu inteleg care-i treaba lui rosbergu ca asta a tras 4 motare... poate roberg, are vre-o vina si cu motarele arse a lui raikkonen de la McLaren??? Haide ma nu fiti ridicoli, fiecare raspunde de trasura dupa cum o trage. Nu-l support pe asta negru ca e character ipocrit pe circuit de cand a intrat in f1. Dupa stilul sau, e sa se dea toti cat mai departe de el, fiindca o pot pati rau... dar iata ca unii se incapatineaza si ei la randul lor. Eu cred ca merita de revazut toata cariera lui, in f1 de pana acum si comparati-o cu ceilalti, mai exact cu rosberg. Cred ca rosb n-a mai avut conflict cu nimeni... Nu degeaba il fluiera Austria!
    2 1
  • zizilitu - Nu e vina lui Rosberg.. E vina celor de la Mercedes
    0 2
  • @ZZZ: adaug in plus la stirea ta... se cheama pilotul la pit pentru clarificari sau se retrage monopostul definitiv din cursa. Ceea ce este o tampenie.

    F1 si FIA se duc singure pe copca cu astfel de idei cretine.
    0 0
  • F1_Fan
    Referitor la motoarele folosite de Hamilton, poate sa fie si vina lui, s-a discutat destul de mult despre asta. De cateva ori a folosit o alta setare de recuperare a energiei pentru a castiga cativa cai putere si asta a dus la o uzura mai mare a unor componente. De la in acest sezon sunt diferente asa de mici intre Hamilton si Rosberg cand in sezoanele trecute erau ceva mai mari. Si Rosberg a avut cateva probleme cu cutia de viteze si... n-ai ce sa faci, se intampla.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru