Rosberg vrea să lase eşecurile trecutului în urmă şi se gândeşte doar la ultimele trei curse

de Daniel Popescu
Duminica, 02.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg nu este îngrijorat că a câştigat doar două dintre cele opt curse în care a plecat din pole position în acest an şi insistă că se gândeşte doar la ultimele trei runde ale sezonului.

Esential 9 este numarul pole position-urilor realizate de Nico Rosberg in sezonul 2014
2 este numarul curselor castigate de Nico Rosberg cu plecare din pole position
17 puncte este diferenta dintre Lewis Hamilton si Nico Rosberg in clasamentul general
Nico Rosberg a obţinut sâmbătă la Austin al nouălea pole position din acest sezon, element de o importanţă majoră în condiţiile în care are de recuperat 17 puncte în faţa coechipierului său Lewis Hamilton în lupta pentru titlul mondial.

Germanul nu a obţinut însă performanţe majore atunci când s-a aflat în această ipostază: el a câştigat doar două dintre cele opt curse în care a plecat din pole position. Totuşi, pilotul Mercedes insistă că nu se gândeşte deloc la aceasta statistică, ci doar la ultimele trei curse ale campionatului.

"Nu mă uit la trecut.

Învăţ din el, iar acum trebuie să privesc înainte. Mai sunt trei curse şi depinde de mine să mă descurc bine, iar sâmbătă aşa am început", a declarat el.

Unul dintre motivele pentru care Rosberg este optimist înaintea cursei de la Austin este legat de setările monopostului său, care au vizat în special ritmul de cursă în detrimentul performanţei pe un singur tur de circuit.

"Trebuia să obţin primul loc. Am reuşit să fac un tur bun, am analizat cu inginerii şi când am ajuns în Q2 am reuşit în sfârşit să am monopostul care îmi place. Am fost capabil să-l forţez şi m-am simţit confortabil. De asemenea, sunt optimist în privinţa cursei pentru că am setări îndreptate spre cursă, aşa că ar trebui să fie bine. Sunt optimist şi este un start bun pentru cele trei curse", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru