Ross Brawn: "Hamilton poate egala recordul de 7 titluri deținut de Schumacher"

de Daniel Popescu
Joi, 02.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ross Brawn consideră că Lewis Hamilton are potențialul de a egala recordul de 7 titluri mondiale deținut de Michael Schumacher și crede că britanicul este unul dintre cei mai buni piloți de Formula 1.

Lewis Hamilton a cucerit duminică al patrulea titlu de campion din carieră, cu două curse înainte de finalul sezonului. Britanicul s-a apropiat astfel la numai 3 titluri de recordul absolut deținut de Michael Schumaher, iar fostul său șef de la Mercedes, Ross Brawn, susține că egalarea acestui palmares este posibilă.

"Când s-a întâmplat (n.r - cu Schmacher) nu mi-am imaginat că poate fi bătut, dar dacă mă uit la performanțele pe care le obține Hamilton cred că se poate întâmpla", spune britanicul pentru postul de televiziune SkySports.

În plus, Brawn afirmă că Hamilton este nul dintre cei mai buni piloți din istoria Formulei 1 și crede că a avut performanțe bune pe tot parcursul acestui an.

"Este unul dintre cei mari. A fost destul de bun și înainte. Este unul dintre cei mai mari piloți comparativ cu caracterele legendare ale Formulei 1. A muncit din greu în Mexic, dar în afară de această cursă a fost exemplar tot anul", a adăugat el.

Până să-l ajungă pe Schumacher, Hamilton trebuie însă să egaleze performanța de 5 titluri mondiale cucerite de Juan Manuel Fangio.

Via SkySports

Comentarii (35)

  • Ross Brawn asta vorbeste numai prostii si mai e si britanic la fel ca Hamilton. Normal ca recordul lui Schumi poate fi egalat doar de Vettel sau Alonso daca nu mai e sabotat de fortele oculte. De faptul ca Hamilton e unul dintre cei mai buni nici nu are rost sa mai discutam, pentru ca e negru, altfel nici n-ar fi fost in F1.
    28 23
  • CRISTIAN
    Nu e departe de adevar Ross (the real BOSS) Brown cand spune ca ar fi posibil acest lucru daca ne gandim ca mai sunt exact 3 ani (”18-”19-”20) pana in 2021 cand vor avea loc schimbari serioase in regulamentele F1 (pana atunci tot Mercedes va face legea chiar daca nu cu aceeasi lejeritate). Stiu ca nu place la toata lumea acest lucru dar sa fim sinceri si sa vedem lucrurile la rece.
    Si poate mai stie el si altceva dar nu poate sa zica...
    13 3
  • @dubfire Ai vrut sa fii ironic, sau spiritual ? Ori si una si alta ? Stai jos, "performanta" ta se incadreaza cu succes la 1,25 lei.
    5 17
  • Chiar daca egaleaza cele 7 titluri, mai e mult pana sa se compare cu Schumacher.
    21 12
  • Nu cred ca va fi egalat vreodata recordul lui Michael Schumacher /si nu mi doresc ca Lewis Hamilton sa devina un Michael Schumacher...
    16 6
  • Recordurile sunt facute pentru a fi batute. Multi credeau ca nimeni nu o sa-l depaseasca pe Fangio si uite ca Schumacher are doua peste. Trebuie un pilot bun, o masina buna si o conjuctura si mai buna.
    14 2
  • normal, cu o masina peste competitie oricine poate...aka schumi, vetelu, ham-ham..
    10 7
  • Nu cred ca poate fi comparat cu Schumacher. Circumstante: Schumi a ajuns la Benetton cand echipa nu era de top si a crescut-o impreuna cu Ross Brawn la nivel de campion. Apoi a trecut la Ferrari care era o echipa de mijloc, si impreuna cu Jean Todt a crescut-o la nivel de campion. La fel Vettel cu RBR si Newey, si acum cu Ferrari se bate din nou pentru titlu, preluand un monopost mediocru in noua era.
    Hamilton a intrat in F1 intr-o masina de top care era pretendenta la titlu, iesind campion la limita, in conditiile in care era promovat puternic ca fiind primul pilot de anume fel. Apoi după lung timp a trecut pe un alt monopost pregatit deja pentru a fi masina campioana, si cu un reguolament blocat ani la rand in favoarea superioritatii Mercedes, deci ceilalti sanse nu au avut sa se apropie. SI mai era si avantajat fata de coechipieri.
    NU contest ca este un pilot rapid, dar titlurile sale au fost obtinute conjunctural. Anul acesta sa nu uitam ca Ferrari a avut 4 curse consecutive ratate pe tema de ghinion. asta inseamna maxim de 100 de puncte pierdute din start! Deci conjunctural, altfel cred ca iesea Vettel. Dar asa este in Motorsport, cu bune si cu rele.
    Concluzie: da, Hamilton are 4 titluri de campion mondial la F1, dar nu se compara inca cu Schumacher, Vettel sau Senna. In niciun caz.
    26 12
  • Vettel e cel mai slab dintre pilotii de top de pe grila. A demonstart-o cu prisosinta anul asta si mai mult, anul trecut. Din actuala grila Alonso si Hamilton sunt cu adevarati mari. Max poate deveni si el in timp unul dintre ei.
    21 23
  • kill max
    pai eu pe unde mai ies campion daca asta ia tot, o sa intru in el in fiecare cursa si nu o sa mai ia nimic, daca nu-i taie altul cauciucurile , i le tau eu
    10 3
  • @jumbo
    Unde era echipa de top cand a venit Hamilton?!? Pe ce locuri se zbateau Schumacher si Rosberg? Ia mai fa un remember....
    15 12
  • Hamilton e singurul pilot de la Schumacher incoace care a castigat cu masini si regulamente tehnice diferite.
    12 11
  • Nacional
    Din punctul meu de vedere Brawn are dreptate. Pana sa ajunga in F1 Hamilton si-a aratat talentul ( vezi cursele de Formula 2 spre exemplu Turcia 2006 unde pilotii au acelasi material de concurs ). Il consider peste Alonso si Vetel. Referitor la Schumacher nu mi-a placut niciodata ca pilot.
    11 11
  • Robert
    Da, in conditiile in care ai la dispozitie atat de multe curse, fata de anii anteriori, si usurinta cu care te poti desprinde in clasament datorita sistemului de punctaj. Pai cat tragea Schumacher in fata lui Hakkinen sau Villneuve, cand lua 10 puncte la victorie.
    Astazi ai o masina la care trebuie doar sa te uiti la butoane, ai pneuri ok, ai motor care nu cedeaza, nu trebuie decat sa ai grija la trafic, pai cum dracu sa nu iesi campion si de 10 ori.
    Nu contest valoarea lui dar diferentele dintre masini sunt f mari.
    Daca ultima masina de pe grila se va apropia ca timp / tur de pole si vom avea macar 4 echipe cu sanse la victorie atunci va fi altceva.
    Pana atunci ne delectam cu dueluri de pluton si atingeri de roti la varf, in primul tur ca dupa aceea fiecare isi vede de cursa.
    20 5
  • Iulian
    Hamilton este un pilot bun si cam atat. Daca-l bagi in pluton e un nimeni. Daca-i dai si o masina de categoria a doua sau a treia, e ca si inexistent. Daca pui o maimuta in Mercedesul actual devine campioana mondiala.
    Nu comparati un pilot de pluton cu adevaratele talente. Daca Vetel e un campion de carton atunci Ham de care e? De cacao stricata? Sau...
    17 12
  • @ Iulian - Ceea ce spui tu e valabil pentru toti pilotii de top.Schumacher a fost un no name in perioada Mercedes.. eu cred ca multi de pe aici supraevalueaza capacitatea pilotului de a construi si dezvolta un monopost ...In proportie de 90% un monopost performant este realizat de echipa tehnica nu de pilot.Pilotul furnizeaza si el un feedback daț informatile furnizate conteaza intr-un procent foarte mic.
    9 5
  • In alta ordine de idei , Ferrari ameninta din nou ca paraseste F1 dupa ce FIA a publicat noul regulament privind motoarele .Nici cei de la Mercedes n-au fost prea incantati
    6 0
  • Vettel a anuntat ca n-o sa participe la cursa campionilor
    7 0
  • @Robert
    Fii bun si explica-mi si mie, ca sunt abia la cafeau de dimineata, ce legatura are numarul de curse de acum cu cel, sa zicem din perioada lui Schumacher? Daca sunt mai multe , castigi mai usor campionatul? Ca la prima vedere ar trebui sa fie mai greu. Sau ce are sistemul de punctare de acum vs. cu cel de atunci? Cum te desprinzi mai repede? Matematica mea zice ca daca, castigai 5 curse atunci faceai 50 de puncte iar adversarul direct daca era pe 2 de 5 ori avea 40 de puncte iar acum daca, castigi de 5 ori ai 125 de puncte si adversarul are 90 de puncte. Diferenta numerica e mai mare, dar se recupereaza in ambele cazuri la fel, prin acelasi numar de curse castigate vs adversar pe 2.
    Ar fi bine sa te uiti cate sisteme electronice aveau masinile atunci si nu mai sunt acum, iar in ceea ce priveste butoanele, un domn, pe numele lui, Niki Lauda, zicea in perioada respectiva despre masina condusa de Schumacher ca ar putea sa o conduca si o maimuta, pana a luat o masina si s-a dus cu ea in porumb.
    15 0
  • @ZZZ Ferrari are programat in fiecare an o "iesire" din F1 :) Atat Mercedes cat si Renault au inceput sa faca galagie fata de eventualele schimbari din 2021. Unii deja le cantau prohodul celor de la Mercedes, de parca cei 3 mari constructori implicati acum in F1 au nevoie din 2021 sa plece de pe picior de egalitate cu altii noi....ha
    3 0
  • @ dubfire Stiu.dar era o stire....Si eu m-am sictirit de amenintarile astea formulate de-a lungul timpului de catre Ferari si mai recent de catre RBR....In F1 exista de ceva timp un dublu limbaj al celor care la un moment dat sunt in top... De aia nu vom avea niciodata o competitie spectaculoasa....Ca unele echipe se cred mai mai importante decat celelalte si credca prin ultimatum-uri de acest de acest vor reusi sa castige anumite privilegii
    2 1
  • iarasi s-a reunit corul bocitoarelor lui alonso sa loveasca in regulament; cand castiga marmota indiferent prin ce mijloace era de fiecare data pilotajul absolut la mijloc, nimic altceva
    4 2
  • Lando Norris va fi prezentat ca pilot de rezerva al echipei McLaren cu ocazia Marelui Premiu Al Braziliei
    3 0
  • Cu tot respectul meu ptr. R Brawn trebuie sa afirm ca daca RB is va revenii si ii va pune la dispozitie un monopost fiabil lui Verstapen, Ham. o sa aiba nu un rival ci, inca 2 in plus.
    Deci hai sa nu mai visam cai verzi pe pereti.
    1 0
  • Cu tot respectul meu ptr ce ai vrut sa spui, din pacate ai spus f. bine ca daca (repet: doar daca) RBR isi va revenii, ii va pune la dispozitie LUI VERSTAPEN (mai mare adevar nici nu puteai spune) un monopost fiabil (neaparat si competitiv).
    Dar acum vine mirarea mea cea mare: de unde 2??? (ca sa fie si al doilea necesita obligatoriu sa primeasca si el un monopost la fel, cred ca intelegi ce vreau sa spun...)
    0 0
  • @Daniel Popescu

    Dati si voi stirea cu santajul lui Marchionne la Liberty Media inaintea intalnirii din 7 noiembrie cum ca Ferrari s-ar putea sa se retraga din 2021 daca nu le convine directia in care se va merge. Spre deosebire de Mercedes si Renault, problema lor nu este neaparat atat de mult de legata de motoare, desi si ei vor in continuare hibrid, dar Liberty vrea sa le taie acel bonus de 80 sau 100 de milioane (nu stiu exact cat) sa le anuleze dreptul de Veto, sa desfinteze Strategy Group.
    Oare chiar se intampla?? Chiar scapam de ei?? Sau doar blufeaza? Sa piarda F1, milioane de fani si de dolari, doar sa ii vedem ca pleaca. Tot vor supravietui pana la urma fara Ferrari, cum a zis Napoleon: cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit si totusi lumea merge mai departe. Vrem fara Ferrari. Vrem sa nu mai vedem stegulete rosii, nu mai vrem sa auzim de Fratelli di Italia, de Monza, de Marchionne. Yesss
    6 8
  • Felipe Massa se retrage din F1
    7 0
  • Robert
    @dubfire,
    Este simplu, da, castigi mai usor, ai o masina de locul 1 si gata, pune 0,5-0,7 sec / tur cand are chef.
    Distinsul domn Lauda avea dreptate, dar daca nu era acum la Mercedes, spunea ca masina asta de azi poate fi condusa nu de o primata ci de o nevertebrata si tot iese campioana.
    Se castiga campionatul prea usor, este o parere.
    Merci.
    2 0
  • iarasi....
    0 0
  • Păcat de Massa. Dacă devenea campion în 2008 altfel stăteau lucrurile. Acel accident de la Hungaroring i-a distrus cariera. Oricum a fost un pilot mai bun decât Barrichello.
    2 4
  • popapopas
    Nu, in 2008 daca ar fi castigat la fel ar fi stat lucrurile. In 2009 Ferrari l-a ajutat ca si cum ar fi castigat in 2008. Ceea ce i-a sfarsit cariera a fost accidentul. Apoi l-au batut toti, inclusiv Stroll care nu are fata de F1 ...
    2 0
  • Nu stiu daca va egala recordul de titluri al lui Schumacher, in cei trei ani ramasi pana la schimbarea regulamentului motoarelor.
    Cu siguranta va depasi multe din recordurile obtinute de Schumacher, cele mai multe victorii, podiumuri, km in frunte etc.
    Alonso nu cred ca va mai obtine un titlu vreodata desi ar merita si ar fi frumos ! Sper ca Verstappen sa fie implicat la anul in lupta pt titlu !
    0 0
  • Si de ce ma rog ar merita Alonso inca un titlu? Merita cum 'merita' si Vettel, fara sa fie cel mai bun adica. Corect ar fi ca titlul sa fie luat de cel mai bun, iar Alomso nu e ... Poate ca Hamilton e cel mai bun, poate ca e Verstappen, poate ca e altul invizibil din pluton, invizibil pentru ca nu a avut oportunitatea sa arate ce poate. Dar Alonso sigur nu e cel mai bun si nici nu a fost vreodata.
    0 5
  • Jolyon Palmer a fost cel mai bun pilot din F1. Doar că nu a avut oportunitatea să confirme. De unde știi tu ca Alonso nu a fost cel mai bun din generația sa? L-ai bătut la karting si nu stiu eu ?
    3 1
  • Pentru ca l-a batut un debutant, Hamilton. E SUFICIENT sa te bata un singur pilot. Daca iar aduci punctele in discutie, atunci l-a batut si Button iar acum il bate Stoffel.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru