S-a umplut paharul? Hamilton ar putea fi suspendat sau concediat de Mercedes după "anarhia" provocată în Abu Dhabi

de Daniel Popescu
Luni, 28.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Presa britanică susţine că Lewis Hamilton riscă să fie suspendat sau concediat de Mercedes după ce a refuzat să respecte ordinul echipei de a concura într-un ritm normal în cursa de la Abu Dhabi, preferând să-l blocheze pe Nico Rosberg.

Lewis Hamilton a provocat un nou scandalul intern la Mercedes, de data aceasta chiar în cursa din Abu Dhabi în urma căreia coechipierul său Nico Rosberg a fost încoronat drept campion mondial.

Aflat pe prima poziţie, britanicul a încetinit în mod intenţionat pentru a-l bloca pe Rosberg în spatele său, cu speranţa că Max Verstappen, Daniel Ricciardo şi, ulterior, Sebastian Vettel vor reuşi să-l depăşească pe german. Într-un astfel de scenariu, Rosberg ar fi terminat doar pe locul 4, iar Hamilton ar fi devenit campion.

Urmareste Automarket
Echipa a realizat strategia adoptată de Hamilton şi i-a solicitat să mărească ritmul de teama că Ferrari ar putea câştiga cursa, însă acesta a refuzat sub pretextul că luptă pentru titlul mondial.
"Subminarea structurii de conducere a echipei în public înseamnă că te pui pe tine însuţi înaintea echipei. Anarhia nu funcţionează la o echipă sau într-o companie", a precizat directorul de motorsport Toto Wolff.

În schimb, Hamilton afirmă că echipa nu ar fi trebuit să se amestece în lupta pentru titlul mondial. "Nu ştiu de ce nu ne-au lăsat să concurăm. Nu a existat niciun moment în care să simt că voi pierde cursa", a declarat el.

Presa britanică susţine că, în spatele uşilor închise, Mercedes pregăteşte măsuri drastice. The Guardian şi Daily Telegraph afirmă că Hamilton riscă o amendă sau o suspendare pentru atitudinea sa din Abu Dhabi, în timp ce Daily Mirror merge chiar mai departe şi anunţă că britanicul ar putea fi concediat. Ultima variantă este însă şi cea mai puţin probabilă.

Via SkySports, Autosport, Autosport

Comentarii (77)

  • razvan
    De ce sa-l amendeze sau concedieze?Asa a crezut el ca poate obtine titlul si eu cred ca era dreptul lui.Are si el dreptul la o strategie,nu numai echipa care trebuie sa se ocupe de setari,pneuri si alte alea.Odata pornit in cursa pilotul decide,doar nu e un catel in lesa sa alerge sau sa stea la picior cand ii cere stapanul adica echipa.
    57 42
  • Pana la urma echipa ofera toate resursele ca pilotii sa poata concura, sunt niste angajati.
    Iar daca vrea sa concureze, sa o faca intr-un mod corect.
    Culmea ca inainte de cursa chiar el afirma ca nu va apela la astfel de strategii :)
    60 27
  • Asta e Mercedes! E nașpa daca il suspenda. Ar fi minunat sa il concedieze. Hamilton este pilotul care poate oferi spectacol cu orice monopost chiar daca termina ultimul. As vrea sa il vad la Ferrari si nu pentru ca iubesc scuderia, pentru ca sunt fan mclaren dar as vrea sa vad ce reușește cu un monopost ferrari. Dar nu sunt cei de la Mercedes prosti sa il concedieze, asa ca a venit răspunsul si pentru 2017. Rosberg campion :)
    38 32
  • bernie
    Cei care pun pilotii inaintea echipelor trebuie sa inteleaga ca vremurile cand Senna, Mansel, Lauda etc etc au apus de mult...Iar in prezent lucrurile stau in felul urmator::Echipa angajeaza un pilot il plateste ii pune la dispozitie o masina cu care castiga titluri mondiale (Vettel,Hami,Rosberg)si pilotul respecta ordinele primite de la SEFI...Asa stau lucrurile in prezent...Iar pilotii care fac ce VREA muschii lor nu au decat sa plece la alte echipe sau sa-si faca propriile echipe si sa faca ce-l taie capul pe fiecare...Daca acest lucru e bun sau e rau ptr F1 si spectacol fiecare trage ce concluzie vrea...Pana una alta mos bernie,mos charlie si alti bosorogi senili sunt de partea echipelor ptr ca ele adc banutii aia multi in F1...Iar fanii unor piloti n-au decat sa planga cat vor asa cum am spus mai deunazi la adresa fanilor lui hami cand faceau caterinca de Ferrarii si de pilotii sai...Ce repede se intoace roata ...Acum ma distrez si eu ca i-a murit capra englezeasca hamiltonului...Ce-mi plac glumele mele...Cine spunea asta???Parca personajul basescu intr-un serial de comedie...Ha ha ha...
    28 18
  • bernie
    Senna,Mansell,Lauda ignorau ordinele de la boxe si luau cursa pe cont propriu...
    33 5
  • DE CE NU L-A DEPASIT marele campion DACA HAM NU AVEA ...RITM DE CURSA?
    63 48
  • @monty Pentru ca mergea tare pe zonele unde se putea depasi si foarte incet pe zonele pe care nu se depaseste, a zis toata lumea asta in declaratii, inclusiv Hamilton....
    55 11
  • Vibroken
    Ham Ham a crezut ca cineva dintre cei de pe 3,4 sau 5 se vor implica!!?? Prost gândit ... speranțe ... Bravo Nico!! Bravo Nico!!
    19 33
  • @monty si pentru ca exista difuzorul care uzeaza pneurile daca stai la mai putin de 1 sec in spatele adversarului.
    23 7
  • sa-i dea amenda 1 meleon de euro. eventual sa-l puna sa vina cu pasaportul prin europa la curse.
    18 18
  • balatescu
    CE CAMPION DE CARTON A IESIT ROSBERG ! NICI NA AVUT CURAJUL SA-L ATACE PE HAMILTON IA SA FI FOST HAMILTON IL ATACA DIN PRIMA NICI NU STATEA LA DISCUTIE !!!CIND ERA HAMILTON LA MCLAREN ROSBERG CONCURA IN F1 DAR ERA UN NIMENI SI ASA A RAMAS ARE NOROC IN MASINA ALTFEL ESTE PRAF !!!
    43 48
  • Cand Rosberg a fost admonestat de echipa la cererea lui ham atunci invoca coeziunea echipei. Acum nu mai e nevoie de coeziune si echipa. Ca el e mai presus de echipa care l-a angajat. Foarte bine. Sa-l dea afara si sa vedem ce face mai departe. Loc nu are decat la echipe de pluton.
    35 28
  • mercedes si trostberg dispar inainte...pun pariu ca trostberg nu prinde top 3 la anul
    32 28
  • maimutacu lant
    ramilton o sa-si faca propria echipa ca atunci cand era la mclaren se lauda ca au facut niste componente la masina gandite de el ;)-evident in anul cand si-o lua de la Button.
    25 17
  • S-a uitat când a venit Lauda cu,caciula in mana la Hamilton?L-au dat afara pe Ross Brawn pt. Toto,dupa ce a facut echipa competitiva alaturi de Michael?L-au vrut pe Hamilton stiind ca este un pilot competitiv,dezvolta monopostul si va face performanta!Intrebare :De ce s-au schimbat mecaniciii???de ce a fost favorizat Rosberg tot anul???Nu a avut nici o sansa anul acesta la titlul mondial Hamilton!!!!O facatura marca Mercedes!!!!!
    40 15
  • Nu cred. Cu siguranta vor avea mult de pierdut cei de MB.
    16 6
  • vai steaua lui
    Cum o fi încăput atâta talent dintr-un om atât de mic(figurativ vorbind)? A fost atât de îngâmfat si rupt de realitate încât se credea idolul piloților de f1, isi închipuia ca toți vor da năvală să-l depășească pe Rosberg sau măcar să-l scoată din pista.îmi dau seama ce soc a avut când a aflat că Vet nu vrea să-l depășească pe Ros, iar Stapen s-a lăsat păgubaș după ce l-a depășit Vet.
    Din păcate pentru el, In cursa aceasta ne-a aratat ca este un ipocrit mincinos ( făcând ce a spus că el nu va face în veci) care nu știe să piarda. Cel mai grav pentru viitorul lui este faptul că a pus interesul propriu în fața interesului echipieșirile publice în care acuză echipa de partinire. Acest lucru nu convine niciunei echipe de top, mai acând cand echipa l-a făcut campion de 2 ori. Daca Merc nu era decisiva, în 2016 era campion Alonso, Vetel, Rici....
    33 26
  • vyctor7
    Sunt unii niste cretini fara limite ! Oricine ar fi incercat sa castige titlul mondial prin orice mijloc ca nu esti catel de dama ! Este pe aici vreunul care a avut titlul mondial pe masa sa comenteze? Lewis este cel mai bun oricat cacat arunca unii in el desi doar pe aici sta sa critice si nu stie nici dracul de ei si calatoresc ca niste prapaditi cu tramvaiul !
    27 25
  • o zis pe sleau ca ignora orice indicatii, e greu de indurat si pentru sefi asta, de

    Hamilton desi se jura ca nu face, ei bine, asta a facut. Si nu doar ca sa fie depasit Rosberg. Ham nu avea nimic de pierdut, sau ma rog, Rosberg ar fi perdut mai mult. Daca Rosberg il ataca si iesea cu pocneala se putea foarte bine ca Rosberg sa abandoneze. La fel, era posibil ca Rosberg sa abandoneze si in duelurile cu Vettel, Verstappen, Ricci.

    Dar cred ca Vettel nu a vrut un Ham cu 4 titluri ...., ca de, nu doar Hamilton joaca la interes haha
    24 6
  • @vai steaua lui
    Vai steaua ta.Esti un frustrat care-si varsa esecurile profesionale si personale pe internet jignind pe altii.Hamilton nu a incalcat regulamentul ca daca il incalca FIA il penaliza iar tactica lui a fost foarte buna dar cand iti pui sperantele intr-o fetita plangacioasa ce la fel ca camionul gunoaielor are alergie la ploaie e greu sa castigi.Tactica sa a fost etica comporativ cu tactica mizerabila a escrocilor mercedes de-a pune piese stricate pe monopostul lui tot sezonul ca sa piarda titlul.Oameni de nimic sunt cei de la mercedes si fetita de la Ferrari.
    Campionul tau de gunoi a zis ca lupta pentru victorie la fiecare 4 curse.Nu cumva a stat ca lasul in spate neriscand nimic.Nu cumva el e mincinosul si ipocritul si omul de nimic.Sa-ti amintesc ca in 2013 corcitura germana a tradat echipa povestindu-i fetitei de testele secrete.
    Vai de steaua ta ca postezi zeci de comentarii si cu zeci de nume diferite si ca-ti dai like singur.
    Pe pustiul minune il cheama Max Verstappen dar tu nu stii ca ai urmarit formula 1 intr-o camera goala in camasa de forta si ai aflat
    doar ca acest mare talent ti-a facut fetita sa planga
    25 40
  • si lui raikku i se umple mereu paharul dar cu talent il goleste personal
    9 10
  • Belciugul in nas la ramilton, unul de "haur" cum ii place lui, sau valea din echipa! Sa ii faca fanii masina cu echipa cu tot. Mai ales fanii manelisti care scriu cu caps lock.
    25 29
  • Da-mi adresa ta sa trimit o salvarea inainte sa se agraveze boala.Crede-ma doar doctorii specialisti te pot scapa de satana.Intre timp renunta la rock alternativ,droguri,alcool si tigari si leagate de pat caci asa nu vei mai putea sa te ranesti lovindu-te cu capul de pereti.
    Trateazate urgent pentru ca nu vreau sa te vad la stiri aruncandu-te de la etaj sau de pe un pod.Insanatosire grabnica!
    17 24
  • bolovan
    Nu sunt fan hamilton (de fapt...ma enerveaza gagiul...este extrem de ingamfat si arogant...si nu tot timpul are si de ce si chiar ma bucur ca nu a castigat campionatul) . Dar in cazul asta...are dreptate...Cine doreste sporturi de fetite...sa se uite la curling. Teoretic, F1 nu este un sport al babelor frigide ce mor virgine (ma rog...nu era). In anii 80 se faceau strategii, imbranceli, ghionteli, palme, picioare, pumni etc. Si era spectacol...acum avem 24 babe virgine ce au iesit la plimbare...si cum apare un pilot mai bataios (vezi Max, Hamilton)...cum se insterizeaza toate de parca au vazut o poza cu...pardon, ma scuzati.
    44 11
  • Cei de la Mercedes se comporta ca si cum Hamilton ar fi Gutierezz sau Ocon .Eu sunt sigur ca Hamilton si-ar gasi imediat o echipa in cazul cel mau adica daca ar fi concediart..Si mai sunt sigur ca la anul se vor ruga de Hamilton sa-si prelungeasca contractul ..
    22 13
  • Alonso oricand poate face pasul la Mercedes. E pe lista lor de 2 ani. Sa nu mai vorbim de alti piloti f talentati si tineri care asteapta o masina buna. Hamilton e mai prostut, nimic nou, dar acum chiar isi taie craca. Stia ca nu mai e nimic de facut, putea sa faca un gest in ultima cursa cu care sa recastige echipa. Sau o parte din ea. Cand Rosberg e pe 2, cum a putut el, cu creierul ala de gaina ca cineva din spate se va implica serios in lupta pentru titlu! Miza pe Max? Pe Vettel? Vettel are experienta si isi respecta adversarii la varf. Max a fost depasit in limita de Rosberg dar n-a comis-o cum sperau unii cu ham in frunte. Pur si simplu Hamilton trebuia sa castige in stil de mare campion, nu in stil de vulpe belita de blana care mai spera sa culeaga niste resturi. Acum are un lant mai gros atarnat de picioare decat cel din gat.
    27 26
  • Dar ti-a plăcut suspansul pe final de cursa, daca nu reducea ritmul se schimba postul cu mult inainte de finalul cursei, rămâi in carapacea ta si debitează aberații, menține-ti tonusul pana in Martie cand reîncepe sezonul, lumea ar fi chiar săracă fără unul ca tine in virtual, bine ca exiști doar aici, nu si in realitate.
    21 7
  • klausnake
    Daca e sa privesc de-a lungul evolutiei Mercedes de cand au revenit in F1,atunci,da,sunt de acord ca Nico merita acest titlu.
    In rest,raman la parerea ca e cel mai slab si cartonat campion pe care F1 l-a avut vreodata.Plus ca pe mai vechiul sistem de punctare,adica ala cu 10-1 puncte,nu pupa el titlu mondial,never.ever...
    In ceea ce priveste ce a facut Hamilton,de cand a sustinut ca nu va face asa ceva,am fost convins ca o va face,si uite ca a facut-o!
    De ce?
    Pentru ca TOTI marii campioni din F1,au fost la randul lor,mai mult sau mai putin,niste "gunoaie",au facut aproape orice,pentru titlu...
    Si problema cea mai mare nu e ca toti au facut asta,problema e ca oricare dintre noi,ar face asta;asta e gandirea capitalista care se toarna in capul fiecaruia,nu conteaza cum,important e sa ajungi in varf,eventual sa nu calci chiar pe cei apropiati tie,in picioare,adica cei din familie,prieteni buni,etc,dar atat!
    Nu cred ca Hamilton ii este dator lui Nico,cu ceva,cum nici invers nu se pune problema.
    Daca chiar ar avea cojones grele,Hamilton ar pleca singur de la Mercedes,chiar cu riscul de a sta un an pe tusa.Din pacate,nu-l vad sa aibe atata barbatie in el...
    17 4
  • as vrea sa-l vad pe alo la mercedes, sigur si-o ia de la rosberg
    9 19
  • klausnake
    @je
    VIse placute,Rosberg fara cea mai buna masina e zero barat,maxim pilot de mijlocul plutonului...
    19 5
  • bernie
    Hamilonu a ratat o sansa uriasa de a deveni cel mai iubit ,,artist de culoare" din istoria omenirii...Asa cum au spus si comentatorii de la Digi in timpul cursei ar fi trebuit printr-o miscare inteligenta sa-l lase pe Rosberg sa castige cursa...Si atunci ar fi putut sa comenteze in gura mare!!! Ia uitati-va ba gaozarilor cat de generos e hemiltonu cu nemtii!!! Le-am dat cu dedicatie un titlu de ,,sampion mondial" ,,sa sa bucure si inima lor"...Si l-ar fi iubit nemtii pe veci!!! Mai ceva ca pe jidani...Dar de unde ,,intelighenta" la el bre...Ca el nu gandeste cu capul care ,,trebe"...Si cand s-o trezi la realitate o sa-si dea cu tesla acolo unde ,,gandeste"...
    17 10
  • @bernie
    Tu nu stii limba romana,tu nu stii sa fii om,tu nu stii ca inseamna decenta si onestitatea,tu idolatrizezi hotii si non-talentele,tu te bucuri de raul altora,tu ai rarat orice sansa sa ajungi in rai
    6 15
  • nu te grabi, parca pe alonso il uita hamilton prin pluton. rosberg poate sta in timpii lui hamilton. hai sa lasam fanboismul
    4 8
  • bernie
    @@Astuia de mai jos care face pe lupul moralist cu mine ii spun ca eu stiu mai bine ca el limba romana si stiu ,,CE inseamna decenta si onestitate" nu ,,ca inseamna decenta si onestitate" puisor...Comentariul meu a fost destul de decent , dar nu inteleg ce legatura vezi tu la comentariu in privinta onestitatii...Onest fata de cine???De un negru caruia i se rupe cu desavarsire de ceilalti???De un egocentric care asemeni altui cocalar (Mayweather) se crede buricul pamantului???Bai baiatule dute la culcare daca esti prea obosit si nu mai judeci coerent!!!Traim intr-o tare unde exista dreptul la libera exprimare...Si asa cum ,,englejii,francejii" si alti occidentali rad de noi si ne fac tigani,hoti saraci si cum mai ,,vrea" muschii lor asa imi permit si eu in numele atat de invocate ,,civilizatii englezesti" sa fac si eu bascalie pe seama lor...
    11 10
  • Clasamentul notelor date de Sky pe intregul sezon arata astfel:1.Ham-8,42; 2.Ric-7,98; 3.Alo-7,91; 4.Ves-7,81; 6..Hul-7,56; 7.Sai-7,53; 8.Bot-7,37; 9.Vet-7,24; 10.Rai-7,19; 11.Per-7,13; 12.Gro-6,91; 13.Bot-6,89; 14.Eri-6,84; 15.Whe-6,56; 16.Mag-6,47; 17.Pal-6,40; 18.Mas-6,38; 19.Gut-6,30; 20.Nas-6,24; 21.Kvy-6,17;
    13 4
  • dedicatie pt radu si sorin, tocmai pt ca mergea incet si ala isi uza pneurile si avea si DRS si e si campion trebiua macar sa se...prefaca cum ca ar depasi, fara numaaaaar !
    9 3
  • @lcr ai uitat de ros? sau ei?
    6 1
  • @bernie
    Am facut o greseala spre deosebire de tine care ai pocit jumatate din cuvinte.Ai fost "foarte decent" in cele peste 20 de comentarii din ultimile zile in care ti-ai batut joc constant de Ham si fanii acestuia si ai fost foarte onest cand ai scris de fiecare data cu alt nume in scopul derutarii altuia.Nu-i vina nimanui ca mori de ciuda cand vezi persoane de succes si faptul ca te bucuri de raul altuia arata ca nu faci parte din rasa umana.Tarile civilizate nu trateaza urat din cauza sutelor de mii de romani si in principal celor de etnie ce s-au dus acolo sa fure,sa lese gunoaie peste tot si sa stea cu mana intinsa la pomana.Peste 50% la suta din romanii din strainatete fac tara de ras iar limbajul lor nu-i departe de limbajul tau de mahala.Amuzamentul tau pe seama altora arata ca esti doar un clovn amarat.
    10 8
  • lcr pt. monty
    Locul 5 l-am omis intentionat.
    7 3
  • Hamilton este in simplu angajat, nu se conformeaza, altul!
    8 10
  • @bernie
    "ne trateaza".Am corectat inainte sa intervina clovnul.
    4 4
  • Vad multe spuse, pro si contra. Dar pot adauga ceva care a trecut cu vederea. Nu pot lauda asa caracter care scuipa in altii si e cu indiferenta de altii (ma refer la ceilalti piloti). El poate strica cursa orcui doar ca sa iasa el mai sus. Uite, de aici si "rezultatele" sale "colosale". Toti stiindu-l ii ofereau pozitia, nu atat de usor dar pan in momentu' ..( https://www.youtube.com/watch?v=hPn34CKM-RY ) va amintiti??? si cate mai sunt din astea... Iata ca Rosb a incercat ai demonstra ca poate raspunde cu acelas obraz si el. O sa ma numiti rasist, dar v-o spun are 100 la 100 caracterul de negru porcos si needucat. Max merge pe aceeasi strategie de "obraznic", si am vazut ca in acest sezon si-a conturat felul sau pe circuit, ca mai apoi stiindu-l cu totii ca e "periculos" si da doar inainte. Nu-i tin parte lui Vettel, sincer nu-l prea agreez de cand era cu Webb la RBR, dar avea dreptate in toate incidentele cu Verstap.
    Trebuie RESPECT si curat de luptat, sau dam dreptul tuturor pentru a lupta cu blindate.
    10 10
  • "A rumour even swirled in the Abu Dhabi paddock that Hamilton had threatened to quit the team altogether following his collision with Rosberg in Spain." Deci plecarea e posibila oricand chiar Hamilton sa-i paraseasca pe ei, nu invers. Oricum Mercedes nu va mai domina la anul !
    5 5
  • pt monty, Rosberg isi uza pneurile mai tare ca mergea in spate, Hamilton il incetinea pe zonele virajate si apoi accelera in virajul dinaintea liniei drepte, ceva gen restart dupa safety car, cand cel din fata discteaza ritmul si cel din spate reactioneaza mai repede sau mai lent.
    Am vazut discutii despre faptul ca Hamilton a fost "sabotat", ma indoiesc de lucrul asta mai ales ca "sabotajele" s-au produs in primele curse cand nimeni nu risca deoarece nu stie ce asi are in maneca adversarul, o cedare de motor se poate intampla oricui
    Hakinnen motor spart in ultimele tururi si castiga Schumacher.
    Schumacher motor spart cand conducea cursa cu Alonso pe 2, in anul retragerii, Schumacher abandon Alonso al 2-lea titlu.
    Ca sa "manaresti" o masina de F1 nu ai nevoie de masuri radicale, pur si simplu faci niste setari aproximative si gata, vezi cazul masinii McLaren pregatita pentru Alonso in 2007 la Interlagos.
    5 4
  • Clasamentul notelor date de AMuS(Germania) pe intregul sezon arata astfel:1.Ham,Ric-8,43; 4.Ves-8,00; 5.Vet-7,67; 6.Rai-7,62; 7.Alo-7,60; 8.Hul-7,48; 9.Per-7,43; 10.Sai-6,86; 11.Bot-6,76; 12.But-6,48; 13.Mas-6,29; 14.Gro-6,14; 15.Weh-6,05; 16.Nas-5,95; 17.Eri-5,67; 18 .Mag-5,52; 19.Gut-5,43; 20.Kvy-5,33; 21.Pal-5,29;
    *locul 3 l-am omis intentionat*
    7 5
  • F1 a dat in 2016 unul din cei mai slabi campioni mondiali. Ham o fost defavorizat pe fata de echipa in acest sezon in care au facut tot ce a fost cu putinta sa scoata un neamt de-al lor campion mondial. Priviti timpul scos in calificari la ultima cursa din calendar si vedeti cat de mare este diferenta de valoare in favoarea lui Ham fata de Ros. Daca F1 nu ar avea un Ham, un Vettel, sau un Verstapen, ar fi un plictis total. Ii apreciez pe cei care muncesc mult, gen Nico, dar iubesc talentul unui Hamilton, Vettel si Verstapen. Nu cred ca poate fi acuzat Hamilton ca a jucat murdar in ultima cursa, nu a facut nimic care sa provoace incidente (a fost tot timpul in fruntea cursei), pe cand Rosberg a fost un nesimtit in cursa de la Barcelona, cand a intrat intentionat in Hamilton cand a vazut ca e depasit. Atunci echipa nu a luat nici o masura. Dar cum putea sa faca ceva impotriva nemtului lor. Asa ca lasati-o mai moale ca Rosberg
    11 8
  • bernie
    @@bernie!!!Eu nu sunt ala care posteaza cu nick-urile altor useri ba disperatule...Poate ca tu esti ala!!!Cum am mai spus...Nu esti decat un lup moralist care in nefericirea ta continua incerci sa dai lectii de etica verbala si comportamentala altora...Asa se intampla cand iti petreci viata mizera stand non stop pe net...Si ca toti lupii atunci cand nu au ce manca ,gasesc tot felul de hoituri si mizerii cu care se hranesc..Bine ca te-ai gasit tu sa ne faci educatie mai filosofule neimplinit...
    3 6
  • Clasamentul notelor date de As(Spania) pe intregul sezon arata astfel:1.Ham-8,24; 2.Ric-8,10; 3.Ves-8,05; 4.Alo-7,95; 5.Sai-7,67; 7.Vet-7,43; 8.Hul-7,29; 9.Per,Bot-7,19; 11.But,Weh-7,14; 13.Rai-6,76; 14.Mag-6,67; 15.Gro-6,57; 16.Eri-6,55; 17.Pal-6,52; 18.Kvy-6,50; 19.Gut,Mas-6,29; 21.Nas-6,10;*locul 6 l-am omis intentionat*
    10 2
  • Permiteti?

    Hamilton a procedat corect. Si-a jucat absolut toate cartile pentru a castiga campionatul mondial. Nu vorbim despre etica. Din punct de vedere al unui pilot a procedat 100% corect si si-a jucat toate sansele pentru a castiga. Daca privesti din prisma unui om de echipa, a pus in pericol o noua victorie si un nou 1-2 menit sa mai fie pus la catastif in recordurile F1.

    In schimb, pentru toti cunoscatorii de F1 ("mari") care sustin ca Rosberg nu merita sa fie campion fara sa il atace pe Hamilton in Abu Dhabi si ca a fost favorizat mereu de Mercedes:

    1. Se stie ca actuala configuratie si specificatie a monoposturilor au menirea de a "uza" pneurile daca se sta la mai putin de 1.5s fata de cel din fata. Pilotul din spate trebuie sa treaca rapid de cel din fata, iar daca cei doi au acelasi ritm de cursa, devine relativ imposibil sa treaca. Astfel, joaca lui Hamilton de a il bloca pe Rosberg a avut dubla menire:
    - uzura prematura a pneurilor
    - posibilitate de a fi depasit in urma impachetarii pe circuit cu alti piloti
    Uzand pneurilor prematur, monopostul nu mai este la fel de stabil, ergo exista posibilitatea de a fi depasit de cel din spate. (strategie nu tocmai etica aleasa de Hamilton, dar competitiva).

    2. Rosberg a fost constant in toate cursele. Merge mai incet si stie sa lupte cu daunele. Hamilton e racer, alearga tare, imprima uzura mult mai mare la monopost in stilul in care alearga. Exemple vizibile: lock pe rotile fata in multe cazuri de franare la Hamilton. Efecte vizibile: unele greseli - trase largi si chiar spargeri de motor. Rosberg nu a avut probleme si a scos ce s-a putut scoate din cursa, fara sa bubuie un motor din cele uzate. Dat fiind faptul ca Formula 1 se joaca si pe puncte, nu doar pe curse castigate, se foloseste termenul de "damage limitation" si se scoate maximul din ce se poate.

    3. Reveniti-va: Mercedes e un motor, un ansamblu nemtesc. Echipa e la Brackley, dezvoltarea se face la Brackley, Marea Britanie - inseamna ca 80% din personal este britanic. Faceti-va calculele si vedeti cine trebuie, in mod teoretic, sa fie sabotat de echipa.

    4. Hamilton a fost ajutat de echipa. Sa pleci intr-o singura cursa de pe ultimul loc cu beneficiul a 3 motoare inseamna ajutor. Daca pleci in 5 curse cu penalizari, ce inseamna? Sabotaj, nu? De ce sa nu pleci din 5 curse cu o singura penalizare cat pentru toate 5 la un loc.

    5. Nu e vina lui Rosberg ca Hamilton a ratat starturi. Stia ca are probleme, trebuia sa invete sa lucreze cu problema, cum a invatat si Rosberg.
    18 15
  • @JugaruGabi
    Problema ta si a tuturor haterilor Hamilton este ca tot insistati ca Nico a meritat titlul.Unul nu a fost in stare sa recunoasca ca poate fara abandonul lui Hamilton verdictul era diferit,unul nu a recunoscut ca nu a fost vina britanicului.Nu cred ca era greu sa recunoasteti ca Nico a avut noroc.Si pana la urma nu este primul care iese campion datorita norocului.
    Sincer n-ai dreptate decat la primul punct.Bine macar ca nu ai preluat moda celorlalti hateri care de trei zile o tin in circ.
    12 6
  • viorel
    Este clar si fara dubiu ca ambii piloti sunt f buni . Poate ca dupa o asa de indelungata perioada si rezultate f bune merita si rosberg un titlu mondial ! Dar daca suntem fair ,daca suntem echilibrati si fara parti priuri nu putem sa nu afirmam ca in tot sezonul s a observat ca metcedes si mai ales lauda si chiar si toto au tras cu rosberg ! Cu toate rateurile lui hamilton totusi era pe primul loc pana la explozia motorului ! Daca nu i exploda motorul il mai prindea oare rosberg ? Eu cred ca nu ! Este vizibil ca este bun dar nu este asa de talentat ca hamilton ! Vom afla peste 10 ani ce a fost dar faptul ca a fozt facatura este in afara oricarui dubiu !!, Sa mai zica cineva ca nemtii sunt corecti !!,,,
    8 4
  • bobitza
    La solicitarea echipei Mercedes de a creste ritmul, Hamilton ar fi fost genial cu replica " nu vreau sa sparg si motorul asta"...
    17 1
  • Pentru cei care tot apeleaza la faptul ca Hamilton a pus interesul lui inaintea echipei.. Mercedes e campioana de vreo 2 luni.. iar in joc era campionatul a piloti, despre ce vorbim aici!? Iar Lewis da, a declarat inainte de cursa ca nu va recurge la asa ceva dar asta numai din cauza ca il amenintase cei din conducere ca daca va merge incet ca sa ii puna probleme lui Nico il va baga pe Nico la boxe inaintea lui. De aia a si asteptat Lewis sa schimbe gumele a doua oara si abia dupa aia a mers incet intr-un gest de disperare, evident. Daca e sa te uiti la regulament, ce a facut Lewis a fost perfect legal. Si la fel a facut si Max Verstappen cu Vettel, de a ajuns Ricciardo sa il atace, cand a fost penalizat Max si a pierdut podiumul, dupa care a fost penalizat Vettel care si el a pierdut locul 3 din cauza ca a virat pe perioada de franare.
    14 6
  • Cat despre faza cu concediatul sau suspendarea.. sa fim seriosi.
    11 6
  • ProfiBv
    Astept sa vad ce poate face Rosberg la o Cursa a Campionilor , pe circuite simetrice si masini identice(difera doar cochilia de la scaun). Nu ar strica sa fie in paralel cu Hemilton ca sa fie clar pentru toata lumea .
    Parerea mea este ca Rosberg e un campion de carton.
    Cat despre ultima cursa ...merita sa o castige Masa ori Button.
    Pentru conducerea Mecedes F1 doar huiduieli.
    16 9
  • Wow fanii romani de Formula 1 sunt magnifici din punctul unora de vedere nu exista campioni in F1 toti sunt de "carton" m-am plictisit de replica asta..
    Dar revenind la lucruri mai ok..sau ma rog "ok" a fost un sezon foarte plictisor.. sper la mai bine in 2017.
    Sarbatori fericite!
    12 1
  • PLICTISITOR* am prostul obicei de a nu citi comentariul decat dupa ce il postez...
    4 2
  • @JugaruGabi nota 10 ptr comentarii !!! Eu m-am abtinut in ultima vreme (nu prea am avut timp de asa ceva ) dar sunt cativa pe aici care sunt total paralel cu F1 si pe care ii omoara invidia si mai au si un sambure de rasism !Asta este fiecare cu cat poate !!
    Sarbatori fericite!!! ! Sa fi sanatos si sa ne "auzim "cu bine si la anul care vine !!!
    3 3
  • am omis ce le doua punte dupa "asta este" :fiecare cu cat poate :))))
    2 3
  • va certati degeaba...hamiltonisti,rosbisti alonsisti...mclarenisti....la anul va spulbera FERRARI....calm ca faceti spume :))
    5 11
  • Ce ne vom face 4 luni fara curse de F1 ?!
    6 1
  • Top 10 2016 facut de sefii echipelor:1.Ham-234 pct; 2.Ves-183 pct; 4.Ric-133 pct; 5.Vet-90 pct; 6.Alo-67 pct; 7.Rai-61pct; 8.Per-52 pct; 9.Bot-26 pct;10.Sai -25.Sistemul de notare a fost identic cu cel din curse si au votat sefii tuturor celor 11 echipe.
    10 2
  • Hamlet
    Jackie a spus-o cel mai bine. Hamilton little ballerina.

    "Lewis was refusing their instructions, and he was going against the management team. Now, I am sorry, but when you are paid between 20 and 30 million pounds a year and you are told to do something you have got to do it. I don't care who you are."
    7 5
  • Vetel nu merita pozitia aia. Kimi ar trebui sa fie inaintea lui. Cel mai realist top pare a fi cel Sky.
    12 2
  • Bogdan
    Cainii latra, ursu' trece.
    Degeaba umplu unii de bale monitorul ca merciul e jucat. Nu va fi dat nimeni afara, ca nu e cazul. Ba chiar cred ca toata tevatura asta a fost regizata. Inclusiv faza aia cand se bateau aia de la Mercedes pe microfon, care sa'i transmita mai repede purtatorului de lantoace cum sa conduca el in cursa :))
    Hai ... relax.
    4 7
  • @Bogdan
    Mai treci pe la scoala ca ai mare nevoie."Umplu" se foloseste cand vorbesti de propria persoana,"merciul" nu exista in limba romana si nici "sa'i".Puisor nu te supara dar trebuie sa inveti.
    7 5
  • Hamilton
    Hamilton are precontract cu FERRARI-plateste Ferrari Clauza-2018-mclaren mircea si restul ciumpalacilor hamiltonisti-vor tine cu Ferrari :)) cireasa de pe tort :))
    0 0
  • balatescu
    asa de bun este ca pilot rosberg ca a iesit campion la batrinete si cu ajutorul echipei . la anul iar pupa lanturile lui hamilton toto si niki dar sa-si aleaga alta echipa ca aici sau inputit treburile !eu zic ca o sa semneze cu ferrari ! ramine de vazut !
    4 3
  • Rosberg a devenit cel mai controversat campion in F1 al ultimilor ani, si discutii nu sunt doar aici pe automarket, aceleasi discutii sunt pe toate site-urile de profil de afara.
    Intre timp cei 11 sefi de echipe din F1 au votat in secret pilotul sezonului 2016: Lewis Hamilton.
    8 5
  • Asta e bancul lunii :))))
    3 3
  • Ham la Ferrari din 2018 :)))
    2 0
  • Ca unul care citeste zilnic toate stirile referitoare la F1 trebuie sa spun ca nu se discuta in presa de specialitate despre titlul cucerit de Rosberg cat se discuta despre Lewis Hamilton :))) si chestoia asta cred ca reprezinta o mica revansa a lui Hamilton :))
    0 2
  • * chestia
    0 1
  • Rosberg a castigat curse. Pe final si-a jucat cartea, a luptat pentru locul 2 care ii aducea titlul. Hamilton a avut practic locul 1 garantat in ultimele curse si de asta pare mai rasarit. Dar un campionat are mai mult de 5 curse.
    2 7
  • Considerand ca Rosberg a anuntat ca se retrage, cred ca va certati degeaba. Baiatul asta are familie, bani si faima, nu a vrut decat sa castige un titlu mondial si nimic altceva.
    4 2
  • Bogdan
    Ar trebui apreciata macar perseverenta lui: trage de la sase ani pentru "titlul mondial in F1 si nimic altceva".
    2 1
  • Nu s-au luat masuri impotriva lui Hamilton de la Mercedes.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru