Sainz Jr, retrogradat pe ultimul loc al grilei. McLaren, şansă nesperată la puncte

de Daniel Popescu
Duminica, 24.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carlos Sainz Jr a fost retrogradat pe ultimul loc al grilei de la Monaco pentru că nu a respectat indicaţia de a merge la cântarul oficial. În urma deciziei, Jenson Button va lua startul de pe locul 10 şi are şanse reale să obţină primele puncte pentru McLaren.

Ar trebui să schimbe poziţia luminii, pentru că, sincer să fiu, nu am văzut-o.

Carlos Sainz Jr.
Pilot Toro Rosso
Carlos Sainz Jr. a avut o evoluţie spectaculoasă în Marele Premiu al statului Monaco şi a obţinut locul opt în calificările de sâmbătă. Pilotul Scuderiei Toro s-a bucurat însă doar câteva ore de această performanţă, întrucât comisarii de cursă au decis să-l retrogradeze pe ultima poziţie a grilei ca urmare a nerespectării regulamentului.

La finalul primei părţi a calificărilor, Sainz Jr. a fost informat prin intermediul unei lumini roşii amplasate în pitlane că trebuie să meargă la cântarul oficial, însă spaniolul nu a respectat indicaţia. Regulamentul sportiv prevede retrogradarea pe ultima poziţie a grilei, însă în apărarea sa Sainz Jr. susţine că nu a văzut luminile roşii.

"Lumina roşie de la intrarea în pitlane este într-un loc în care nu o pot vedea. Am văzut-o târziu, iar apoi am oprit la cântarul oficial şi a fost bine.

Ar trebui să schimbe poziţia luminii, pentru că, sincer să fiu, nu am văzut-o", a declarat el.

McLaren, şanse mari să câştige primele puncte

Esential 10 este locul de pe care va pleca Jenson Button in Marele Premiu al statului Monaco
În urma acestei decizii, toţi piloţii de la locul nouă în jos vor câştiga câte o poziţie pe grila de start. Cei mai avantajaţi sunt cei de la McLaren, întrucât Jenson Button şi Fernando Alonso au câştigat câte două locuri, ca urmare a faptului că şi Romain Grosjean, clasat pe 11 în calificări, a fost penalizat cu cinci poziţii pentru înlocuirea cutiei de viteze.

Astfel, Button va lua startul de pe locul 10 şi, în condiţiile în care depăşirile sunt aproape imposibile pe circuit, iar piloţii vor efectua o singură oprire la boxe, există şanse foarte mari ca McLaren să-şi adjudece primele puncte ale sezonului. Între timp, Alonso va lua startul de pe locul 13.

Via Autosport, SkySports

Comentarii (12)

  • Daca nu era acel steag galben, Jenson ar fi intrat in Q3....cred !?
    ... Cel putin, asa erau indicatiile cu timpii, pina atunci ...
    Astept sa-i vad in cursa, si sper sa o termine fara incidente...
    5 3
  • Mi se pare prea mult.
    Puteau să-l amendeze și să-l retrogradeze dacă erau probleme la cântar.
    Dar să-l retrogradezi atâtea poziții pentru că a venit mai târziu la cântar... e abuziv. Pierde echipa puncte degeaba, că până la urmă, ce mare greșeală a făcut Sainz?
    11 4
  • Sunt atat de frustrat, nush ce face Nico, dar cum face cum nu face mereu provoaca steagul galben si ruineaza calificarile unor piloti importanti.
    13 9
  • Mclada
    iarasi face Mclada manevre...tot timpul a facut!!
    5 8
  • @ferr ,,, de acord prea mult , dar regulile sint pt toti la fel si trebuiesc resp ,,,@mclada ,,buna gluma si inca nu a inceput cursa
    0 0
  • Corect, sunt manevrele celor de la Mclaren,
    3 0
  • Cum sa fie manevrele celor de la Mclaren???
    Mclaren nu are nici o influenta, in cel mai bun caz sunt tratati neutru de catre FIA sau Eclestone. Eclestone chiar acum la Monaco a fost foc si para pe Mclaren ca nu si-a lasat pilotii la receptia de ieri seara a printului Albert de Monaco, Button si Alonso fiind la un eveniment organizat de un sponsor Mclaren.
    3 3
  • acum urmeaza ca Button sa loveasca parapetii si ALONTZO sa intre in puncte ... nu ar fi prima oara !!! Halal *victorie* .... jenant.....
    1 1
  • cantarul nu e de pomana in regulament. Si tot nu e de pomana sa mergi la timp la el. Daca nu ar fi asa de grav atunci de ce sa nu dea o raita pe undeva cu monopostul sa schimbe lestul si apoi sa vina la cantarire fiecare dupa cum ii place. Nu suntem in Romanica, un regulament aplicat cu promptitudine educa !!
    2 0
  • gigica
    sau invers, Button sa loveasca punctele iar ALONTZO sa intre in parapeti ...
    0 0
  • gigica
    nu ar fi prima oara

    https://www.youtube.com/watch?v=Iii-7zV5pzY

    jenant
    0 0
  • Mclaren F1
    Trist... alt abandon pentru Alonso...
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru