Sauber are un nou proprietar: o companie de investiţii financiare din Elveţia a cumpărat echipa

de Daniel Popescu
Miercuri, 20.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania Longbow Finance a cumpărat pachetul integral de acţiuni al celor de la Sauber şi a devenit unicul proprietar al echipei.

Sauber a anunţat miercuri că a reuşit să găsească un investitor care să salveze echipa din situaţia dificilă pe care o traversează.

Astfel, compania elveţiană de investiţii financiare Longbow Finance, care activează pe piaţă de 20 de ani, a cumpărat toate acţiunile deţinute de Peter Sauber şi Monisha Kaltenborn.

În urma tranzacţiei, echipa îşi va păstra numele, însă Peter Sauber a demisionat din toate funcţiile deţinute şi nu va mai avea nicio implicare în cadrul acesteia. Locul său urmează să fie luat de Pascal Picci, unul dintre managerii companiei Longbow Finance. În schimb, Monisha Kaltenborn îşi va păstra poziţiile de şef de echipă şi CEO.

"Sunt foarte mulţumită că am ajuns la un acord cu Longbow Finance şi că putem asigura viitorul Sauber în cea mai importantă competiţie de motorsport. Suntem convinşi că Longbow Finance este partenerul perfect pentru a face o echipă competitiva de succes în Formula 1", a declarat ea.

Via Sauber

Comentarii (6)

  • Chiar imi pare rau ca Peter Sauber a trebuit sa vanda echipa. Aveam si am un respect deosebit pentru el, a reusit sa pastreze viabila si nu oricum, atatia ani, inclusiv in perioada de criza financiara mondiala, o echipa privata sustinuta din pasiune si resurse proprii, sponsori, fara implicarea in background a unei fabrici puternice. Sa vedem in schimb in ce mod va continua echipa, acum cand teoretic au scapat de problemele financiare. Inca mai este timp pentru 2017.
    17 3
  • mobius
    Din pacate finantele sunt hotaratoare dar nu reprezinta totul, a se vadea Ferrari. Imi pare rau de Peter Sauber, si-a iubit atat de mult echipa incat a vandut-o pentru a-i asigura existenta. Sunt convins insa ca echipa ere mare nevoie de el, in continuare.
    16 2
  • mobius
    Am uitat sa-i adaug si ce cei de la McLaren mai sus.
    2 0
  • mobius
    Al doilea comentariu nu-mi apartine. Cineva isi permite sa faca din acest seit o bataie de joc. Oare nu se pot lua masuri?
    0 1
  • Ctlnmihai
    @mobius: Fa-ti user, plus se scrie "site".
    1 0
  • mobius
    Scuze pentru gresala.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru