Sauber își schimbă numele în Alfa Romeo Racing în sezonul 2019: echipa va rămâne independentă de constructorul italian

de Daniel Popescu
Vineri, 01.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sauber va concura în sezonul 2019 sub numele Alfa Romeo Racing, însă echipa elvețiană menționează că producătorul italian nu se va implica în conducerea sau acționariatul echipei.

Sauber a anunțat vineri că își va schimba numele în Alfa Romeo Racing pentru sezonul 2019, la un an după ce producătorul italian a devenit sponsorul principal al echipei.

Cu toate acestea, Sauber menționează în comunicatul de presă că acționariatul și conducerea echipei rămân neschimbate. Cu alte cuvinte, schimbarea are practic doar un rol de marketing, pentru ca Alfa Romeo să-și promoveze mai bine brandul.

Schimbarea vine și în contextul în care echipa elvețiană cu sediul la Hinwil va beneficia în acest sezon de serviciile lui Kimi Raikkonen, element care va atrage mai multă atenție asupra sa comparativ cu sezoanele anterioare. În plus, coechipierul lui Raikkonen va fi Antonio Giovinazzi, un pilot a cărui cariera este sprijinită direct de Ferrari.

În urma acestei schimbări, numele Sauber va dispărea de pe grila de start pentru prima oară de la fondarea echipei de către Peter Sauber în 1993. Cel mai bun sezon al echipei a fost 2008, când Robert Kubica a luptat pentru titlul mondial, iar Sauber a ocupat locul trei în clasamentul constructorilor.

Ulterior, Sauber a trecut printr-o perioadă financiară dificilă, iar echipa a fost aproape de închidere înainte de a fi preluată de o companie de investiții financiare din Elveția.

Sauber folosește motoare Ferrari începând din sezonul 2010, iar colaborarea cu Alfa Romeo a început în contextul în care Scuderia a dorit să-și sporească influență la echipă.

Via Autosport

Comentarii (5)

  • Kimi pilota la un moment dat pentru Lotus care era de fapt Renault. Acum piloteaza pentru Alfa Romeo care e de fapt Sauber.
    8 1
  • Alfa Romeo care este de fapt Ferrari 2 ...
    13 2
  • bine spus, doar giovanarzi este/a fost sprijinit de ferrori..
    2 1
  • Bravo mai Kimitza, numai marci sportive celebre: McLaren, Ferrari, Lotus si acum Alfa Romeo.
    7 2
  • Cred ca v-au scapat cele mai importante detalii despre sauber-Alfa.
    Alfa Romeo va mări sponsorizarea cu 50 de mil de Euro pe an si vor ajunge in 2019 la un buget de 250 de mil, la egalitate cu McLaren si Renault, si dupa Mercedes, Ferrari si RedBull. Deci cam locul 4 la buget.
    Apoi, tot in 2019, vor primi motor gratuit de la Ferrari. Deci au 250 de mil de cheltuit pe mofturile lui Kimi si dezvoltare.
    Numai ca marea problema o reprezinta pilotii. Giovinazzi nu prea are ce sa caute in F1, iar Kimi... e Kimi, s-a vazut si la Ferrari cat chef mai are. Sper sa renasca, dar la echipa asta e nevoie de un pilot cu pofta, dar talentat. Ocon facea o treaba excelenta la Alfa in 2019.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru