Schimbare radicală: noul monopost McLaren pentru sezonul 2017 este portocaliu şi negru

de Daniel Popescu
Vineri, 24.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a dezvăluit vineri noul monopost pentru sezonul 2017, care este predominant portocaliu şi are nuanţe de negru, o trimitere la culorile folosite în perioada 1968-1971.

La numai câteva ore după prezentarea noului monopost Ferrari, a venit rândul şi celor de la McLaren să-şi dezvăluie monopostul cu care va aborda sezonul 2017.

Echipa britanică a confirmat toate speculaţiile anterioare şi a prezentat un monopost predominant portocaliu cu nuanţe de negru. Echipa renunţă astfel la culoarea argintie folosită încă din anii '90 ca parte a parteneriatului cu Mercedes şi adoptă o cromatică apropiată de cea folosită între 1968-1971.

Directorul executiv Zak Brown afirmă că decizia a fost luată ca urmare a numeroaselor solicitări primite din partea fanilor. "Este grozav. Este o zi specială pentru noi toţi. Cred că este o bucăţică frumoasă de artă şi abia aştept să-i văd pe Fernando Alonso şi Stoffel Vandoorne pe circuit. Am avut de ales dintr-o varietate de design-uri şi în final am ales un răspuns pentru fani, pentru că fanii voiau portocaliu", explică el.

Urmareste Automarket
McLaren a avut parte de un parcurs mediocru de la revenirea celor de la Honda ca furnizori de motoare în 2014, însă Brown este optimist că echipa poate înregistra progrese.

"Echipa este foarte frustrată că nu câştigăm curse.

Avem un nou pachet, dar avem nevoie de timp. 2015 a fost un an foarte dificil, 2016 nu a fost grozav pentru standardul McLaren, dar mergem înainte şi asta vrem să vedem şi în 2017, progres", a adăugat el.

Fernando Alonso a rămas la echipă pentru încă un sezon, iar noul său coechipier este Stoffel Vandoorne, care l-a înlocuit pe Jenson Button, retras din activitate.

Via Motorsport

Comentarii (25)

  • http://www.husqvarna.com/us/products/lawn-mowers/7021p/961330005/
    26 8
  • Nu-mi place, mai bine era ca inainte.
    16 8
  • MclarenMircea1985
    tare comentariul ala cu motocoasa, prea tare!
    12 11
  • naspa..strange design..
    9 9
  • Monopostul arata mult mai bine decat cel de anul trecut, negrul acela nu imi spunea nimic, nici macar nu vedeai nicio componenta. Un pic de culoare si parca ies din anonimat.
    16 7
  • Un pic cam mult negru, in rest o schimbare de culoare binevenita cu mai multa personalitate.
    In rest remarc lipsa sponsorilor principali, la fel si la Ferrari, Renault si Sauber. Lumea devine tot mai dezinteresata de F1.
    12 5
  • Socrate
    @je Esti intr-o mare eroare.Ferrari nu numai ca are sponsor principal, are chiar doi: Marlboro si Santander.
    Cele bune!
    3 0
  • exact ce visa Alonso
    sa conduca o Husqvarna
    8 12
  • ffilio
    Daca nu ma insel, Honda la inceputuri a fabricat motoare pentru masini de tuns iarba si pentru motobiciclete ... asta apropo de motocoasa mentionata in comentarii
    5 8
  • manopostul semana izbitor cu marusiia vaedeti toate modele lor si va veti convinge 100 %priviti special aripa fata si spatele
    9 8
  • Problema celor de Mclaren n-o reprezinta culoarea monopostului ci motorul Honda..dar si cei de la Honda pot invoca scuza ca motoristi ca Ferrari sau Renault inca se chinuie sa-i ajunga pe cei de la Mercedes..Pentru cei care confunda Mclaren cu Marussia o sa-i invit sa se intoarca in timp si vor vedea ca la inceputuri , monopostul Mclaren a avut aceasta culoare ..dar asa se intampla cand respectivii nu s-au documentat suficient :)
    9 12
  • https://www.motorsport.com/f1/news/williams-shows-first-images-of-fw40-in-the-flesh-876987/
    3 6
  • Hakkinen
    Aerodinamica e superba. Si culorile. Alaturi de Mercedes, Renault,una din cele mai frumoase. Astept cu mare interes RedBull.
    6 9
  • Din ce am vazut pana acum, am tras si eu cateva concluzii (bineinteles lipsite de importanta): Mercedes va castiga acest campionat la pas. S-a umblat la aerodinamica, dar nasul monoposturilor este la fel de oribil. Carcasa motorului parca seamana un pic cu cea folosita de Renault in 2009. Aripa spate parca face masina sa mai semene cu una de F1, ramane de vazut daca se va dovedi si eficienta. Ca o parere strict personala, cred ca Ferrari vor prinde podiumuri doar daca abandoneaza Red Bull sau Mercedes. McLaren se vor bate, probabil, cu Williams pentru locul 4, iar restul echipelor se vor multumi cu cate 2-4 puncte la fiecare cursa.
    8 8
  • Ce urata e! Pacat. Speram ca macar au imbunatatit ceva sub vopseaua asta oribila. Slabe sanse sa vedem dueluri Alonso vs Ham.
    3 7
  • zzz auzi stiu ca monoposturile au fost portoalii ,umnii naseol ,pacemu vi tak tupie
    4 6
  • Noul McLaren a debutat azi pe circuitul de la Barcelona cu Alonso, echipa britanica efectuând o zi de filmare în scopuri promoționale..
    4 4
  • Husqvarna
    prrr...prrr pir..pir...asa suna in pista motorul-noul HONDA...
    1 9
  • Pana dupa prima cursa, cand o sa vad monoposturile in actiune, nu pot sa-mi dau seama daca aceste culori sau acest aranjament se potriveste cu monopostul McLaren. Si in cazul Williams, varianta lor pare un pic nereusita, poate si in cazul celor de la Renault, comparativ cu cea Force India care este complet nereusita. Sa vad sesiunile de teste si prima cursa si dupa aia pot sa-mi fac o parere despre aceste culori si aranjamente.
    6 1
  • bernie
    E cel mai frumos monopost. Aripa fata si spate radicale. Noua cromatica pune in valoare monopostul evidentiidu-l pe circuit. Daca performanta va fi la nivelul esteticii ies campioni. Acum daca il compar cu hidosenia facata de Ferari....
    7 5
  • Motorul Honda nu mai suna ca inainte, are un sunet gutural dar rotund, suna a motor matur. Sper ca japonezii sa se fi apropiat de Mercedes.
    7 1
  • Monoposturile Haas si Red Bull pentru 2017:

    http://www.f1fanatic.co.uk/2017/02/26/pictures-haas-reveal-their-second-formula-one-car/
    http://www.f1fanatic.co.uk/2017/02/26/pictures-red-bulls-new-f1-car-breaks-cover-in-spain/
    5 3
  • Ultima echipa Toro Rosso si-a prezentat Duminica dupa-amiaza, monopostul pentru sezonul 2017, cateva poze aici: http://www.f1fanatic.co.uk/2017/02/26/pictures-toro-rosso-present-their-new-car-for-2017/.

    Monopostul a fost prezentat pe circuitul din Barcelona, unde, de maine va incepe si prima sesiune de teste din acest sezon!
    4 2
  • Parca nu e prea cine stie ce acest Toro Rosso insa motorul Renault parca suna altfel acum, parca e mai puternic, la fel si cel Honda. In anii trecuti, Honda suna haotic, se auzea ca si cand ar merge in 3 pasi, sunetul similar cand ai scoate fisa de la o bujie.
    Parca si monopostul Rbr arata simplist, insa stim cu totii ca nu doar elementele acelea de carbon, care la Ferrari, mi se pare ca sunt mai multe multe decat la oricare alt monopost. Principale vor fi tot suspensiile, cat de performante sunt acelea. Asa, la aspect, cam toate monoposturile au aceiasi forma.
    3 2
  • cea mai frumoasa pare sa fie RBR, la forma fac referire nu la alegerea si combinarea culorilor (care oricum nu prea e o alegere, sunt obligati sa foloseasca culorile firmei)
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru