Schumacher este "paralizat, nu poate vorbi şi are probleme de memorie"

de Daniel Popescu
Vineri, 21.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michael Schumacher este paralizat şi are probleme de memorie şi vorbire, potrivit fostului pilot de Formula 1 Philippe Streiff. Informaţia nu a fost confirmată de reprezentanţii septuplului campion mondial.

Este foarte dificil. Nu poate vorbi şi este paralizat într-un scaun cu rotile. Are probleme de memorie şi probleme cu vorbirea.

Philippe Streiff
Fost pilot de Formula 1
Reprezentanţii lui Michael Schumacher nu au mai oferit informaţii despre starea de sănătate a germanului de la jumătatea lunii septembrie, atunci când acesta a fost externat pentru a continua reabilitarea acasă.

Ulterior, medicii şi-au exprimat speranţa că Schumacher va înregistra progrese, însă fostul pilot de Formula 1 Philippe Streiff oferă o imagine mult mai negativă. Acesta este unul dintre prietenii care l-a vizitat pe Schumacher la reşedinţa sa din Elveţia şi susţine că Schumacher este paralizat, nu poate vorbi şi are probleme de memorie.

"Se simte mai bine, dar totul este relativ. Este foarte dificil. Nu poate vorbi şi este paralizat într-un scaun cu rotile. Are probleme de memorie şi probleme cu vorbirea", a precizat el pentru publicaţia britanică The Guardian.

Contactat de reprezentanţii presei, un purtător de cuvânt al germanului s-a limitat să afirme că declaraţiile lui Streiff reprezintă "opiniile sale", fără să confirme sau să infirme dacă acestea sunt reale.

Philippe Streiff a concurat în 55 de curse de Formula 1 între 1984-1989 şi şi-a trecut în cont un podium înainte de a suferi un accident într-o sesiune de teste premergătoare sezonului 1989 în urma căruia îşi petrece viaţa într-un scaun cu rotile.

Cronologia accidentului

▶ Schumacher a suferit un accident la cap în timp ce schia pe o pârtie din staţiunea Meribel din Alpii francezi;

▶ Schumacher este în stare critică în comă indusă după accident.

Septuplul campion mondial a suferit un traumatism cranian şi numeroase leziuni la nivelul creierului;

▶ Schumacher trece cu bine peste două zile cruciale. Starea de sănătate a germanului rămâne stabilă, dar critică, după o primă operaţie efectuată cu succes;

▶ Starea de sănătate a lui Michael Schumacher s-a îmbunătăţit uşor, dar rămâne în continuare critică;

▶ O nouă îmbunătăţire uşoară a stării de sănătate a pilotului german

▶ Anchetatorii accidentului: "Schumacher nu avea viteză excesivă"

▶ Familia lui Schumacher, încrezătoare că germanul "nu se va da bătut"

▶ Medicii au îndepărtat o parte a craniului lui Schumacher

▶ Schumacher a început procesul de trezire din coma indusă

▶ Schumacher nu răspunde la stimuli

▶ Presă: Schumacher a făcut pneumonie in timpul procesului de trezire din comă

▶ Procesul de trezire din comă al lui Schumacher continuă

▶ Situaţia lui Schumacher rămâne neschimbată, în ciuda zvonurilor că respiră singur

▶ Schumacher are momente în care este conştient

▶ Schumacher a ieşit din comă şi a fost transferat la un spital din Lausanne

▶ Documentele medicale ale lui Schumacher, furate şi vândute pe internet

▶ 50.000 de euro pentru documentele medicale ale lui Schumacher

▶ Dosarul medical al lui Schumacher, scanat în ambulanţă în timpul transferului la Lausanne

▶ Schumacher a trecut "peste cele mai grele momente"

▶ Schumacher a fost externat şi va continua reabilitarea acasă

Poveştile lui Michael Schumacher

▶ Povestea retragerilor lui Michael Schumacher din Formula 1 din 2006 şi 2012;

▶ Povestea debutului lui Michael Schumacher în Formula 1.

▶ Povestea carierei de fotbalist a lui Michael Schumacher

▶ Povestea primului titlu mondial al lui Michael Schumacher

Via The Guardian

Comentarii (10)

  • Leguma vie.
    3 27
  • In viata totul se plateste.
    4 23
  • sper sa nu se confirme, alfel intr-adevar o sa fie o legume
    11 0
  • lolllllllllllllllllllllllll
    de ce i se intampla chiar lui asta??
    9 0
  • @Senna&Drum:

    Si voi ce ati facut bun in viata asta?
    14 0
  • @VJohann, din pacate situatia nu este deloc incurajatoare. Insa trebuie privita si o parte buna a lucrurilor - nu a murit acolo, nu a ramas in coma toata viata si nu se zbate pe linia fina intre viata si moarte. Nu va mai fi acelasi om, clar... insa ar fi fost pacat ca viata lui sa ia sfarsit in asemenea fel.
    7 0
  • Pentru noi este ok sa aflam vesti despre Schumacher, dar cat de prieten este Streiff ca nu respecta decizia de intimitate a familiei si a persoanei lui Schumi întrucât divulga publicului larg informatii despre starea sa, contrar dorintei familiei.... Chiar nu as fi facut asta in locul lui...
    Pe de alta parte chiar daca starea lui Schumi este actual asa, niciodata nu stii ce se va intampla. Medicina se dezvolta, miracole apar, functiile partii deteriorate a creierului pot fi preluate de alte zone in timp, etc. Deci starea lui se poate imbunatati pe viitor.
    13 0
  • Din pacate trebuie sa fii mai mult decat foarte optimist sa crezi ca omul asta se mai poate recupera macar 25% Dar Dumnezeu E Mare, Sa-i dea sanatate ii doresc
    9 1
  • Parca Sabine Kehm era purtatoarea de cuvant al lui Schumacher si al familiei sale! Si nu mai avea alti purtatori de cuvant.
    Hai sa facem o treaba buna si sa nu mai preluam stiri de pe alte siteuri doar pentru ca au numele lui Schumacher in text!
    4 1
  • Ferrari
    Eu zic sa lasam doctorii sa isi faca treaba cum stiu ei mai bine! Si ca tot veni vorba de marele, grozavul si generosul dumnezeu, de ce trebuie sa il ajute acuma? de ce nu a intervenit la momentul oportun si sa il ajute sa nu dea cu capul? de ce nu a intervenit? nu era mai simplu? mu era mai divin? parca reprezenta bunatatea? era cumva ocupat sa isi beleasca ochii la aia de se masturbeaza sau poate pentru ca nu exista, pentru ca este doar un prieten imaginar, doar o plasmuiere a unor minti cu reminescente primitive incapabile sa se bazeze pe fortele proprii!

    Eu spun asa, Sa-l ajute doctorii si familia ca zeul asta la patrat a ratat momentul cand a fost mult prea preocupat incat sa il ajute sa nu dea cu capul.... la fel si in cazul lui Bianchi!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru