Schumacher: "Pentru astfel de curse emoţionante am revenit în Formula 1"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 25.06.2012
Michael Schumacher spune că unicul motiv pentru care a revenit în Formula 1 a fost să obţină rezultate pozitive la capătul unor curse spectaculoase precum cea de la Valencia.

Michael Schumacher a obţinut duminică la Valencia primul podium de la revenirea în Formula 1 în sezonul 2010. Performanţa germanului a fost cu atât mai remarcabilă cu cât a plecat doar de pe locul 12 al grilei de start, iar circuitul de la Valencia oferă puţine oportunităţi de depăşire.

El a fost ajutat de o serie de incidente şi probleme ale rivalilor din faţă pentru a termina pe ultima treaptă a podiumului, iar la conferinţa de presă a admis că pentru astfel de momente unice a revenit în Formula 1.

"Acestea sunt momentele de care te bucuri cu adevărat şi este un sentiment minunat să revin (n.r - pe podium) după atât de mult timp. Am fost de două ori foarte aproape şi în sfârşit s-a întâmplat într-un mod foarte spectaculos şi pe un circuit unde este dificil să depăşeşti. Dar datorită strategiilor diferite şi a diferenţelor de pe circuit a fost interesant şi asta este cea mai bună metodă dacă reuşeşti să faci aşa cum am reuşit eu şi să urci pe podium.

Să fac asta într-un mod spectaculos mă face foarte fericit. De aceea sunt aici, să fiu entuziasmat. Să aud mesajul că am terminat pe locul trei este un final dulce pentru o cursă neaşteptată", a declarat pilotul echipei Mercedes AMG la conferinţa de presă de după cursă.

Schumacher a admis că a aflat ce performanţă a obţinut doar în momentul în care a trecut linia de sosire, după ce a primit confirmare din partea inginerului sau de curse.

"Nu m-am gândit deloc la podium, nici măcar la sfârşitul cursei, doar când am trecut linia de sosire i-am întrebat unde am întrebat. Am văzut plăcuţa pentru Mark Webber (n.r - locul patru) în care i-au arătat numerele opt şi şapte şi am ştiut că sunt cu un loc în faţă. Iar apoi băieţii mi-au spus că sunt pe trei, pe podium şi nu mi-a venit să cred", a mai precizat el.

Via | FIA

Comentarii (4)

  • Pentru asta ne-am dorit şi noi să revină. Sper să mai avem parte de astfel de momente.
    39 3
  • Yeah!!!! That's i'm talking about...cum ar spune unii!
    25 3
  • Bravo Schumi!
    Un exemplu de perseverenta, tarie de caracter si talent!
    11 1
  • bogdan
    Schumi este cu siguranta cel mai bun de pe circuit.nu numai ca pilot ci si ca om.perseverenta si optimismul sau l-au adus din nou pe podium in ciuda obstacolelor avute.il vom vedea curand castigand curasa de cursa.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru