Se reface cuplul de la McLaren din 2007? Mercedes ia în considerare recrutarea lui Alonso drept coechipier pentru Hamilton

de Daniel Popescu
Marti, 06.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a confirmat că ia în calcul aducerea lui Fernando Alonso de la McLaren ca înlocuitor pentru Nico Rosberg, prin care spaniolul ar face parteneriatul cu Lewis Hamilton din 2007.

Mercedes este nevoită să caute un înlocuitor pentru Nico Rosberg cu numai două luni înainte de startul testelor de iarnă, iar opţiunile sunt limitate din cauza faptului că piloţii de top au deja contracte pentru anul viitor.

Chiar dacă iniţial a exclus varianta unui contact cu Sebastian Vettel sau Fernando Alonso, directorul de motorsport Toto Wolff a admis în cele din urmă că spaniolul reprezintă o opţiune demnă de luat în seamă.

"Trebuie să-l luăm în considerare pe Alonso. Este un pilot pe care îl respect foarte mult şi combină talentul, viteza şi experienţa. Le are pe toate. Dar este sub contract cu McLaren în acest moment şi trebuie să cântărim toate celelalte opţiuni", a declarat el.

Urmareste Automarket
McLaren anunţase însă cu numai o zi mai devreme că are încredere ca Alonso nu va părăsi echipa înainte de sfârşitul contractului actual. "Avem un contract cu Alonso şi este foarte fericit.
Este evident că vrea să câştige curse, la fel ca şi noi, dar nu sunt îngrijorat de acest scenariu"
, explică Zak Brown, noul şef al celor de la McLaren.

În cazul unui eşec în negocieri cu Alonso, opţiunile Mercedes sunt limitate: Vettel şi-a exprimat deja dorinţa de a rămâne la Ferrari, iar posibilitatea că Red Bull să-i permită lui Max Verstappen sau Daniel Ricciardo să plece este de asemenea scăzută.

În acest context, postul de televiziune SkySports susţine că cele mai mari şanse să devină coechipierul lui Hamilton le are Pascal Wehrlein, care a debutat în Formula 1 în acest an la Manor şi este pilotul de rezervă al echipei germane. Totuşi, nici măcar Force India nu a dorit să apeleze la serviciile sale, preferându-l în schimb pe coechipierul sau, Esteban Ocon.

Via SkySports

Comentarii (37)

  • Cred ca va fi singura lui sansa de a continua in F1( a fi pilot MB). Mclaren a demostrat in doi cam nimic. In plus, are o foame mare de victorii. Iti tin pumnii.
    14 7
  • klausnake
    tocmai am vazut pe pagina de facebook a lui Alonso,e clara treaba,Mercedes anunta cu mandrie ca au semnat cu Alonso.
    9 6
  • klausnake
    MERCEDES AMG F1 ‏ BREAKING!!!!!!!: We're proud to announce Fernando Alonso as our official driver next season!
    8 7
  • Nu am gasit o stire care sa confirme mutare klausnake...
    Sursa , cu link?
    5 1
  • klausnake
    FernandoAlonsomclaren14,habar nu am cum sa-ti spun sa cauti,nu sunt foarte priceput in ale facebook-ului...
    Acu,daca o fii fake,aia nu mai stiu,el asa anunta acolo,ne-om lamuri cumva,pana la urma...
    5 5
  • 'ai de noi, acum de pe feisbuc ne informam
    cred ca sunt 1000 de conturi fernando alonso f1
    4 0
  • cred ca au fost descutii aprinse PANA sa plece Rosberg. mercedes a avut de indurat gafele pilotilor sai. sigur vrea un pilot nr. 2, acu' nu stiu daca alonso se incumeta dar uite ca todo spune ca alonso le are pe toate deci inclusiv materialul pentru pilot secund
    3 2
  • GabiJugaru: asa este, nu stiu sa fie anuntat asa ceva, este doar o ipoteza.
    Acolo se mai invart niste bani intre McLaren si Mercedes inainte de a se elibera Alonso. Dar... Sunt curios cum va reactiona Hamilton la aceasta ipoteza, sigur nu ii va conveni.
    O alta ipoteza este ca Wehrlein sa fie promovat un an pentru ca apoi Alonso sa fie liber de contract. Oricum teoriile sunt multe si presa face stirii de senzatie, respectiv presiuni in alte cazuri. Oricum, nu cred ca Mercedes are de ce sa se grabeasca sa anunte ceva.
    6 0
  • balatescu
    DACA ALONSO AJUNGE LA MERCEDES O SA VEDEM UN SPECTACOL MARE ! ALONSO NU ESTE ROSBERG , ESTE SI INCAPATINAT SI NU ACCEPTA ORDINE DE ECHIPA !!!
    12 3
  • nici un site oficial mercedes , facebook sau twitter , precum nici al lui Alonso , nici macar nu vb despre asa ceva ,asa ca nu mai dezinformati !!! atentie contul de facebook al lui alonso este https://www.facebook.com/FernandoAlonsoOficial/?fref=ts nu alte conturi facute de fani
    9 1
  • Nu exista nimic oficial cu mutarea lui Alonso. Unii fumeaza mai mult. Ipotetic, daca ar veni Alonso, RedBull si Ferrari ar avea mai multe sanse sa castige campionatul cu unul dintre piloti, istoria ne sta martora. Nu stiu daca pe cei de la Mercedes vor sa ii doara asa de mult capul, avand in vedere istoria dintre Hamilton si Alonso, dar ceea ce ma bucura e ca Toto a zis ca NU vor angaja pe cineva cu statut de pilot secundar, contrar la ce aparuse ieri in presa.
    5 5
  • mobius
    Alonso nu este speriat de posibilitatea de a-l avea coechipier pe Hamilton si o eventuala venire la Mercedes, cred eu, ar fi conditionata de doua lucruri: mai intai ar trebui sa se treaca peste clauzele actualului contract cu Honda si Mc Laren, apoi, in al doilea rand ar trebui ca Mercedes sa-i garanteze intr-un fel, nu pot sa-mi imaginez cum ca va asigura conditii egale celor doi. Ar mai fi si varianta in care, daca Alonso isi rezolva contractul cu Mc Laren (cu ajutorul Mercedes bineanteles), sa concureze alaturi nu de Hamilton ci de un alt pilot, tanar promovat de Mercedes. Facand abstractie de faptul ca in 2007 echipa l-a favorizat pe Hamilton, Alonso l-a dominat pe acesta. Button la randul sau, in perioada cat a fost coechipier cu Hamilton l-a dominat. Faptul ca in cei doi ani cat au fost coechipieri la Mc Laren Alonso a fost peste Button este destul de evident. Indiferent in ce conditii mi-ar placea ca Alonso sa vina la Mercedes, este singura echipa care are sanse si sezonul viitor sa lupte pentru titlu.
    12 12
  • @Mobius Cand spui ca Button l-a dominat pe Hamilton, la ce te referi? Era mai inalt ca el, a avut femei mai frumoase si mai multe, a luat mai multi bani ca el? Pentru ca linia de clasament in perioada 2010-2012 zice cam asa: Hamilton locurile 4, 5, 4 iar Button 5, 2, 5; Hamilton 10 victorii, Button 8.
    12 7
  • N-as vrea ca Alonso sa plece de la Mclaren. Desi mi-ar place un duel intre cei doi. E mai interesant sa fie ca jucatorii importanti sa fie rasfirati la mai multe echipe de top....se ascute si lupta la constructori.
    8 2
  • @mobius
    nu te mai chinui taica, gata, a trecut
    1 5
  • @dubfire
    se refera la anul ala (din trei) in care Button fu in fata lui hami in clasament. Tot asa Button fu peste Alonso anul trecut iar in acest an a lasat-o moarta dupa ce l-au pus pe tusa pentru la anul, dar pana atunci il cam chinuia pe alonso. Oricum, Button a zis ca Hamilton a fost cel mai tare coechipier pe care l-a avut
    5 6
  • @login
    daaaa, s-a luptat mclaren la constructori de cand il au pe alonso ....
    3 6
  • @hateralonso
    Stiu bre, asa-i cum spui tu, din pacate pentru priceperile tale, Mercedes nu asculta de tine....dupa cum vezi Mercedes nu-i vaneaza titlrurile si nici cetatenia lui vetel, de raikonen nu mai vorbeste nimeni. Asa ca poti fi fericit, ferari ramane cu minunatul duo pe care il are ca sa faca mare performanta ;)
    5 3
  • zic si eu
    Oare știe cineva de ce Button nu apare in scenarii? Are palmares, experienta, talent, este liber de contract în F1, este odhnit si relaxat după sezonul acesta, cred că ar da totul pentru a câștiga la anul. Ar avea șanse la o revenire "a la Nigel Mansell". Ar fi bine si pentru Merc, având 2 piloți britanici nu i-ar mai acuza nimeni de favoritism pe criterii etnice:-) cf
    5 2
  • Daca Alonso vine la Mertzan, Niki Lauda face infarct in 2017 la una din curse. NU sunt fan a unuia din ei, dar e fff placuta combinatia asta!)) Aici ar mai fi un beneficiu; Ham va mai lasa din lanturi.. )))) Scarba asta pentru Ham (daca se face transferu') e mai rea decat acea din Abu Dhabi la final.
    Hai Alonso.. nu mai sta! ..e sansa mare sa mai iai un titlu.
    9 4
  • Nu conteaza cine vine!Spectacol sa fie!!!Cel mai bun sa castige!!!
    4 0
  • @dubfire / Nu mai debita prostii, de parca stii tu viitorul F1 ....
    0 1
  • hateralonso
    e doar un zvon si asa o sa ramana, merc nu are nevoie de alonso va amagiti

    lol, voua nu va trebuie prea mult sa reveniti breji in comentarii cu fosila voastra de pilot, un loc 5, un q3, un loc liber la o echipa de top. E DOAR IN MINTEA VOASTRA
    5 7
  • praastie
    KIMI go go HOME
    4 8
  • Mercedes daca vrea poate sa aranjeze venirea lui Alonso. Dar de ce ar face asta? Poate lua alt pilot, mai ieftin, mai tanar si fara batai de cap. Evident si cel putin la fel de bun. Magnussen e o solutie din asta. O sa va convinga Vandrome ...
    0 4
  • votkanen
    nu vine votkanen la MERC...poate scapam de el de la FERRARI
    5 7
  • Daca CHIAR ajunge Alonso la Mercedes, n-o sa fie el fraierul sa plateasca daunele contractuale cu Mclaren - altii vor da banii !
    3 2
  • Teoria transpiratiei
    Citind comentariile ne dam seama ca cei care au simpatii pentru Ham si-ar dori ca in locul lasat liber de Ros sa vina ....Nadia Comaneci! Eventual Ilie Nastase, pentru a nu zgandarii misoginismul. Hagi ar fi o mutare riscanta, este inca tanar si conduce zi de zi, daca'l dribleaza pe Ham, ce ne facem? Ca nu mai putem da vina pe nazistii germani de la echipa britanica!
    Eu as propune altceva. Dupa modelul American din NHL< NFL< NBA, in semn de respect pentru Ham, locul lasat liber de Rosberg sa fie retras pentru sezonul 2017!
    Am o solutie si pentru cei care prefera modelul romanesc: locul liber sa fie inghetat printr-o decizie a ministrului austriac al echipei britanice cu licenta germana si sa nu se scoata la concurs postul pana ce Ham nu promite ca la anul nu va rata mai mult de 2-3 starturi.
    10 2
  • totusi realitatea e asta: la Mertz trebuie sa vina un pilot care va trebui sa lupte cu Ham, fara ifose de pilot nr 1. Chiar asa, ce ar fi sa vina Alonso si se i se puna placa aia pe care o recita el, care e mai titrat etc. etc.
    V-ati prins ca plroblema lui Alonso in 2007 nu a fost ca e defavorizat ci ca nu e favorizat, sesizati diferenta?
    1 11
  • gogogo
    kimi gogogo home
    3 4
  • gogogo,daca nu iti place raikkonen spune,nu te sfii...
    1 2
  • Alonso-30 mil de eur sau o intelegere cu Mclaren si Mercedes il ia. De ce il vor toti pe Alonso? Nu sunt haterul nimanui, insa raspunsul asta doar echipele care ii solicita serviciile il pot da cu obiectivitate. In rest...povestim discutii. Eu sper mult sa nu plece de la Mclaren. Fan Mclaren fiind.
    3 0
  • bobitza
    La un moment dat N. Lauda spunea ca P. Wehrlein este viitorul in F1...
    0 0
  • pif666
    alonso pe drac !
    vise . mclaren nu il lasa si mercedes nu poate plati rezilierea contractului 100 mil €+salariu 30mil €
    sigur inlocuitorul lui rosberg va fi BOTTAS
    atata tam-tam cand de fapt lucrurile sunt deja stabilite .
    bottas la mercedes si verlaine la wiliams
    restul sunt doar fumigene
    0 0
  • Ei tocmai au renuntat la Button. Nu prea au cum sa il aduca pe Alonso. Ar ramane fara pilot experimentat in situatia in care Mclaren nu prea is permite.
    3 0
  • inca mai viseaza copilasii ca mercedes dau o ceapa degerata pe alonso? rbr, mercedes si chiar ferrari au deja variante mai bune, la mclaren a gasit intelegere cum gasea villeneuve la bar ca s-a gasit un nebun cu bani sa-si faca din asta un moft personal.

    dar inainte sa tipati, ia sa vedem, face mercedes pe drak in 4 sa-l aduca au ba?
    2 5
  • da pe fetel al tau il vrea cineva? Ferari stiu. Pana-ntr-o vreme. Scurta.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru