Și campionii învață de la rivali: Mercedes testează un concept aerodinamic introdus de Red Bull

de Daniel Popescu
Joi, 16.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes testează introducerea unui concept aerodinamic dezvoltat inițial de Red Bull prin care spatele monopostului este înălțat comparativ cu partea frontală.

Mercedes a câștigat titlul mondial al constructorilor cu 3 curse înainte de finalul sezonului, însă monopostul are câteva lacune care au fost remarcate de ingineri.

Pe lângă ampatamentul mai lung care a jucat un rol negativ în curse precum cele de la Monaco, Hungaroring sau Singapore, monopostul are și deficiențe aerodinamice.

Tocmai de aceea, germanii au evaluat încă de la cursa de la Interlagos un nou concept aerodinamic numit high rake, care a necesitat și o nouă suspensie. Introdus inițial de rivalii de la Red Bull, conceptul presupune utilizarea unui spate semnificativ mai înălțat decât partea frontală pentru a obține o forță de apăsare aerodinamică mai puternică.

Niki Lauda, președintele fără rol de execuție al celor de la Mercedes, este încrezător că inginerii vor reuși să rezolve problema în perspectiva sezonului următor.

"Ampatamentul nu a fost niciodată o problemă, a fost vorba despre aerodinamică. Au fost momente când monopostul s-a comportat fantastic, iar alteori nu.

Nu am înțeles încă exact și trebuie să corectăm asta pentru 2018. Regulile nu se schimbă, așa că avem un punct bun de plecare și va fi mai ușor să rezolvăm anumite probleme", afirmă austriacul.

Via Motorsport

Comentarii (2)

  • serban
    Nici măcar un "specialist", nimeni, nimeni nu se bagă la partea tehnică ? Sau poate o fi mai greu dacă nu este vorba despre cocalari, degețele, vodkangii ...
    6 4
  • Ai inceput tu, nu este deja ajuns?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru