Simulări pentru sezonul 2019: noul regulament pentru sistemul DRS ar putea creștere cu 50% numărul de depășiri

de Daniel Popescu
Vineri, 05.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Numărul depășirilor ar putea crește la unele curse de Formula 1 din acest sezon cu până la 50% ca urmare a schimbărilor introduse la sistemul DRS, potrivit unor simulări realizate de FIA.

Regulamentul tehnic a suferit o serie de schimbări în acest sezon, iar una dintre cele mai importante vizează sistemul DRS. Astfel, deschiderea flapsului pentru sistemul DRS a crescut cu 20 mm comparativ cu sezonul precedent, cu scopul declarat ca piloții aflați în urmărire să aibă mai multă putere la dispoziție când încearcă să efectueze depășiri.

"Din multe puncte de vedere a fost un pariu sigur, pentru că știam că va crește efectul DRS și, prin urmare, că un pilot va putea urmări mai ușor un monopost din față", a declarat Nikolas Tombazis, directorul tehnic al FIA.

Forul mondial a realizat o serie de simulări pe baza noului regulament pentru sistemul DRS, iar rezultatul este că pe anumite circuite ne putem aștepta la o creștere cu 50% a numărului de depășiri efectuate cu sistemul DRS.

"Nu ne așteptam la variații majore în Australia, care este oricum un circuit dificil pentru depășiri. Unele simulări arată o creștere cu peste 10% a numărului de depășiri, cu condiția ca evoluția cursei să fie similară (n.r - cu cea de anul trecut).

În alte curse, aceleași simulări arătau o creștere mai mare, posibil până la 50%", a adăugat el.

Cu toate acestea, sistemul DRS este criticat de mai mult timp de piloți de top precum Lewis Hamilton și Max Verstappen din cauza faptului că mărește numărul depășirilor în mod artificial, fără un aport real din partea piloților. De altfel, FIA și echipele analizează posibilitatea de a elimina sistemul DRS începând din sezonul 2021.

Via RaceFans

Comentarii (19)

  • Costel
    daca hamilton considera ca impactul ii artificial prin folosirea DRS la depasiri atunci depasirile in afara limitelor circuitului (bahrain 2019 ) ii bine sa le consideram "naturale" cumva fiindca mie imi repugna sistemul de "valori" care ii in posesia acestui lewis hamilton
    25 25
  • Cu actualul concept al monoposturilor de F1 fara DRS depasirile ar fi reduse drastic.Cu toate astea sper ca din 2021 sa se rezolve aceasta problema si sa avem niste monoposturi ce se pot tine unele dupa altele si niste pneuri facute pentru a rula la capacitate maxima pe toata durata utilizarii.@Costel Cat despre tine,daca tu te crezi mai inteligent decat comisarii de cursa ba mai mult crezi in teoria conspiratiei cum ca acestia favorizeaza pe Hamilton sau pe Verstappen sau pe orcine înafara de idolul tau ,atunci ai probleme.Cand Hamilton a atacat pe exterior in dreapta sa era Vettel la doar cativa centimetrii.Unde trebuia sa se duca britanicul?Plus ca a fost usor impins de Vettel ca orcie pilot ce depaseste sau se apara când are interiorul pt a se asigura ca iese in fata acestuia ianinte de urmatorul viraj.Plus de asta Hamilton nu a iesit decat cu jumatate de masina înafara pistei.Vezi reluarile onboard.Si nu si-a creat nici un avantaj deci pentru ce trebuia penalizat?Astfel de ,,iesiri in decor,,sunt destul de frecvente si nu numai pe circuitul din Sakhir.Si inca ceva.Sunt 100% sigur ca idoul tau va fi facut praf,batut si umilit de noul sau coleg de fiecare data când monegascul nu va avea probleme fie ca e vorba de calificari sau cursa.Nici nu va fi greu din moment ce Vettel abia mai tine masina pe pista in ultimul timp si ar fi un miracol sa nu mai fie protagonistul incidentelor de genul Bahrain 2019.SUA 2018,Japonia2018,Italia,Germania,China 2018.La cum se prezinta acum Vettel maxim termina sezonul si atat.
    8 20
  • @Chull
    Mosule, nu numai Vettel a fost facut praf de noul coleg ! Pana la ghinionul lui Leclerc, a mai fost unul facut varza, unul cu mult mai multe pretentii, titluri si victorii decat un vitel !
    14 10
  • Cine? Costele cine?
    6 13
  • @Chull
    Pai tu ce GP ai vazut, de nu stii cine ? 'Otuleee ...
    7 9
  • costel>gargara
    limitarea psihicului tau este progresiva .este bine pt viitorul omenirii ca au pe cine testa pt diminuarea specimenelor ca tine.
    4 6
  • Astăzi s-au împlinit 51 de ani de la moartea lui Jim Clark , unul dintre cei mai mari piloți din toate timpurile si un exemplu de urmat pentru piloții din zilele noastre.
    https://youtu.be/165Uj6Feg5o
    12 0
  • Trebuia sa faca asta de anul trecut - ar fi depasit Mclaren tot ce-i iesea in cale.
    1 3
  • "În alte curse, aceleași simulări arătau o creștere mai mare, POSIBIL până la 50%", pai daca ma iei cu afirmatii din astea "posibil" si nu 100% sigure, mai am nitel si te confund cu-n politician roman in campanii electorale.
    3 4
  • Lasa ca asa mai ziceau unii, ca sa puna acolo pe volan un buton pentru depasiri ca sa iasa campion unul inteligent in pilotaj dar care nu l-a putut depasi pe Petrov. Asa a aparut DRS-ul si ce sa vezi, ala inteligentu' era depasit cu DRS. Mai nou vad ca fanii astia fac premonitii pentru trecut, ce ar fi depasit McLaren daca...
    1 6
  • "Cu toate acestea, sistemul DRS este criticat de mai mult timp de piloți de top precum Lewis Hamilton și Max Verstappen din cauza faptului că mărește numărul depășirilor în mod artificial, fără un aport real din partea piloților."

    Pai mai ciocoflenderilor, eu v-am spus fix asta inainte sa fie introduse kers si drs. Dar plebea nuuu, ca asa ies la iveala pilotii inteligenti. De parca al dreaku buton statea acolo pe volan numai pentru pilotii inteligenti.
    2 3
  • @Radu
    Cursa din Abu Dhabi 2010 a fost super. La sfarsit Alonso era terminat si Petrov primea multumiri de la RBR ...
    https://www.reddit.com/r/formula1/comments/8i4ycw/redbull_thanking_petrov_2010/
    4 2
  • Petrov a facut propria cursa. E irelevant cine il felicita.
    0 2
  • @Bradu
    L-a felicitat cine a avut ceva de castigat din asta. Ar trebui sa fie cateva curse cu masini virtuale (din simulator - acelasi tip de masina la toata lumea), care NU SE STRICA. Sa vedem atunci rezultate in functie doar de pilot.
    2 0
  • Pai si tu ce vrei acum, sa faca Petrov blat?

    Daca masina nu se strica si e aceeasi pentru toata lumea atunci Michael Schumacher cxampion mondial in 2005 si 2006. Iti convine asa?
    1 2
  • THE SPINNING GERMAN
    Ce sa mai spuna acum fanii championului de plastic...drs fara drs, tot in parapeti sfarseste, pardon, in cerculete. Abia astept cursa de duminica, sa-l vad din nou umilit de Leclerc. Cica au masina cea mai rapida dar nu-i obligatoriu sa gastige, cica norocu' ar conta, asa spune "specialistu" de pe feisbuc. Poate norocul sa-l mai ajute pe fetal asa cum l-a ajutat cand lui Leclerc i s-a dus victoria...Daca ar fi castigat monegascul.....
    3 4
  • Aproape 1000....

    https://www.youtube.com/watch?v=bbPOCRmpAzY&feature=em-uploademail
    1 0
  • Mission Spin Now
    Vine tare Vetel....din urma..
    3 1
  • Nu tin cu Vettel,dar nici nu as miza totul pe Leclerc.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru