Sirotkin nu are încă locul asigurat la Sauber în 2014

de Daniel Popescu
Marti, 12.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sauber nu a luat încă o decizie finală în privinţa promovării lui Sergey Sirotkin ca pilot pentru sezonul 2014, în ciuda unui anunţ făcut anterior.

Esential 300 de kilometri trebuie sa parcurga un pilot la volanul unui monopost de Formula 1 pentru a primi superlicenta
Sauber a anunţat la începutul lunii august că unul dintre piloţii săi pentru sezonul 2014 va fi Sergey Sirotkin, ca urmare a faptului că rusul este fiul unuia dintre principalii investitori care au salvat echipa în acest an.

Rusul în vârstă de numai 19 ani a urcat pentru prima oară la volanul unui monopost de Formula 1 la sfârşitul lunii septembrie şi nu a devenit încă eligibil pentru a primi superlicenţa. Şefa Monisha Kaltenborn spune însă că nu a luat încă o decizie finală în privinţa lui Sirotkin şi că preferă să aştepte un verdict până la primirea superlicentei de pilot.

Cred că vom şti destul de curând dacă are sens sau nu să concureze în 2014.

Monisha Kaltenborn
Sefa Sauber
"Cred că vom şti destul de curând dacă are sens sau nu să concureze în 2014.
Suntem conştienţi de responsabilitatea pe care o avem, iar cheia este obţinerea superlicenţei. Suntem încrezători că o putem obţine, dar este un pas care nu trebuie subestimat"
, a declarat ea pentru publicaţia Autosport.

Misiunea de a obţine superlicenţa nu este însă una dificilă: un pilot trebuie doar să parcurgă 300 de kilometri la volanul unui monopost de Formula 1. În plus, Kaltenborn este mulţumită de progresele înregistrate de pilotul rus pe parcursul programului urmat în ultima perioadă.

"Obiectivul nostru este cu siguranţă să-l aducem în Formula 1. Ar fi trebuit să aibă parte de două teste, dar unul nu a putut avea loc din cauza vremii, iar celelalt a fost un test bun. Are şi alte câteva activităţi, aşa că este important să se concentreze pe pregătire, pe partea fizică, lucruri care nu pot fi subestimate", a mai precizat ea.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru