Situaţie inedită în F1: Lance Stroll nu poate semna cu Williams pentru că este minor, iar sponsorul echipei este un producător de alcool

de Daniel Popescu
Luni, 17.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lance Stroll trebuie să aştepte majoratul pentru a putea semna contractul cu Williams pentru sezonul 2017, întrucât sponsorul principal al echipei este un producător de băuturi alcoolice.

Williams este una dintre puţinele echipe care nu şi-a confirmat încă linia completă de piloţi pentru sezonul 2017, însă presa internaţională a relatat în repetate rânduri că unul dintre piloţii echipei va fi Lance Stroll, campionul Formulei 3 Europa şi fiul unui miliardar canadian.

Cele două părţi au ajuns deja la un acord verbal pentru semnarea unui contract, însă echipa a decis în ultimul moment să amâne pentru câteva săptămâni anunţul oficial.

Explicaţia este una inedită chiar şi pentru o echipă de Formula 1: Stroll este încă minor, iar confirmarea unui contract cu o echipă al cărei sponsor principal este producătorul de băuturi alcoolice Martini ar putea genera probleme legale, întrucât pilotul canadian ar trebui inevitabil să-şi asocieze imaginea cu acesta.

Urmareste Automarket
Totuşi, Stroll va împlini 18 ani în 29 octombrie, şi anume în ziua calificărilor pentru Marele Premiu al Mexicului.
Prin urmare, confirmarea oficială a noului contract este aşteptată cu ocazia cursei mexicane sau în săptămâna imediat următoare.

Nu este însă cert dacă Valtteri Bottas va fi coechipierul său, întrucât finlandezul a primit o ofertă din partea rivalilor de la Renault, care au obţinut deja semnătura lui Nico Hulkenberg.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru