Situaţie inedită pentru Rosberg: "Nu mă gândesc să-l ajut pe Hamilton să câştige titlul"

de Daniel Popescu
Marti, 13.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg a exclus varianta de a-l ajuta pe Lewis Hamilton să câştige titlul mondial după ce Sebastian Vettel l-a depăşit în clasamentul general.

Esential 66 de puncte este diferenta dintre Lewis Hamilton si Sebastian Vettel
73 de puncte este avansul lui Lewis Hamilton in fata lui Nco Rosberg
Rezultatele din Marele Premiu al Rusiei l-au propulsat pe Sebastian Vettel pe locul doi în clasamentul general la 66 de puncte în spatele liderului Lewis Hamilton, în timp ce Nico Rosberg a coborât pe trei şi are de recuperat 73 de puncte.

Teoretic, în cazul în care Vettel micşorează diferenţa de Hamilton, Rosberg ar putea ajunge în ipostaza de a-şi ajuta coechipierul să câştige titlul, deşi în primele 15 curse a fost principalul său adversar. Germanul a exclus însă varianta de a juca rolul de secund pentru dublul campion mondial.

"Voi încerca să mă bucur de ultimele patru curse şi să câştig cât mai multe dintre ele. Din păcate, Vettel m-a depăşit în campionat în Rusia, dar voi încerca să schimb asta în Statele Unite.

După cursă de la Soci am fost întrebat dacă îl voi ajuta pe Hamilton în cazul în care Vettel îl ajunge mai mult din urmă, dar sincer să fiu nu mă gândesc la asta. Oricum, nu cred că se va ajunge la asta. Sper că în 2016 toţi trei să avem o luptă strânsă pentru titlu", a declarat el.

Între timp, Hamilton afirmă că este surprins de modul în care a dominat sezonul 2015, întrucât nu se aştepta să-şi construiască un avans atât de consistent cu patru curse înainte de finalul campaniei.

"Nu pot să cred că am atât de multe puncte şi o astfel de diferenţă. Nu am avut niciodată o astfel de diferenţă", a precizat el.

Via GMM

Comentarii (9)

  • Fa poze Hamm cu clasamentul si pune-o in rama pentru ca este ultima data cand o sa mai fie asa o diferenta mare.
    23 13
  • serban
    Da, sigur, cum să nu, ai și cu ce să-l ajuți pe Hamilton, când tu nu ești capabil să te ajuți pe tine însuți ! Cu mașina asta URIAȘĂ ești pe locul trei !
    16 8
  • nici n-are Ham nevoie de ajutor. Parca aleonso era ala cu nevoie de ajutor numita pompos pilot nr 1
    10 5
  • mobius
    Nu inteleg de ce se mira. Asta ar insemna ca nici macar nu constientizeaza ce masina are si nici ca este favorizat de echipa. Bineanteles ca nu este asa dar tocmai asta vrea el sa acopere, ca si cum nu s-ar vedea de la o posta. Fasoane de mironosita in stil caracteristic. De ce oare Senna nu se alimta astfel? Simplu, Senna era un pilot adevarat de care se mai vorbeste si se va mai vorbi cu mult respect si nu ar trebui ca indivizi de teapa lui Hamilton sa aiba dreptul de a se compara cu astfel de repere. Pentru mine cel putin Hamilton nu va fi niciodata un reper indiferent cate titluri ar castiga. Pentru cei care m-ar suspecta, mentionez ca nu sunt rasist. In mare am o parere aproximativ similara despre Vettel (in ceeace priveste titlurile castigate). Vettel este insa alt tip si nu ma refer la caracter ci la abilitatile lor de piloti.
    5 8
  • @serban iti recomand cu caldura sa te mai uiti si tu la curse decat sa vezi clasamentul general, Rosberg castiga in Rusia daca nu avea probleme.
    4 12
  • serban
    @Logon "Foarte intelegentă postare" ... am pus ghilimelele de rigoare ... cu căldură te rog și eu, nu te mai da ce nu ești, adică spiritual. De unde știi tu că ar fi căștigat în Rusia ? Ești cumva Mama Omida ? Și dacă ar fi câștigat, cu ce l-ar fi deranjat pe Hamilton ? Cu ce ar mai fi diluat impresia de pilot cu două clase mai slab decât coechipierul ?
    9 2
  • @mobius
    Chiar nu il suport pe hamilton dar titlul castigat de el anul trecut in fata unui rosberg clar protejat de mercedes si de fia care i-a taiat intentionat un pneu si incredibil nu a fost penalizat face cat toate titlurile lui Schumacher si ale lui Vettel la un loc, numai vorbim de polle_ul lui rosberg de la monaco unde a procedat ca schumacher oprind masina pe circuit in finalul sesiunii, astia sunt pilotii care au luat titluri nemeritat, pai lui hamilton anul trecut i-au dat foc la masina mecanicii, in a doua etapa nu i_au fixat fisa la bujie, a ramas fara frane, ce vrei mai mult de atat, a fost pe locul 2 de fiecare data cand abamdona apoi facea spectacol umilindu-l pe roaberg roata la roata, asta este adevartul campion in sportul cu motor, nu hahalerele de schumacher si vettel.
    2 4
  • @Rosberg

    nu are nevoie de ajutorul tau, se descurca si singur ...
    1 0
  • serban
    @mobius Cel puțin curios felul în care nu-l supoți tu pe Hamilton ... mie îmi pari un fanatic înrăit ! Nu că ar fi ceva nasol în asta, dar mult mai frumos și onest este să-ți asumi preferințele.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru