Start în procesul lui Ecclestone, care "va fi îndepărtat" de la conducerea Formulei 1

de Daniel Popescu
Joi, 24.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Joi începe procesul în care Bernie Ecclestone este acuzat de dare de mită. Indiferent de verdictul aşteptat în septembrie, acţionarul principal al Formulei 1 susţine că britanicul nu mai poate rămâne la conducerea competiţiei.

Esential 26 de zile neconsecutive va dura procesul lui Bernie Ecclestone
45 de milioane de dolari este mita pe care Ecclestone i-ar fi oferit-o lui Gerhard Gribkowsky, potrivit procurorilor
Justiţia germană demarează joi procesul în care Bernie Ecclestone este acuzat că a oferit o mită în valoare de 45 de milioane de dolari bancherului Gerhard Gribkowsky pentru ca fondul de investiţii CVC Capital Partners să cumpere pachetul majoritar de acţiuni în Formula 1 în 2006.

Procesul va dura 26 de zile neconsecutive, iar procurorii au fost de acord să existe doar două înfăţişări pe săptămână pentru ca britanicul să poată continua activitatea în cadrul Formulei 1. Astfel, verdictul final în cadrul procesului va fi formulat în 16 septembrie.

Ecclestone a admis că i-a oferit 45 de milioane de dolari lui Gribkowsky, însă susţine că a efectuat plata după ce a fost şantajat de bancherul german că va informa autorităţile britanice că se află în spatele companiei care a intermediat vânzarea drepturilor comerciale ale Formulei 1, fiind astfel pasibil de plata unor taxe de peste 2.4 miliarde de lire sterline.

 Acţionarii Formulei 1: Cine conduce, de fapt, Marele Circ?

S-a terminat.

Adevărul este că s-a terminat de ceva timp, dar lui Ecclestone i s-a permis să continue ca şeful sportului până la avizul legal.

Sursa anonima
CVC Capital Partners
Cu toate acestea, o sursă din cadrul CVC Capital Partners susţine că Ecclestone nu va mai rămâne la conducerea Formulei 1 indiferent de verdict, după avizurile primite din partea unei firme de avocaţi. "S-a terminat. Adevărul este că s-a terminat de ceva timp, dar lui Ecclestone i s-a permis să continue ca şeful sportului până la avizul legal, care a fost devastator", a declarat sursa pentru publicaţia brtitanica The Times.

Anterior, Christian Horner, şeful Red Bull Racing, a fost creditat cu cele mai mari şanse să-l înlocuiască pe Ecclestone la conducerea Formulei 1.

Via BBC Sport, ESPNF1

Comentarii (3)

  • "a oferit o mită în valoare de 45 de milioane de dolari " La asa suma, va dati seama cat a avut de castigat? Adica nu oferi o mita atat de mare daca tu ai de castigat 5 milioane. Cine stie cate sute de milioane de dolari a bagat in buzunar impreuna cu toti astia din F1, doar n-a facut-o de capul sau.
    7 2
  • Cred ca de mld USD vorbim. Daca nu ma insel, pana prin 2010, drepturile TV se imparteau "cinstit" intre echipe si CVC. Adica echipele imparteau 50% intre ele si CVC lua restul. De aia, unii au plecat.
    Bernie nu stie cand sa se opreasca. Are o varsta, venerabila, de bani nu vorbesc, ce mai vrea? 30 de ani, nu va mai avea niciodata.
    10 0
  • Bernie vrea sa faca facultatea :D
    Ii doresc ani minunati de facultate. Vorba aia "la multi ani, Bernie".
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru